طرح اگو چیست ؟ وظایف مالک خانه و شرکت آب و فاضلاب در این طرح

با افزایش جمعیت در شهرهای کوچک و بزرگ و الزامات بسیاری از سازمان‌های بهداشت جهانی امروزه در بسیاری از کشورهای جهان سیستم‌های پیچیده‌ای از شبکه فاضلاب شهری به اجرا در آمده است. کشور‌ ایران در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ و روستاها تصمیم به بهره برداری از شبکه فاضلاب شهری و روستایی کرده است. طرح اگو یا به عبارتی نصب و اتصال به انشعاب فاضلاب شهری در جای جای کشورمان در حال اجرا است در ادامه این مطلب از ویکی ساختمون به پرسش طرح اگو چیست پاسخ داده خواهد شد.

طرح اگو چیست؟

طرح اگو واقعا چیست در واقع پرسشی است برای بسیاری پیش می‌آید و خواهد آمد. طرح اگو از طرح‌های کشوری مربوط به فاضلاب شهری است. اگو در واقع سیستم دفع فاضلاب به روش مختلط است. اجرای این طرح نزدیک به سه دهه است که ادامه دارد و در شهرهای مختلف به درجات متفاوتی پیشرفت داشته است. اجرای طرح اگو که در کلان شهر تهران رو به پایان است اما بسیاری از خانه و واحد‌های مسکونی نسبت به اتصال به این سیستم فاضلاب اقدام نکرده‌اند.

اهمیت طرح اگو در چیست

سیستم‌های جمع‌آوری و هدایت فاضلاب‌های شهری و خانگی از جمله همین طرح اگو از ضرورت‌های توسعه پایدار در شهرهای کشورمان ایران است. مطالعات زیادی در این خصوص صورت گرفته است و حاکی از این هستند که با اجرای طرح‌های فاضلاب علاوه بر امکان‌پذیر کردن استفاده مجدد از آب‌های بازیافتی و جلوگیری از آلودگی منابع آبی، میزان ابتلا به بیماری‌های گوارشی، انگلی و عفونی تا درجه زیادی کاهش خواهد یافت. با توجه به اينكه يك مترمکعب فاضلاب خام می‌تواند مقدار زيادي آب سالم را آلوده كند، آنگاه لزوم اجراي طرح‌های جمع‌آوری و تصفيه فاضلاب احساس می‌شود. مشكل فاضلاب به ویژه در شهرهایی كه داراي خاك نفوذناپذیر يا سطح آب‌های زيرزميني بالاست و در نتيجه قادر به جذب آب نيستند به صورت جدی‌تر مطرح است.

نقش شرکت آب و فاضلاب و مالکین ساختمان‌ها در طرح اگو

طرح اگو در برگیرنده دو طرف یعنی شرکت آب و فاضلاب و مالکین ساختمان‌ها است. در اجرای این طرح هر یک از طرفین وظایف مختلفی را بر عهده دارند که در ادامه به آن پرداخته شده است.

موارد مربوط به شرکت آب و فاضلاب

موارد مربوط به مالکین ساختمان

بسیاری از کسانی که در حال ساخت ساختمان هستند و یا بسیاری از مالکان داری ساختمانی که مشمول طرح اگو می شود این سوال را از خود بپرسند که وظیفه ما در قبال طرح اگو چیست و باید چکار کنیم. از مهم‌ترین مسئولیت‌های مالکان به موارد زیر می توان اشاره کرد.

فرآیند طرح اگو چگونه است؟

در صورتی که به هر دلیلی مشترک یا مالک ساختمان به شبکه فاضلاب وصل نشده باشد به منظور برقراری اتصال باید به نواحی آب و فاضلاب در محدوده ملک خود مراجعه کند و اقدامات زیرا را صورت دهد.

«چنانچه نیاز به خدمات تخلیه چاه تهران دارید؛ می‌توانید درخواست خود را در سامانه ثبت درخواست کارگشا درج نمایید.»

روند اجرای طرح اگو در شهرهای ایران

طرح اگو بعد از تصویب برای اجرا به سازمان شهرداری و آب و فاضلاب هر شهر اعلام شد. به عبارتی مسئول اجرای این طرح در هر استان و شهر مسئولان آن شهر هستند و همین موضوع باعث شده است که در شهرهای مختلف مشکلات و تاخیرات متفاوتی بر سر راه اجرای این طرح پیش آمده است. به عنوان نمونه این طرح از سال 72 در شهر مشهد آغاز شده است و هنوز هم بسیاری از شهرک‌های جدید و قدیم به این طرح وصل نشده‌اند. اجرای این طرح در بسیاری از مناطق 22 گانه تهران نیز به میزان‌های متفاوتی پیشرفت داشته‌اند به طوری که منطقه 4 تاکنون بیش از 95 درصد ساختمان‌ها به این طرح وصل شده‌اند.

سخن آخر

در این مطلب سعی شد به پرسشی مبنی بر اینکه طرح اگو چیست پاسخی مناسب داده شود. وجود یک سیستم فاضلاب کارآمد لازمه ایجاد شهرهای پایدار است که مزایای زیادی را برای شهر و شهروندان به بار خواهد آورد. نزدیک به سه دهه از اجرای این طرح در بسیاری از شهرهای ایران می‌گذرد و همه در انتظار به پایان رسیدن این طرح‌ها هستند. پرداخت هزینه اتصال به شبکه طرح اگو از جمله عواملی است که تاکنون بسیاری از ساختمان‌ها به این شبکه وصل نشده‌اند. شرکت آب و فاضلاب و مالکین ساختمان در اجرای این طرح وظایف خاص خود را باید انجام دهند.

خروج از نسخه موبایل