انواع رنگ های ساختمانی، چه نوع رنگی برای کجا؟

انواع رنگ ساختمان در بازار در دسترس هستند که هر یک از آن ها با توجه به ویژگی ها، مزایا و معایبی که دارند در موقعیت های مختلفی به کار برده می شوند. در این مقاله از کارگشا به معرفی انواع رنگ های ساختمانی پرکاربرد و جدید پرداخته شده است.

انواع رنگ ساختمان جدید

تمام پدیده‌های هستی حاصل تغییرات فیزیکی و شیمیایی‌اند. سرعت و کیفیت این تغییرات در طبیعت به ایده‌آل‌ترین شکل ممکن اتفاق می‌افتد اما در چهارچوب خانه گاهی نیاز به یک کاتالیزگر کوچک دارد.

رنگ‌ها ترکیبات شیمیایی موثری هستند با یک ردپای فیزیکی موثرتر. این متغیرهای جان بخش و نجیب ماهیت فضا را مطبوع‌تر و هویتش را بی‌ کم و کاست حفظ می‌کنند، اما اینکه از بین این عناصر نجیب کدام یک چه خواصی دارد و برای چه مکانی مناسب‌تر است نکته‌ی بسیار مهمی است.

انواع رنگ ساختمانی را می توان در چند دسته زیر قرار داد.

رنگ ساختمانی پلاستیک

معایب رنگ پلاستیک

رنگ روغنی

رنگ روغنی براق

رنگ روغنی مات

رنگ‌های روغنی نیمه مات نیز بین این دوسته قرار می‌گیرند.

معایب رنگ روغنی

بیشتر بخوانید: بهترین مارک رنگ روغن برای نقاشی ساختمان کدام است؟

رنگ ساختمانی مولتی کالر

رنگ ساختمانی بلکا

رنگ ساختمانی بلکا از انواع رنگ های ساختمان جدید است.

رنگ پتینه

پتینه کاری هنری است که می‌توان با استفاده از رنگ‌ها و ابزار مختلف بافت‌های بصری زیبا و جذاب بر سطوح ایجاد کرد. رنگ پتینه از رنگ های جدید ساختمانی است.

بیشتر بخوانید: پتینه کاری چیست؟ آموزش پتینه مدرن و کلاسیک روی چوب، دیوار و سقف + عکس و ویدئو

رنگ ساختمانی اکریلیک

بیشتر بخوانید: بهترین مارک رنگ اکریلیک ساختمانی، چه برندی بخریم؟

رنگ نانو

رنگ نانو نیز از رنگ های ساختمان جدید است. این رنگ در واقع محصولی مایع است که امکان استفاده از آن توسط هر نوع وسیله‌ی رنگ آمیزی میسّر است. این محصول با استفاده از روش‌های آسان و سریع قابل اجرا بوده و به صورت تک جزیی و بدون حلال مصرف می‌شود. گاهی هم تنها حلال آن آب است.

رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس یا چرم‌نما نوعی رنگ است که باعث ایجاد پوششی برجسته بر روی سطوح می‌شود. پوشش‌دهی و دوام این نوع رنگ بسیار بالاست و در هرشرایط آب‌وهوایی مقاومت بالایی دارد. این نوع رنگ از مواد پرلیت، پنبه نسوز، مواد رنگی و رزین تشکیل شده است و به سه دسته؛ روغنی، پلاستیک و اکرلیک تقسیم می‌شود که هریک کاربرد خودشان را دارند.

رنگ ضدحریق

رنگ ضدحریق یا رنگ‌ نسوز نوعی رنگ است که آتش نمی‌گیرد. زمانی که شعله آتش به این نوع از رنگ برخورد می‌کند، حجیم شده و کف می‌کند، در نتیجه یک لایه محافظ و بدون درز در برابر رسیدن آتش به لایه‌ی زیرین ایجاد می‌کند. این نوع رنگ ها عمدتا آب پایه و عاری از هرگونه حلال و با ساختاری منعطف می‌باشند.

با توجه به آنچه گفته شد، با یک نگاه عمیق در فضا میتوان فهمید کدامین جانبخش را به خود فرامی‌خواند.

سخن آخر

رنگ های ساختمانی انواع مختلفی دارند و درک درست از ویژگی های هر یک در استفاده مناسب از آنها بسیار مهم است. رنگ های نانو و بلکا از رنگ های ساختمان جدید هستند.

خروج از نسخه موبایل