یونیت هیتر چیست؟ + مزایا و معایب یونیت هیتر

یونیت هیتر از تجهیزات گرمایشی ساختمانی محسوب می شود. این دستگاه ها مزایا و معایب خود را دارند. اما واقعا یونیت هیتر چیست و چگونه کار می کند؟ در این مقاله از کارگشا به معرفی این دستگاه خواهیم پرداخت.

یونیت هیتر چیست؟

یونیت هیتر  یا واحد گرم کننده، دستگاهی است که از آن برای گرم کردن فضاهای بزرگ (نظیر سالن‌های سرپوشیده‌ ورزشی، کارخانه‌ها، فضاهایی که نیاز به توان حرارتی بالایی است و…) که تولید صدا مهم نباشد استفاده می‌شود.

بخش های مختلف یونیت هیتر

هر دستگاه یونیت هیتر از قسمت‌های مختلفی به شرح زیر تشکیل شده است:

  1. کویل با لوله‌های پره‌دار:
    در داخل کویل آب گرم، آب داغ و یا بخار به عنوان حامل انرژی حرارتی جریان دارد. برحسب نوع یونیت هیتر، کویل ممکن است صاف، مکعبی شکل، گرد و یا دایره‌ای شکل باشد. معمولاً کویل های آب گرم و بخار به ترتیب از لوله های مسی و فولادی بدون درز ساخته می شوند.
  2. فن:
    این قسمت وظیفه‌ عبور دادن هوا به صورت اجباری از روی کویل و به جریان انداختن هوا در داخل فضای گرم شونده را بر عهده دارد و از نظر برق مصرفی در دو نوع سه فاز و تک فاز و دو سرعت 900 و 1450 دور در دقیقه در بازار موجود می باشند. این فن برحسب ظرفیت و فشار هوادهی ممکن است از نوع ملخی (پنکه‌ای) و یا سانتریفوژ (گریز از مرکز) باشد. فن دستور خاموش یا روشن شدن را از ترموستات می گیرد که در محیط و یا در مسیر برگشت هوا نصب می شود.
  3. پره‌های جهت‌دهنده‌ هوا:
    به وسیله‌ این پره ها می‌توان هوای خروجی از یونیت هیتر را به قسمت‌های مختلف محل گرم شونده هدایت نمود.
  4. کابینت و یا محفظه:
    قسمتی است که پروانه و کویل در داخل آن و پره‌های جهت دهنده‌ هوا بر روی آن نصب می‌گردند که معمولا از جنس فولاد گالوانیزه می باشد. 
  5. متعلقات:
    هر یونیت هیتر بر حسب نیاز می توان دارای متعلقات زیر باشد:

انواع یونیت هیتر

یونیت هیتر ها به روش های مختلفی به شرح زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

1. از نظر سیال واسطه: از نظر سیال انتقال دهنده انرژی، یونیت هیترها به سه نوع آبی، بخار و برقی تقسیم‌بندی می‌شوند.

2. از نظر نوع پروانه (فن): از نظر نوع فن بکار رفته، یونیت هیترها به انواع پروانه‌ی ملخی (پروانه پنکه‌ای) و پروانه‌ سانتریفوژ دسته‌بندی می‌شوند که با دورهای 900 RPM (دور پائین) و 1450 RPM (دور بالا) به بازار عرضه می شوند.

3. از نظر ترتیب قرارگرفتن اجزا: از نظر ترتیب قرارگرفتن اجزا یونیت هیترها به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

4. از نظر محل نصب: بر اساس محل نصب، یونیت هیترها به دو نوع سقفی آویزی و زمینی تقسیم‌بندی می‌شوند. در نوع سقفی آویزی، جریان هوا می‌تواند افقی یا عمودی باشد و در نوع زمینی دستگاه بر روی زمین نصب شده و هوا به وسیله‌ هدایت کننده‌هایی به سمت و محل موردنظر هدایت می‌شود. 

کاربرد یونیت هیتر

یونیت هیترها برای گرم کردن فضاهای بزرگ (نظیر سالن‌های ورزشی و سالن‌های کارخانه‌ها و…) به دلایل ذکر شده در زیر، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای یونیت هیتر

معایب یونیت هیترها

سخن آخر

یونیت هیتر به عنوان یک تاسسات گرمایشی است که با توجه به ویژگی هایی آن کاربردهایی هم دارد. در صورت نیاز به هر گونه خدمات مربوط به راه اندازی و تعمیر یونیت هیتر می توانید درخواست خود را در سامانه جامع خدمات ساختمانی کارگشا ثبت کنید.

خروج از نسخه موبایل