کناف فناوری نسبتاً جدیدی است که برای اولین بار توسط شرکتی آلمانی تأسیس شد. ماهیت اصلی کناف در این واقعیت نهفته است که این فناوری شیوهای نوین در اجرای سقف کاذب و دیوارهای داخلی است. انجام تمام کارها در این روش به زمان و تلاش کمی نیاز دارد و نتایج، فراتر از انتظارات ما خواهد بود. به دلیل اهمیت بالای موضوع، ما در مقاله دیگری از ویکی ساختمون درباره هر آنچه به کناف مربوط میشود صحبت میکنیم.
تعریف کناف
کناف (Knauf) یک شرکت آلمانی است که انواع مصالح ساختمانی را تولید و به فروش میرساند. محصولات این کمپانی به دلیل کیفیت خوب، سازگاری با محیط زیست و دوام بالا بسیار مشهور هستند. یکی از محصولات پر طرفدار این شرکت، صفحات سیستم روکشدار گچی یا همان کناف است. با ورود محصولات این شرکت به ایران، سیستم صفحات روکشدار گچی با نام خودِ برند در ایران مشهور شدند.
به عبارتی: «کناف صفحات گچی با روکش کاغذی هستند که طی فرآیندهای خاصی در محل اجرا میشوند.» این صفحات به صورت خشک و با طراحیهای مختلف در دیوارها و سقفهای کاذب استفاده میشوند. عناصر اصلی این سیستم شامل صفحات گچی و مقاطع فلزی است. تمام عناصر این سیستم با استفاده از فناوریهای مدرن تولید میشوند و تحت کنترل کیفیت دقیقی قرار میگیرند.
این سیستم نسبت به دیگر محصولات مشابه از مزایای بسیاری برخوردار است. معمولاً از کناف برای حل مشکلات ساختاری، از بین بردن ناهمواریها، پنهان کردن تأسیسات مکانیکی و برقی، افزایش عایق صدا در طبقات، زیبایی دکوراسیون داخلی و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود.
تاریخچه کناف
آلفونس و کارل کناف؛ برادرانی بودند که به دلیل علاقه به مواد طبیعی مانند گچ، مدرک مهندسی معدن داشتند. آنها با مطالعه خواص این ماده تصمیم گرفتند تا از آن برای سرعت بخشیدن و کاهش هزینههای ساختوساز استفاده کنند.
اجرای پروژه آنها در بحران اقتصادی با شکست مواجه شد. در سال ۱۹۳۲، آنها شرکت Rainis Gipsindustri und Bergwerksunternemen را تأسیس کردند. برادران کناف با جمع آوری اسناد و مدارک لازم و بهرهمندی از ساخت یک معدن گچ در شینگن، کارخانهای را در شهر پرل در استان زارلاند آلمان افتتاح کردند. آنها شروع به تولید مخلوطهای ساختمانی خشک کردند که مبتنی بر گچ طبیعی بودند.
در سال ۱۹۴۹، در شهر ایپهوفن که در بایرن شمالی واقع شده است، خانواده کناف کارخانهای دیگری را برای تولید مخلوطهای ساختمانی مبتنی بر گچ تأسیس کردند (دفتر مرکزی این شرکت اکنون در این مکان واقع شده است) در سال ۱۹۵۸، آنها اولین کارخانه تولید ورقهای دیواری خشک را افتتاح کردند.
در طول سالهای رونق اقتصادی آلمان، این شرکت به سرعت توسعه پیدا کرد و از یک سازمان نسبتاً کوچک به یک هلدینگ با شرکتهای تابعه در سراسر جهان تبدیل شد. در سال ۱۹۹۳، کنافها فعالیت خود را در روسیه آغاز کردند.
مزایای استفاده از کناف
- پنهان کردن تأسیسات مکانیکی و برقی
- ایجاد طرحهای زیبا روی سقف
- مناسب برای اجرای انواع نورپردازی سقف
- جلوگیری از اتلاف گرما و نفوذ صداهای اضافی به داخل فضا
- سرعت و راحتی بالا در نصب
- امکان رنگ آمیزی
- امکان ترمیم جزئی
- مقاومت در برابر آتش
- مقاومت در برابر رطوبت
- ماندگاری و دوام بالا در صورت نصب صحیح
- تعویض و تعمیر راحت
- قابل اجرا در فضاهای مسکونی، اداری و تجاری
- کاهش نخالههای ساختمانی
- دسترسی سریع و راحت به تاسیسات (تعمیر لوله یا سیم برق)
- افزایش ارزش ملک به دلیل زیبایی و کیفیت
مطلب پیشنهادی: سقف کاذب پی وی سی : ویژگیها، انواع و کاربردها
انواع کناف براساس کاربرد
این سیستم را میتوان براساس نوع المان مورد نظر به شرح زیر تقسیم کرد:
کناف سقف
صفحات گچی روکشدار را میتوان روی سقف جهت تزیینات اجرا کرد. نصب این سیستم به صورت خشک انجام میشود، یعنی به هیچ گونه ملات نیاز نیست! در اجرای سقف کناف باید از دو بخش زیرساخت و روساخت استفاده کرد. زیر ساخت از جنس فولاد با آبکاری روی است که با پیچ به سقف وصل شده و سپس روساخت به آن پیچ میشود.
این نوع کناف دارای دو نوع از جمله سقف یکپارچه ساده و سقف دکوراتیو یا مشبک است. سقف کنافی در فضاهای مسکونی (کلیه فضاهای خانه حتی حمام و دستشویی)، اداری و تجاری استفاده میشود. همچنین، صفحات کناف سقفی در ضخامتهای ۶، ۱۰، ۱۲، ۱۵ و ۱۸ میلیمتر موجود است.
کناف دیوار
در دکوراسیون از کناف برای دیوارهای داخلی نیز استفاده میشود. این محصول در دیوارهای خارجی، دیوار پشت تلویزیون، دیوارهای نشیمن، دیوار پشت تختخواب، دیوارهای پارتیشن رستورانها، دیوار تأسیسات، دیوار چاله آسانسور کاربرد دارد. کناف دیواری دارای ضخامتهای ۵، ۷ و ۱۰ سانتیمتر است.
یک مزیت عمده دیوار کنافی این است که میتوان از آن برای نورپردازی نیز استفاده کرد، چیزی که در دیوارهایی که با مصالح سنتی اجرا میشوند اغلب دیده نمیشود. این دیوار خشک دارای سه قسمت از جمله رانر، اِستاد و پنل است. رانرها قابهای فلزی دیوار هستند که نقش زیرسازی را بازی میکنند. اِستاد نیز همان قسمتی است که پنلها بر روی آنها نصب میشوند.
انواع کناف براساس نوع صفحات گچی
صفحات گچی بخش اصلی سیستم کناف هستند که به انواع زیر تقسیم میشوند:
صفحات معمولی RG
این صفحات دارای یک هسته گچی هستند که سطح نهایی آنها با کاغذ مخصوص پوشانده میشوند. صفحات روکشدار ساده RG معمولاً در سیستمهای ساختوساز خشک مانند دیوارهای جدا کننده، دیوارهای پوششی و سقفهای کاذب به کار گرفته میشوند.
صفحات مقاوم در برابر رطوبت MR
گچ و کاغذی که در تولید این صفحات استفاده شده است با مواد مقاوم در برابر رطوبت پوشانده شدهاند. صفحات روکشدار گچی مقاوم در برابر رطوبت MR در فضاهای مرطوب مانند آشپزخانهها، حمامها و سرویسهای بهداشتی استفاده میشوند.
مطلب پیشنهادی: سقف کاذب گریلیوم چیست و چه کاربردی دارد؟ مزایا و معایب آن
صفحات مقاوم در برابر حریق FR
گچ تشکیل دهنده صفحات RF حاوی الیاف فایبر گلاس هستند. صفحات روکشدار گچی مقاوم در برابر حریق RF در محلهایی که نیاز به محافظت در برابر حریق وجود دارد، مانند پوشش ستونها و تیرهای فولادی به کار گرفته میشوند.
نحوه اجرای کناف
قبل از نصب کناف لازم است نخست وسایل لازم تهیه شوند:
- دستگاه برش قرقرهای
- سوهان گرد
- جک نگهدارنده
- جک بالابر
- گاری حمل پانل
- دستگیره حمل پانل
- ریسمان رنگی
- گِردبر
- پخ زن
- رنده
- اره چاقویی
- دستگاه برش طولی
- غلتک سوزنی
- همزن رنگ
- تیغ برش
- چکش پلاستیکی
- پیچ زن کناف
- انبر پانچ
- قیچی
- کاردک زوایهدار خارجی
- کاردک زاویهدار داخلی
- کمچه
- کاردک پیچ گوشتیدار
- ظرف آماده سازی بتونه
- ماله استیل
- سنباده دستهدار
- سنباده مالهای
- لیسه استیل
اجرای کناف سقف
- نخست کد ارتفاعی به وسیله ریسمان رنگی روی دیوار محیطی مشخص میشود.
- سازه تراز که ماهیتی باربر یا غیر باربر دارد، به وسیله عامل اتصال و توسط پیچ اندازه ۳٫۵ یا رول پلاک در محل تعیین شده نصب میشود.
- اندازه آویزها براساس ارتفاع سقف سازهای تا تراز مورد نظر تعیین میشود.
- آویزها با توجه به طرح ساختار سقف کناف در فواصل مناسب و توسط میخ فولادی یا با پیچ نصب میشوند.
- پروفیلهای باربر سقف به آویزها متصل میشوند. در این مرحله میتوان با رعایت فواصل مناسب باعث افزایش طول عمر ساختار سقف شد.
- برای تکمیل سیستم زیرسازی باید پروفیلهای پنل بر روی باربرها تقسیم شوند.
- پنلها به صورت تراز و با رعایت تعداد پیچها و در فواصل ۱۹ تا ۵۰ سانتیمتر برحسب نوع طراحی در محل نصب میشوند.
- لبههای غیرفابریک برای قرار گرفتن صحیح بتونه در محل پخ در کنار یکدیگر ثابت میشوند.
- بتونه با طرح اختلاط مناسب ساخته میشود تا عملیات بتونه و درزگیری اجرا شوند. در این مرحله بهتر است دما بین ۱۵ تا ۳۵ درجه و آب مصرفی دارای PH متوسط باشد.
- تمامی محل درزهای بین پنلها جهت مقابله در برابر تنشهای کششی و حرارتی با نوار درزگیر مسلح میشوند.
- بتونه در دو مرحله آستر و رویه در عرض حدود ۴۰ سانتیمتر اجرا میشود. اول مرحله آستر اجرا میشود و بعد از ۷ ساعت نوبت به اجرای رویه خواهد بود.
اجرای کناف دیوار
- ابتدا رانر به دیوارها متصل میشود.
- اِستادها به عنوان سازههای باربر براساس طرح زیرسازی به صورت شاقولی و در فاصله ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر اجرا میشوند.
- عایقها در محل قرار میگیرند و به اِستادها متصل میشوند. همچنین، در این مرحله امکان قرار دادن لولههای برق نیز وجود دارد.
- محل بازشوها مشخص شده و پروفیلهای تقویتی در اطراف آنها نصب میشوند.
- نصب دیوار کنافی تکمیل شده و اکنون نوبت به عملیات بتونه و درزگیری است.
کلام آخر
امروزه استفاده از راهحلهای کاربردی نه تنها میتواند بخش اعظمی از مشکلات ساختوساز را کاهش دهد بلکه در هزینههای اجرایی نیز مؤثر است. یکی از سیستمهای کاربردی، کناف نام دارد برای سقف کاذب و دیوار مورد استفاده قرار میگیرد. هدف اصلی اجرای این سیستم، بهبود شرایط محیطی و افزایش زیبایی فضای داخلی است.
ثبت سفارش
استعلام قیمت