کف کاذب چیست؟ انواع، نحوه اجرا، کاربردها، مزایا و معایب

پوشش‌های کاذب انواع مختلف دارند. اصطلاح سقف کاذب را همه شنیده‌ایم اما شاید بسیاری از ما چندان با اصطلاح کف کاذب آشنایی نداشته باشیم. کف کاذب نیز از جمله کاربردهای دیگر این نوع از کفپوش‌ها به شمار می‌رود که در این مقاله از ویکی ساختمون قصد داریم توضیح دهیم منظور از کف‌های کاذب چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. در آخر هم مروری بر مزایا و معایب آن داشته باشیم.

اجرای کف کاذب را در نازک کاری ساختمان ثبت و از متخصصان ماهر کمک بگیرید.

کف کاذب چیست؟

کف کاذب در واقع اسمی است که ما در ایران به این نوع از اجرای سازه کف داده‌ایم. کف‌های کاذب در واقع با ارتفاع مشخصی از سطح زیرین خود قرار می‌گیرند و بیشتر در جهان تحت عنوان کف‌های بلند شده یا کف متحرک شناخته می‌شوند. ارتفاع بلند این کف از سطح زیرین، فضایی را بوجود می آورد که از آن می‌توان برای اجرای انواع تأسیسات مکانیکی و الکتریکی در ساختمان‌های اداری و صنعتی استفاده کرد. در ساخت کف‌های کاذب از مصالح مختلفی استفاده می‌شود که این موضوع منجر به شکل گیری انواع مختلف از این نوع کف شده است.

بیشتر بخوانید: بررسی روش اجرای کف های کاذب

ویژگی‌های کف کاذب

مهمترین ویژگی‌های کف‌های کاذب را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

انواع کف کاذب بر اساس مصالح

کف کاذب آلومینیومی

این نوع از کف‌های کاذب رایج‌تر از انواع دیگر هستند. ورقه‌های آلومینیومی در فرآیندهایی مهندسی شده ساخته می‌شوند و مقاومت بالایی دارند. از طرفی هم نسبت به انواع دیگر به ویژه نوع فولادی بسیار سبک‌تر بوده و کار با آنها ساده‌تر است. مقاومت کف کاذب آلومینیومی در برابر رطوبت نیز بالا است.

بیشتر بخوانید: طراحی کف ساختمان با انواع متریال از سرامیک تا لمینت

کف کاذب فولادی

کف‌های کاذب فولادی از انواع دیگر این سازه‌ها هستند که بیشتر در محیط‌های صنعتی استفاده می‌شوند. قابلیت تحمل فشار بسیار بالا مهمترین ویژگی این نوع از کف کاذب به شمار می‌رود. کف کاذب فولادی در دو نوع توپر که سنگین است و تو خالی که سبک است در دسترس قرار گرفته‌اند. به دلیل مقاومت بسیار بالا، برای محیط‌های پر تردد و صنعتی بسیار مناسب هستند. از نظر قیمت هم نسبت به نوع آلومینیومی ارزان‌تر تمامی می‌شود.

کف کاذب چوبی

نوع دیگری از کف‌های کاذب از جنس چوب‌های مهندسی شده‌ای است که به دلیل هزینه بالای اجرا، کمتر استفاده می‌شود. از انواع کف‌های کاذب که کمتر از آنها استفاده می‌شود می‌توان به کف کاذب شیشه‌ای، کف کاذب سرامیکی و کف کاذب سنگی اشاره کرد.

بازسازی ساختمان را به متخصصان کارگشا بسپارید.

انواع کف کاذب بر اساس کاربرد

دسته بندی دیگری که در خصوص کف‌های کاذب مطرح شده است بر اساس هدف از اجرای آن است و با توجه به این موضوع آن را به چند دسته زیر تقسیم بندی کرده‌اند:

کف‌های مخصوص پوشاندن تأسیسات

کف‌های مخصوص انتقال آب‌های سطحی، خاک و ماسه

بیشتر بخوانید: کفپوش اپوکسی چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟

کف‌های مخصوص جهت نصب گرمایش کف و کاهش رطوبت

کف‌های مخصوص سبک سازی ساختمان

این نوع از کف‌ها هم در پروژه ساختمان سازی سبک به کار گرفته می‌شوند و هدف، استفاده از آنها به حداقل رساندن بار ناشی از وزن سازه است.

انواع کف کاذب بر اساس ویژگی‌های خاص

در برخی از محیط‌ها شرایط خاصی حکم‌فرما است و شاید امکان استفاده از کف‌های کاذب معمولی وجود نداشته باشد و صرفاً باید که از انواع ویژه کف‌های کاذب استفاده کرد. از انواع کف کاذب با ویژگی‌های منحصر به فرد می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

اجزای کف کاذب

کف‌های کاذب ساختار منحصر به فرد خود را دارند و به طور کلی از ۳ بخش اصلی زیر تشکیل شده‌اند:

رویه یا روکش کف‌های کاذب چیست؟

سطحی‌ترین لایه کف‌های کاذب که در تماس مداوم با فشار‌های ناشی از رفت و آمد و وزن اجسام قرار دارند، همان رویه یا روکش کف کاذب است. رویه‌های کف‌های کاذب یکی از مهمترین بخش‌ها است که نقش مهمی در ماندگاری و استحکام آنها ایفا می‌کند. رویه‌ها از نظر جنس انواع مختلف دارند که هر یک با هدف خاصی به کار گرفته می‌شوند. انواع رویه‌های کف کاذب را می‌توان در چند نوع زیر خلاصه کرد:

بیشتر بخوانید:  کفپوش سه بعدی چیست؟ مراحل اجرا + مزایا و معایب آن

مزایای استفاده از کف کاذب چیست؟

کف‌های کاذب محصولاتی کاملاً مهندسی شده‌ هستند و کاملاً متناسب با نیاز‌های ساختمان سازی طراحی و تولید شده‌اند. از همین رو هم استفاده از آنها تحت شرایط مناسب، مزایا زیادی می‌تواند در پی داشته باشد.

معایب کف‌های کاذب

سفت کاری ساختمان را به متخصصان ماهر کارگشا بسپارید.

سخن آخر

کف‌های کاذب از جمله سازه‌های ساختمانی هستند که با هدف مشخصی از آنها استفاده می‌شود. در این مقاله به اینکه کف کاذب واقعاً چیست پاسخ داده و انواع آن بر اساس کاربرد و مصالح معرفی شد. در آخر هم مهمترین مزایا و معایب استفاده از این سیستم کف بیان شد.

خروج از نسخه موبایل