کف سازی محوطه با سیمان : هزینه کم، سرعت بالا و ایده‌آل کارفرما

کف سازی یکی از عملیات‌های پروژه‌های ساختمانی است که عمدتاً در مراحل نهایی پروژه‌ها به اجرا در می‌آید. روش‌ها و مصالح بسیار متنوعی برای کف سازی در دسترس هستند که باید با توجه به نوع محوطه سازی ساختمان و هدف استفاده از آن، می‌توان نسبت به انتخاب یکی از آن‌ها اقدام کرد. کف سازی محوطه با سیمان با توجه به مزایای بالقوه‌ای که دارد مورد توجه کارفرما‌ها قرار‌‌ می‌گیرد و یکی از پراستفاده‌ترین روش‌ها است. در این مطلب قصد داریم که معرفی داشته باشیم بر نحوه کف سازی محوطه با سیمان و از طرفی هم مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم.

انواع کف سازی محوطه با سیمان

در بسیاری از محوطه‌های کارگاهی و ساختمانی کف سازی محوطه با سیمان بر اساس روش‌های سنتی و غیراصولی انجام‌‌ می‌شود. در این روش با استفاده از خرده‌های ساختمانی نسبت به فراهم کردن یک بستر مناسب و مسطح برای سیمان‌کاری اقدام می‌شود. در این روش مقدار رطوبت خاک و منطقه در نظر گرفته‌‌ نمی‌شود و از آنجایی که از مواد نامناسب خرده‌های ساختمانی برای بسترسازی استفاده‌‌‌‌ می‌شود پس از مدتی سیمان‌کاری انجام شده کاملاً تخریب خواهد شد و به عبارتی دوام بسیار کمی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: مصالح کف سازی محوطه ؛ ۱۱ متریال پرکاربرد + مزایا و معایب

برای اینکه بتوان سیمان‌کاری انجام شده در کف سازی محوطه را برای مدت‌های طولانی استفاده کرد باید شرایط مختلفی از جمله مقدار رطوبت زمین و جنس آن را در نظر گرفت. کف سازی محوطه با سیمان به صورت اصولی و استاندارد تا حدود زیادی به جنس و نوع زمین بستگی دارد و بر اساس آن شیوه به کار رفته نیز متفاوت خواهد بود. کف سازی محوطه با سیمان به صورت اصولی در زمین‌های خشک و زمین‌های مرطوب تفاوت‌هایی در مراحل مختلف اجرا با یکدیگر دارند که در ادامه به طور مفصل به شرح هر یک از این شیوه کف سازی خواهیم پرداخت.

کف سازی محوطه در زمین‌های خشک به روش اصولی

برای فراهم کردن یک بستر مناسب برای شروع عملیات کف سازی با سیمان، ابتدا باید نسبت به صاف و متراکم کردن سطح کف‌سازی اقدام شود. در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی به علت رفت و آمد مکرر در ماشین‌آلات ساختمانی زمین دچار تراکم شده و به عملیات خاصی جهت متراکم کردن نیاز پیدا نخواهد کرد.

بعد از صاف و متراکم سازی سطح کف، باید نسبت به اجرای یک لایه بتن با عیار ۲۰۰ کیلوگرم سیمان در مترمکعب بتن به ضخامت ۱۰ سانتیمتر اقدام کرد که اصطلاحاً به این لایه «بتن مگر» گفته‌‌‌‌ می‌شود. به‌منظور بالا بردن کیفیت کار‌‌‌‌ می‌توان از عملیات متراکم سازی بتن مگر با استفاده از ویبراتور و سپس صاف نمودن سطح سیمان با استفاده از تخته ماله یا ماشین‌آلات مخصوص استفاده کرد.

در مرحله بعد از کف سازی محوطه زمین‌های خشک، بعد از آماده شدن لایه بتن مگر‌‌‌‌ می‌توان به اجرای یک لایه از ملات ماسه و سیمان اقدام کرد. البته با توجه به بودجه‌ای که در اختیار کارفرما است بسیاری اجرای لایه دوم ملات ماسه و سیمان را لازم نمی‌دانند و متعاقباً از آن صرف نظر می‌کنند.

اگر قصد کفسازی دارید، درخواست خود را در سفت کاری ساختمان ثبت نمایید.

کف سازی محوطه در زمین‌های مرطوب به روش اصولی

در زمین‌های مرطوب به دلیل رطوبتی که در خاک وجود دارد، شیوه سیمان‌کاری مقداری متفاوت از روش قبل خواهد بود. در این روش ابتدا باید نسبت به متراکم کردن زمین و رسیدن تراکم آن به مقادیری برابر با ۸۵ تا ۹۰ درصد اقدام کرد. در مرحله بعد نیز باید مانعی در برابر رطوبت قرار داد. برای این کار‌‌‌‌ می‌توان از یک لایه قلوه‌سنگ درشت به ضخامت حداقل ۲۵ سانتیمتری استفاده کرد. برای مسطح سازی سطح این لایه متشکل از قلوه‌ها‌‌‌‌ می‌توان از شن و ماسه‌های درشت استفاده کرد تا فضای خالی بین قلوه‌ها کاملاً پوشیده و یک سطح صاف و یکنواخت به دست آید.

در مرحله بعد باید نسبت به اجرای یک لایه ۷ تا ۱۰ سانتیمتری بتن با عیار ۲۰۰ کیلوگرم سیمان در هر مترمکعب بتن و سپس صاف کردن آن با استفاده از تخته ماله یا ماشین‌آلات مخصوص اقدام کرد. به این لایه از بتن که در بالا نیز به آن اشاره شد اصطلاحاً «بتن مگر» گفته‌‌‌‌ می‌شود.

در زمین‌هایی که میزان رطوبت بسیار زیاد باشد، لایه قلوه‌سنگ به تنهایی نمی‌تواند مانع خوبی در برابر رطوبت باشد و متعاقباً به اقدامات دیگری نیاز پیدا خواهیم کرد. در این صورت باید نسبت به اجرای ملات ماسه و سیمان لیسه‌‌‌ای با عیار ۳۵۰ کیلوگرم به ضخامت حداقل ۱ سانتیمتر و به جهت فراهم‌سازی یک بستر عایق اقدام کرد. دقت داشته باشید که سیمان لیسه‌‌‌ای از مخلوط کردن ماسه نرم و سیمان با عیار ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم در متر مکعب به دست می‌آید.

در مرحله بعد به‌ منظور ایجاد یک لایه عایق مناسب نسبت به اجرای قیر و گونی روی ملات ماسه و سیمان لیسه‌‌‌ای اقدام‌‌‌‌ می‌شود. مجدداً به‌ منظور محافظت از عایق‌کاری انجام شده باید نسبت به اجرای ملات ماسه و سیمان لیسه‌‌‌ای با عیار ۳۵۰ کیلوگرم سیمان در مترمکعب ملات و حداقل به ضخامت ۱ سانتیمتر اقدام کرد. بعد از خشک شدن کامل این لایه حفاظتی‌‌‌‌ می‌توان نسبت به اجرای لایه سیمانی نهایی اقدام کرد.

مزایای کف سازی محوطه با سیمان

کف سازی محوطه با استفاده از سیمان مزایای بالقوه‌‌‌ای را در خصوص هزینه و سرعت اجرای عملیات به دست‌‌‌‌ می‌دهد و همین این دو مقوله نیز به تنهایی می‌تواند استفاده از این روش از کف سازی را توجیه کنند. به طور کلی مزایای کف سازی محوطه با سیمان را‌‌‌‌ می‌توان در چند مورد زیر خلاصه کرد:

معایب کف سازی محوطه با سیمان

علیرغم تمامی مزایای که در بالا در خصوص این نوع از کف سازی محوطه به آن‌ها اشاره شد، این روش دارای یک سری نقطه‌ضعف است که در زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است.

اگر قصد بازسازی و نوسازی دارید، با ثبت درخواست در بازسازی ساختمان با خیال راحت کار را به متخصصان کارگشا بسپارید.

سخن آخر

در مجموع کف سازی محوطه با سیمان با توجه به هزینه پایینی که در پی دارد و همچنین سرعت بالای اجرای آن،‌‌‌‌ می‌تواند برای بسیاری از کارفرما اجرای آن را در زمین‌های کارگاهی و ساختمانی بسیار ایده‌آل باشد. از طرفی هم اجرای این نوع از روش کف سازی محوطه به دلیل جنبه زیباشناختی بسیار ضعیفی که در پی دارد شاید چندان مناسب به مناطق مسکونی نباشد و از این رو باید گزینه‌های دیگری را مدنظر قرار داد.

 

خروج از نسخه موبایل