یکی از نکات مهم و تاثیر گذار در سازههای بتنی امکان کاشت بولت در بتن می باشد. نیاز به کاشت بولت در بتن به دلایل مختلفی به موجود میآید. کاشت بولت به علت تغییر مشخصات سازه، کاشت بولت به علت نقایص اجرا، کاشت بولت به علت شرایط بهره برداری، کاشت بولت به علت تغییرات در نقشه اجرایی، کاشت بولت به علت راحتی اجرا و … از جمله از دلایل کاشت بولت و بولت در بتن میباشند. امروز انواع مختلفی از چسبهای کاشت بولت در بتن توسط شرکت های تولید کننده گوناگون ارائه میشود. این چسبهای کاشت بولت دارای ترکیبات شیمیایی و مشخصات مقاومتی و شیمیایی مختلفی میباشند. چسبهای کاشت بولت از نظر بسته بندی نیز دارای دو نوع میباشد. چسب های کاشت بولت با بسته بندی تزریق به روش گان و چسب های کاشت بولت با بسته بندی حجمی و کیلوگرمی. کاشت بولت در بتن دارای مراحل مختلفی میباشد.
روش اجرا:
عملیات کاشت بولت و بولت در بتن مسلح به ترتیب شامل سوراخ کاری بتن به وسیله دستگاه کرگیری یا گرد بر بتن به عمق و قطر مناسب و لازم، شستشو و تمیزکاری داخل سوراخ به وسیله دستگاه دمنده و مکنده، تزریق و اعمال چسب به وسیله گان (تفنگ) یا به صورت شرهای) با توجه به نوع بستهبندی) و نصب بولت میباشد. عمده بولتهای کاشت شده به این روش بسته به نوع چسب، پس از گذشت 48 ساعت از زمان اجرا قابل بهره برداری میباشند. از جمله نکات حائز اهمیت در عملیات کاشت بولت در بتن تمیز کاری مناسب سوراخ ایجاد شده میباشد. این مورد نقش مهمی در افزایش مقاومت دارد. عملیات کاشت بولت اجرایی از طریق آزمایش کشش بولت کاشت شده قابلیت کنترل کیفی را دارد. نتیجه مثبت در این آزمایش بریدگی بولت میباشد. لازم به ذکر است قلوه شدن بولت و یا خارج شدن بولت در تست عملیات کاشت بولت گزینههای دیگر ممکن میباشند. در صورت بروز این دو نتیجه این امر نشان از مشکلات اجرایی و یا محاسباتی در عملیات کاشت بولت در بتن دارد. در زیر ویدیویی آموزشی از نحوه اجرا آورده شده است.
یکی معتبر ترین شرکتهای تولید کننده چسب کاشت بولت یا بولت در جهان هیلتی میباشد. چسبهای کاشت بولت هیلتی دارای مقاومت کششی در خوبی میباشد. چسب های کاشت بولت و بولت هیلتی با وجود هزینه بالا امروزه در میان متخصصین و کارشناسان طرفداران زیادی دارد که به علت اطمینان از کیفیت محصول مورد نظر می باشد.
تهیه و تنظیم: مهدی علیرضایی