کاشت سبزی خوردن در خانه یکی از علاقهمندیهای بسیاری از افراد است که در فصل بهار و تابستان رونق پیدا میکند. اگر در خانه یا آپارتمان خود باغچهای دارید میتوانید از این فضا در فصول گرم برای کاشت سبزی خوردن استفاده کنید و همیشه سبزی تازه در دسترس داشته باشید. اگر از فضای اینچنینی نیز برخوردار نیستید، میتوانید به کاشت سبزی خوردن در گلدان بپردازید. در این مقاله از ویکی ساختمون توضیحاتی در این خصوص ارائه شده است. با ما همراه باشید.
ایده کاشت سبزی در گلدان
با مراجعه به برخی فروشگاههای مواد غذایی دیدم، برای فروش سبزی خوردن از کاشت و فروش آنها در گلدانهای یک بار مصرف استفاده میشود. در واقع در این روش فروش سبزی خوردن را با گلدان آن به فروش میرسانند. با این ایده به فکر کاشت سبزی خوردن در گلدان افتادم.
وسایل مورد نیاز برای کاشت سبزی خوردن در گلدان
بیلچه کوچک، گلدان 20 سانتیمتری، خاک برگ، ماسه، کود، خاک باغچه، بذر، دستکش باغبانی، آبپاش و علاقه از جمله امکانات اولیه برای کاشت سبزی خوردن به حساب میآیند. در ادامه به هر یک از مراحل کاشت سبزیجات در گلدان اشاره شده است.
بیشتر بخوانید: باغبانی در آپارتمان ، ایده هایی ناب برای تمام خانه ها و فصل ها
چه سبزی هایی را میتوان در گلدان پرورش داد؟
اگر قصد کاشت سبزی خوردن در گلدان دارید، باید عرض کنم که انواع سبزی مانند تره، شاهی، ریحان، گشنیز، جعفری، شنبلیله، خرفه، پونه، شوید، تربچه، ترخون، مرزه، پیازچه و … را میتوان در گلدان پرورش داد.
چه گلدانی برای کاشت سبزی خوردن مناسب است؟
از آنجایی که سبزی خوردن جز گیاهان علفی 1 ساله به حساب میآید و ساقه و ریشه زیادی ندارد، بنابراین گلدانهایی با طول 20 تا 25 سانتیمتر برای این کار کافی است. گلدان با جنسهای پلاستیکی و سفالی را میتوانید برای این کار انتخاب کنید.
از چه خاکی استفاده کنیم؟
کاشت سبزی در گلدان با کاشت آن در باغچه تفاوتهای زیادی دارد. اولین تفاوت هم در خاک است. اگر به کاشت سبزی در باغچه مشغول شوید، شخم زدن یا زیر و رو کردن خاک، کود دهی و آبیاری تنها کاری است که باید انجام دهید. برای کاشت سبزی در گلدان باید خاک مناسب بسازید که مخلوطی از ماسه، خاک باغچه، خاک برگ و کود باشد. خاک گلدان باید سبک باشد و زهکشی مناسب داشته باشد.
چنانچه قصد محوطه سازی دارید، درخواست خود را در محوطه سازی ساختمان کارگشا ثبت نمایید.
روش کاشت بذر در گلدان چیست؟
پس از آماده کردن خاک، گلدانها را تا 7 سانتیمتر بالای گلدان از خاک پر کنید، سپس بذرها را در گلدانها بکارید (بذرها باید از پیش بین 8 تا 12 ساعت در آب خیسانده شوند و پس از آبگیری در گلدان قرار گیرند) و روی آنها را کمی خاک بریزید. گلدانها را آبیاری کنید و در محلی که رزی 12 تا 14 ساعت به آنها نور میرسد، نگهداری کنید. به یاد داشته باشید که به طور مرتب باید آبیاری را انجام دهید تا خاک خشک نشود.
آبیاری سبزی در گلدان
پس از اینکه بذرها کاشته شدند و نور آب کافی به آنها رسید. جوانههایی در سطح خاک بعد از چند روز مشاهده میشود. پس از این مرحله تا رشد کافی سبزیها، هر 3 تا 4 ساعت باید به گلدانها آب داده شود و از خشک شدن خاک آنها پیشگیری شود. وقتی گیاهان رشد کردند و سبز و بزرگ شدند آنها را باید در معرض نور خورشید قرار دهید و روزی 2 بار آبیاری کنید. توجه داشته باشید آبیاری کم سبزی هایی مانند تربچه میتواند منجر به پوک شدن آنها شود.
بیشتر بخوانید: گلهای آپارتمانی شادی آور : ۱۷ گیاه برای خداحافظی با استرس و اضطراب
گلدانها را در کجا قرار دهیم؟
بهترین مکان برای قرار دادن گلدانها پشت پنجرههای جنوبی و آفتابگیر است. البته اگر بالکن آفتابگیر بزرگی هم دارید میتوانید از آن فضا نیز استفاده کنید. اگر مشاهده کردید نور شدید است و موجب سوختگی برگ سبزیها شده است یا آنها را به پشت پنجره منتقل کنید یا آنها را درون یک محفظه پلاستیکی قرار دهید تا در شرایط گلخانهای قرار بگیرند و رطوبت ایجاد شده توسط بخار آب از سوختن گیاهان در اثر نور شدید جلوگیری شود.
بذر چه سبزی هایی را میتوان در گلدان پرورش داد؟
همانطور که در بالاتر نیز به آن اشاره شد، انواع سبزی های خوردن را میتوان در گلدان پرورش داد. البته در کنار این سبزی ها سبزیجات غیر برگی مانند گوجه، خیار، هویج، سیر و … را نیز میتوان در گلدان پرورش داد. البته گیاهانی مانند انواع کاهو، کلم، توت فرنگی، تره فرنگی و … نیز میتوان در گلدان در خانه پرورش داد.
بذر گیاهان و وسایل کاشت سبزی را از کجا تهیه کنیم؟
برای خرید وسایل و بذر گیاهانی که قصد پرورش آنها را دارید میتوانید به وب سایتهای فروشنده لوازم و بذر گیاهان مانند پوپونیک، بذرکو، بذرام، گلس گاردن شاپ، بذر سرا و … مراجعه کنید که خوشبختانه در شهرهای مختلف قابلیت ارائه خدمات دارند.
چنانچه قصد بازسازی و نوسازی ساختمان خود را دارید، درخواست خود را در بازسازی ساختمان کارگشا ثبت نمایید.
سخن آخر
کاشت سبزی خوردن از جمله راههای تهیه سبزی خوردن ارگانیک در تمامی فصول سال است. اگر باغچه در اختیار دارید، بهتر است تابستانها به کاشت سبزی در باغچه بپردازید و در زمستانها این کار را در گلدانها در خانه یا در گلخانهها ادامه دهید. سبز خوردن از گیاهان ساقه علفی با برگهای ظریف تشکیل شدهاند که در برابر بی آبی حساس هستند و برای رشد به نور زیادی نیاز دارند. پس رشد آنها در مکانهای بسته با آبیاری مناسب امکان پذیر است. کاشت آنها در فضای باز میزان آبیاری را بیشتر میکند.