چوب پلاست چیست؟ از معرفی تا اجرا و نصب این کفپوش نوین

چوب پلاست چیست؟

در سال های اخیر مردم در صنعت کفپوش، کفپوش های WPC  یا کامپوزیت چوب پلاستیک را به طور وسیع مورد استفاده قرار می دهند. این محصول دارای ظاهری شبیه چوب و کاربری و ساختار پلاستیکی است که دارای رویه وینیل و هسته اکستروژن سخت می باشد. این محصول به نسبت تاریخ طولانی چوب طبیعی محصولی جدید در صنعت ساختمان شناخته می شود و از این میان چوب پلاستیک polywood نیز نوع بسیار جدیدی از گروه محصولات چوب پلاستیک می باشد. بیشترین مورد مصرف این محصول، در شمال آمریکا به عنوان کفپوش بیرونی بوده است و تحت این عنوان برای نخستین بار در سال 1990 مورد استفاده قرار گرفت.

ساختار تشکیل دهنده چوب پلاستیک

چوب پلاستیک که در دسته مصالح کامپوزیتی قرار می گیرد یک مصالح ترکیبی از چوب طبیعی و فیبر پلاستیکی است. خاک اره حاصله از فیبرهای پر کننده مانند پوست بادام زمینی، ساقه نیشکر یا بامبو با پودر پلاستیکی حاصل از موادی مانند پلی اتیلن، پلی وینیل کلراید،  پلی پروپیلن و آکریلونیتریل بوتادین استایرن ترکیب شده و این محصول را به وجود می آورد. در حالی که این مواد با یکدیگر ترکیب می شوند، قالب بندی نیز می شوند تا ضخامت مورد نیاز حاصل شود.

افزودنی هایی از جمله رنگ دانه ها، تقویت کننده ها و روان کننده ها می تواند برای دستیابی به سطح بالاتری از خصوصیات فنی محصول حد مطلوب جهت کاربری مورد نظر آن کمک کننده باشد. به جهت ترکیبات منحصر بفرد این محصول کامپوزیتی می توان آن را با استفاده از آرایه ای وسیع از اشکال و ابعاد از جمله اشکال منحنی و خم دار ایجاد کرد. به علت محتوای سلولزی بالای این محصول می توان آن را با ظاهری شبیه چوب عمل آوری کرد در حالی که در برابر آب و پوسیدگی مقاوم است.

چوب پلاستیک کامپوزیت، به اختصار (WPC)، در صورتی که  ترکیب پلی اتیلن (PE) و خاک اره چوبی باشد، عمدتا در ساخت و ساز و قطعات ساختمانی کاربرد دارد. از طرف دیگر WPC  که شامل خاک اره چوبی و پلی پروپیلن PP باشد معمولا در تولید قطعات خودرو و محصولات مصرفی استفاده می شود. همچنین وجود خاک اره چوبی و PVC در ترکیبات چوب پلاستیک آن را تبدیل به محصولی مناسب در ساخت پنجره ها و کفپوش می کند. ترکیب آکریلونیتریل بوتادین استایرن و خاک اره چوب نیز محصول تولید می کند که در ترکیبات مختلف کاربری دارد.

مشخصات فنی چوب پلاست

عنوان

واحد

نتیجه

وزن مخصوص

g/cm3

0.55-0.75

مقاومت کششی

Kg/cm2

123

افزایش طول

%

1.1

مقاومت خمشی

Kg/cm2

150

مقاومت در اثر ضربه IZ

Kl/m2

4.5

انبساط حرارتی

c◦/1

305×10-5

قابلیت چکش خواری

N

1020

جذب آب  در 24 ساعت

%

0.4

مقاومت در برابر موریانه

%

0.3

مقاومت در برابر قارچ

غیر قابل نفوذ

موارد استفاده چوب پلاست

ویژگی ها و مزایای چوب پلاست

معایب چوب پلاست

نحوه نصب چوب پلاست

1- نکات کلی نصب چوب پلاست:

2- کف سازی با چوب پلاست:

3- نما سازی با چوب پلاست:

خروج از نسخه موبایل