حیاط خانهها با توجه به فضایی که در اختیار اهالی آن قرار میدهند نقش به سزایی در شکلگیری روحیات فرد ایفا میکنند. به همین دلیل هم در پرداختن به آن نباید کم لطفی کرد. کاملاً پوشاندن کف حیاط با موزاییک چندان مناسب نخواهد بود و خشکی و سردی خاصی به محیط خانه میدهد از طرفی هم کاملاً پوشاندن حیاط با چمن آن هم در ایران مشکلات خاص خود را دارد. راهحلی که برای این موضوع در نظر گرفتهاند استفاده همزمان از این دو عنصر است. موزاییک با چمن مصنوعی اگر به شیوه صحیح صورت گیرد یک فضای بسیار دلباز و برجسته را ایجاد خواهد کرد.
انواع چمنکاری بین موزاییک
خیلی نمیتوان به این فرآیند تب و تاب داد و آن را به انواع و اقسام دستهبندی کرد. در کل دو نوع چمنکاری بین موزاییک داریم که تفاوت میان آنها تنها در استفاده از چمن طبیعی یا چمن مصنوعی است. استفاده از هر یک از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند. روش اجرای این دو نوع از چمنکاری بین موزاییکها تفاوتهایی هم با یکدیگر دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
*موزاییک طرح چمن
چمنکاری بین موزاییک با استفاده از چمن طبیعی
چمنکاری طبیعی بین موزاییکها در چند مرحله خلاصه میشوند که در ادامه شرح داده شدهاند:
مرحله اول، حفاری و آمادهسازی زمین مورد نظر
با استفاده از ابزاری که در دست دارید اقدام به کندن زمین و حفر گودالی حداکثر به عمق 12 سانتیمتر کنید. خاکهایی که از حفره بیرون میآورید را سعی کنید نگه دارید. خاک سطحی را اگر کیفیت مناسبی دارد از خاکهای عمیقتر که کیفیت چندان خوبی ندارند به طور جداگانه نگه دارید. شاید بعداً به دردتان بخورد.
مطلب پیشنهادی: اجرای محوطه سازی ساختمان، نکات مهمی که باید بدانید!
مرحله دوم، پر کردن گودال کنده شده
در این مرحله از چمنکاری بین موزاییک گودالی که حفر کردهاید را با مواد مناسب ترجیحاً دانههای گراول پر کنید. تمامی عمق حفر شده را پر نکنید. برای نمونه اگر گودال عمقی برابر با 12 سانتیمتر دارد بهتر است که ضخامت لایه گراولی از 10 سانتیمتر بیشتر نشود. استفاده از گراول مزایای زیادی دارد. گراول تأثیر بسیار مثبتی در زهکشی دارد و به همین سبب از جمع شدن آب و خراب کردن چمنکاری جلوگیری میکند. ناگفته نماند که باید سطح گراولها کاملاً صاف و یکدست باشد.
مرحله سوم، قرار دادن موزاییکها
در این مرحله از چمنکاری بین موزاییک باید طرح دلخواه خود را مشخص کنیم. بر اساس طرحی که انتخاب کردهایم نسبت به چینش موزاییکها اقدام میکنیم. بهتر است که فاصله میان دو موزاییک 4 تا 6 سانتیمتر باشد. عمق هم یک سانتیمتر کفایت میکند.
پر کردن فضای بین موزاییکها
با استفاده از خاک لایه سطحی و یا خاکی که از قبل تهیه کردهایم باید فاصله میان موزاییکها را پر کنیم. البته به احتمال زیاد نیازی به خرید خاک نخواهد بود و همان مقدار خاک حفاری شده کفایت خواهد کرد. اگر هم نیازی به خرید خاک بود شاید هزینههایی را در پی داشته باشد ولی خوب خاکهای تقویتشده گزینه بسیار ایده آلی خواهند بود که تأثیر آن را در آینده مشاهده خواهید کرد.
پاشیدن و کاشت بذر
با استفاده از دست میتوانید بذر خود را بکارید. سعی کنید کار را یکنواخت و با تراکم بالا به پیش ببرید. یا اینکه میتوانید بذر را در مقداری خاک مخلوط کنید و آن را در فضای بین موزاییک طرح چمن پخش کنید. بعد از پخش خاک حاوی تخم، باید روی آن را با یک لایه بسیار نازک از خاک بپوشانید تا تخمها در اثر عواملی مانند باد، باران و پرندگان هدر نروند.
چمنکاری بین موزاییک با استفاده از چمن مصنوعی
روش اجرای موزاییک با چمن مصنوعی با استفاده از چمن مصنوعی تقریباً مشابه با چمن طبیعی است اما در مراحل اجرای چمن تفاوتهایی نیز وجود دارد. مراحل چمنکاری موزاییک با چمن مصنوعی تا مرحله اجرای چمن مصنوعی مشابه با روش قبلی است.
برای قرار دادن چمن مصنوعی در فاصله بین موزاییک چارهای جز بریدن چمن مصنوعی نیست. برای اینکه این کار دقیق انجام میشود میتوانیم که خطوط طولی چمن مصنوعی را با لبههای موزاییکها تنظیم کنیم. توجه کنید که سطحی که چمن مصنوعی روی آن قرار خواهد گرفت باید حتماً کاملاً صاف و یکنواخت باشد.
هنگام برش چمن مصنوعی بر اساس فاصله میان موزاییکها سعی کنید چمن را چند میلیمتر بیشتر از اندازه دقیق ببرید. در این صورت چمن مصنوعی جای خود را در میان موزاییکها محکم خواهد کرد و از خارج نشدن چمن از میان موزاییکها میتوان اطمینان حاصل کرد.
طرح موزاییک با چمن مصنوعی
روش دیگر ثابت نگه داشتن چمن مصنوعی به کف استفاده از میخ یا پیچ و چسبهای مخصوص استفاده کنید. در بریدن چمن مصنوعی و قرار دادن آن در فاصله میان موزاییکها دقت کنید. اگر این کار به درستی انجام نشود جلوه نامناسبی را ایجاد خواهد کرد. ناگفته نماند انواع مختلفی از چمن مصنوعی در بازار برای انتخاب در دسترس هستند سعی کنید بهترین نوع ممکن را انتخاب کنید زیرا هدف استفاده از چمن مصنوعی برای بازههای زمانی بلند مدت است.
چمن مصنوعی یا چمن طبیعی؟
هر دو روش بالا مزیتهای زیادی دارند. نقطه قوت استفاده از چمن مصنوعی مزیتهای زیباشناختی آن است. چمن طبیعی فضای ایده آلتر و طبیعیتری را در اختیار میدهد اما از طرفی هم اجرای آن زمانبر و هزینهبر است. در تمامی فصلهای سال و شرایط آب و هوایی نمیتوانید که از آن بهره ببرید. علاوه بر این، حفظ و نگهداری از چمن طبیعی کاری بس زمانبر و طاقتفرسا است.
مطالب مرتبط :
در مورد چمن مصنوعی هم باید عنوان کرد که نمیتوانند به زیبایی و چشمنوازی چمن طبیعی عمل کنند. در حرارتهای بالا شاید شکل خود را از دست بدهند و بوی نامناسبی هم در فضا بپیچد. با این همه اجرای چمنکاری مصنوعی بین موزاییک با کمترین هزینه و زمان ممکن صورت میگیرد. به حفظ و نگهداری بسیار کمی نیاز دارد و میتوانید آن را در هر شرایط آب و هوایی به کار ببرید.
سخن آخر
طرح موزاییک با چمن مصنوعیدر حیاط یا هر مکان دیگری یک اقدام زیباشناختی بسیار مناسبی است. در انتخاب چمن طبیعی یا مصنوعی اهداف خود و شرایط آب و هوایی منطقه را مد نظر قرار دهید. در آخر هم مزایا و معایب هر یک از این نوع چمنکاریها را بررسی کنید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر میتوانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.