پیچ رولپلاک نما با طناب: مراحل انجام کار و مزیت آن+ معرفی متخصص

پیچ رولپلاک نما با طناب، راپل کاری و فیکس کردن سنگ نما، پیچ رولپلاک کردن سنگ نما بدون داربست عبارت‌هایی هستند که همگی یک منظور را دارند. استفاده از طناب برای پیچ رولپلاک کردن سنگ نمای ساختمان‌ها را به اصطلاح پیچ رولپلاک نما با طناب می‌گویند. استفاده از بالابر و داربست زدن نیز دیگر راه‌های فیکس کردن سنگ نما به ملات پشت آن است. در ادامه با بررسی نحوه کار، کاربرد و معرفی شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات با کارگشا همراه باشید.

مراحل انجام پیچ رولپلاک نما با طناب

در این بخش اشاره‌ای بر چگونگی انجام مراحل آن داریم. مراحل انجام پیچ رولپلاک نما با طناب شامل بازدید از محل آماده کردن وسایل مورد نیاز، پیدا کردن جایی محکم در پشت بام برای بستن طناب، تعیین یک یا چند روز برای انجام کار است.

«پیچ و رولپلاک نمای ساختمان خود را در اسرع وقت با متخصصین ماهر کارگشاانجام دهید.»

بازدید از محل و آماده کردن وسایل

در این مرحله راپل کار با هماهنگی قبلی از محل بازدید به عمل می‌آورد و میزان حجم کار و جنس سنگ نما را بررسی می‌کند تا بداند چه وسایلی و چه میزان نیاز است. به طور مثال اگر سنگ نما تماماً از تراورتن است و ریزه کاری ندارد نیاز به دریل پیچی نیست و کار با دریل چکشی انجام می‌شود، یا اگر نما رومی است باید از دو نوع دریل در حین کار با توجه به ضخامت سنگ‌ها استفاده شود.

طناب را در کجا باید محکم کرد؟

محلی که طناب به آن محکم می‌شود باید توانایی مقاومت در برابر وزن راپل کار و وسایل همراه او را داشته باشد. بهترین مکان برای محکم کردن طناب را می‌تواند قلابی که در اتاق آسانسور است دانست ولی اگر ساختمانی آسانسور نداشت می‌توان از پایه‌های کولرهای بزرگ که به پشت بام چسبیده‌اند و یا پایه‌های لوله‌های هواکش که از پشت بام خارج شده‌اند نیز برای محکم کردن طناب مناسب هستند. به طور کلی بهتر است به جای استفاده از یک طناب از دو طناب استفاده شود تا درجه ایمنی افزایش پیدا کند.

پیچ رولپلاک کردن

در روز از پیش تعیین شده، گروه فیکس کننده نمای ساختمان در محل حاضر می‌شوند و کار با توجه به حجم کار، اینکه کارفرما سرعت در تحویل می‌خواهد و توانایی پشت بام برای تحمل وزن دو یا چند نفر، یک یا چند نفر از افراد متخصص گروه شروع به فیکس کردن نما یا به اصطلاح پیچ رولپلاک نما با طناب اقدام می‌کنند. کار از آخرین طبقه شروع و به ترتیب به پایین ادامه پیدا می‌کند. در انتها نیز جای پیچ‌ها با استفاده از بتونه همرنگ سنگ پر می‌شود تا نمود کمتری داشته باشد.

«چنانچه نیاز به متخصصین ماهر اسکوپ سنگدارید، درخواست خود را در کارگشادرج نمایید.»

استانداردهای پیچ رولپلاک نما چیست؟

به طور کلی طبق قانون نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان سنگ نما پیش از نصب باید اسکوپ گذاری شود تا در ادامه استفاده از ساختمان و چند سال گذشتن از عمر ساختمان، نما ریزش نکند. اگر اسکوپ گذاری پیش از اجرای نما انجام نشود، کارفرما موظف است نسبت به پیچ رولپلاک نما اقدام کند که شرایط و استاندارهایی دارد.

1. هر پیچ با پیچ‌های کناری نباید بیش از 40 سانتی‌متر فاصله داشته باشد.

2. طول پیچ باید طوری انتخاب شود که آجر یا سفال زیرین نفوذ نکند و انتهای مسیر آن تا ملات پشت سنگ باشد.

3. پیچ‌های پنج سانتی‌متری برای ساختمان‌های نوساز که یک و نیم تا دو سانتی‌متر ضخامت سنگ و سه سانتی‌متر ضخامت ملات دارند، مناسب هستند.

4. برای سوراخ کاری سنگ‌های پهن می‌توان از دریل هیلتی یا چکشی استفاده کرد ولی برای سوراخ کاری سنگ‌های باریک و با پهنای کمتر از ده سانتی‌متر از دریل پیچی یا سه نظام استفاده کرد؛ زیرا ضربه کمتری به سنگ می‌زند و باعث شکستن سنگ در حین کار نمی‌شود.

5.برای سوراخ کاری از مته شماره 7 یا 8 که برای به کارگیری از پیچ و رولپلاک پنج سانتی مناسب هستند، استفاده شود.

شکسته شدن سنگ در حین پیچ رولپلاک کردن

معمولاً چسباندن سنگ‌های افتاده در انتهای کار اجرای می‌شود. اگر در حین کار سنگی شکسته شود باید سنگ جدا شود ملات آن نیز کنده شود سپس یک سنگ سالم با ملات تازه چسبانده و جایگزین آن شود. اگر متخصص احساس کند با کندن ملات خشک شده میسر نباشد به جای ملات از چسب سنگ استفاده می‌شود.

ایمنی این کار چقدر است؟

ایمنی کار پیچ رولپلاک سنگ نما نسبتاً بالا است و در تمام نقاط دنیا برای فیکس کردن سنگ نما، نماشویی و تمیز کردن شیشه‌های ساختمان‌های بلند از این روش استفاده می‌شود.

محلی که طناب به آن بسته شده است باید تحمل وزن راپل کار و وسایل همراه او مانند دریل، پیچ‌گوشتی برقی، سیم برق و … را داشته باشد. بهترین جا قلاب اتاق آسانسور است.

برای ایمنی بیشتر به جای یک طناب از چند طناب استفاده شود.

در حین عملیات کسی از زیر محل سوراخ کاری تردد نکند.

فرد متخصص و ماهر برای انجام آن به کار گرفت شود.

دلایل سقوط نما

به طور کلی دلیل سقوط سنگ نما و جدا شدن آن از ملات تخلخل کم سنگ نماهایی مانند مرمیت و گرانیت، عدم اسکوپ گذاری، نشست ساختمان و پاشیدن سیمان خشک به ملات برای سریع‌تر خشک شدن ملات پشت سنگ است. با اضافه کردن سیمان خشک به ملات سنگ نما، آب ملات توسط سیمان جذب می‌شود و ملات با سنگ چسبندگی پیدا نمی‌کند و به اصطلاح پوک می‌شود. پاک نکردن پشت سنگ نما در حین اجرای آن نیز از جمله مواردی است که در آینده موجب سقوط نما می‌شود. خاک سنگی که پشت سنگ قرار دارد موجب می‌شود ملات با بدنه سنگ ارتباط برقرار نکند و در آینده به اصطلاح سنگ نما ول کند.

دریل مخصوص پیچ رولپلاک نما چیست؟

به طور کلی راپل کار همراه با خود دو دریل هیلتی و پیچی یا سه نظام و یک عدد پیچ گوشتی برقی به همراه دارد. از دریل هیلتی برای سوراخ کاری سنگ‌هایی با سختی زیاد مانند گرانیت و سنگ‌های تراورتن پهن می‌توان استفاده کرد و از دریل سه نظام هم که برای سوراخ کاری باید زور بیشتری پشت آن خرج کرد و برای سوراخ کاری قطعات سنگ نمای تراورتن کوچک مانند قطعات ریزی که در اجرای نمای رومی استفاده می‌شود، کاربرد دارد.

پیچ رولپلاک نمای سرامیک و کاشی چگونه است؟

فیکس کردن نمای سرامیک یا کاشی تفاوت زیادی با سنگ دارد. در این نماها از روش اجرای واشر در درز بین سرامیک‌ها برای فیکس کردن استفاده می‌شود. سوراخ کاری وسط سرامیک منجر به شکستن سرامیک می‌شود.

مزیت پیچ رولپلاک نما با طناب نسبت به دیگر روش‌ها

1. روش‌هایی مانند داربست و اجرای بالابر هزینه نسبتاً بالاتری در برابر پیچ رولپلاک نما با طناب دارند.

2. اجرای بالابر یا داربست برای فیکس کردن سنگ نما می‌تواند به نمای ساختمان آسیب وارد کند، در صورتی که روش طناب این‌گونه نیست.

3. ایمنی بالای روش استفاده از طناب و راپل کاری بسیار بیشتر از روش داربست و استفاده از بالابر است.

سخن آخر

پیچ رولپلاک نما با طناب از جمله خدماتی است که گروه‌های زیادی در آن مهارت دارند و نمونه کارهای سالم و ایمن زیادی از خود به جا گذاشته‌اند. اگر به دنبال یک گروه ماهر برای فیکس کردن نمای ساختمان خود هستید. به شما پیشنهاد می‌کنم گروه مورد نظر خود را با جستجو در سامانه خدمات آنلاین ساختمانی کارگشابیابید. برای این کار به سامانه کارگشا مراجعه کنید.

خروج از نسخه موبایل