پلان تجهیز کارگاه ساختمانی، فضاها و امکانات مورد نیاز

فضاهای اداری و دفاتر در کارگاه های ساختمانی

فضاهای اداری و دفاتر در کارگاه های ساختمانی همان دفتر سرپرست کارگاه، دفتر کنترل پروژه، دفتر تکنسین ها، دفتر مهندس مترور، دفتر ناظر مقیم یا دستگاه نظارت و دفتر امور اداری و مالی می باشد و با توجه به حجم کار، مساحت و تعداد دفاتر نامبرده تغییر می کنند.

گاهی تمام این دفاتر در یک فضای 8 تا 12 مترمربعی خلاصه می شود و هرکدام از دفاتر مذکور به یک میز اداری تبدیل می شوند و در مواقعی جهت اداره شدن کارگاه به تعداد دفاتر بیشتری با مساحت های بزرگتر نیاز است و این موضوع به حجم پروژه در دست احداث بستگی دارد.

امکانات رفاهی بهداشتی کارگاه های ساختمانی

حریم کارگاه های ساختمانی

تجهیزات موردنیاز کارگاه ساختمانی

از آنجا که بدستور سرپرست کارگاه باید وسایل ایمنی شامل: کفش، کلاه، عینک و کمربند ایمنی همیشه در دسترس عوامل کارگاهی قرار داشته باشند و نیز به استفاده از وسایل مذکور بطور مکرر، بصورت شفاهی و کتبی تأکید شود، لذا استفاده از وسایل ایمنی فردی و غیرضروری در کارگاه اجباری بوده و فرد خاطی در این خصوص باید پس از چندبار اخطار شفاهی و کتبی از کارگاه اخراج شود.

استفاده از ابزاآلات کارگاهی و ماشین آلات ساختمانی جهت اجرا امری اجتناب ناپذیر است.

بر همین اساس ایجاد پارکینگ ماشین آلات راهسازی و ساختمانی برای کارگاه های بزرگ ضروری می باشد.

تجهیز اولیه کارگاه نسبی بوده و تا پایان اجرای پروژه در تجهیزات و فضاهای کارگاهی دخل و تصرف خواهد شد.

لذا هر کارگاه ساختمانی با توجه به حجم کار، موقعیت مکانی و شرایط اقلیمی تجهیز می شود و همچنین شرایط اقتصادی نیز بر تجهیز کارگاه مؤثر است.

به طور مثال در برخی موارد تجهیز کارگاه به یک سیستم تولید مصالح مانند دانه بندی شن و ماسه یا آسفالت و ایستگاه مرکزی تولید بتن علاوه بر صرفه اقتصادی به صرفه جویی زمانی نیز در روند اجرای کار منجر خواهد شد.

لذا باتوجه به اقتصاد کشور، بروز چنین رخدادهایی در اقتصاد به دور از باور نیست.

هزینه های تجهیز کارگاه تا اتمام پروژه ادامه دارد هستند و علاوه بر بیشتر یا کمتر شدن موارد نامبرده در خصوص مجهز نمودن کارگاه، هزینه هایی به نام نگهداری و بهره برداری از تجهیزات کارگاه خواهند شد.

بطور مثال:

در مقطعی از کار، پروژه وارد فاز تهیه تجهیزات تأسیسات برقی و مکانیکی می گردد و بدلیل تردد زیاد افراد کارگاهی به انبار کارگاه، بدلیل ارزش مالی بالای تجهیزات نامبرده بهتر است که یک انباری مجزا برای تجهیزات تأسیسات برقی و مکانیکی ایجاد گردد. حال می تواند فضایی بسته در ساختمان در دست احداث به آن اختصاص دهد و یا در مجاور ساختمان های تجهیز کارگاه اقدام به ساخت انبار مذکور نماید.

از آنجا که باید انبار تجهیزات تأسیسات برقی و مکانیکی همواره از لحاظ امنیتی کنترل گردد، لذا اقدام به ساخت انبار در مجاور ساختمان های تجهیز کارگاه در مکانی که دفتر نگهبان و دفتر سرپرست کارگاه به آن مشرف باشند می گردد.

خروج از نسخه موبایل