نکات اجرایی سفت کاری ساختمان از صفر تا صد

چه قدر در مورد سفت کاری ساختمان می‌دانید؟ احداث ساختمان کار ساده‌ای نیست، از مقدار بودجه و سرمایه‌گذاری گرفته تا دقت در مراحل اجرا، ساخت‌وساز اغلب زمان‌بر است و می‌تواند به فعالیتی خسته کننده تبدیل شود. اما نتیجه نهایی، به عنوان یک دارایی همیشگی و ثروت ملی شناخته می‌شود. بنابراین باید در فرآیند ساخت‌وساز، دقت بالا را مبذول داشت. با اتخاذ به تصمیم جهت ساخت بنا سپس پروژه وارد بخش دیگری از فاز اجرا می‌شود. با یک مقاله از وبسایت ویکی ساختمون همراه باشید.

سفت کاری ساختمان چیست؟

ساخت ساختمان به دو مرحله تقسیم می‌شود:

مرحله اول شامل: ساخت برخی از قسمت‌های اصلی بنا که نقش عملکردی دارند، اطلاق می‌شود. این مرحله شامل دیوارچینی، تیغه چینی، وال پست و نصب فریم درب‌ها و پنجره‌ها است.

مرحله نازک کاری ساختمان شامل: تزئینات ساختمان اعم از اندودکاری، عایق کاری، سنگ کاری، کاشی کاری، نقاشی، برق کاری، تاسیسات و نصب در و پنجره است.

سفت کاری ساختمان شامل چه مراحلی است؟

سفت کاری ساختمان عموما شامل مراحل زیر است:

۱) دیوارچینی

بعد از اجرای اسکلت و سقف، دیوارچینی بیرونی شروع می‌شود. با استفاده از مصالح ساختمان اعم از آجر، بلوک سفالی، بلوک سیمانی و موارد دیگر، به همراه ملات ماسه و سیمان، دیوارچینی اجرا می‌شود. دیوارهای بیرونی نقشی در طراحی سازه‌ای ساختمان ندارند و تنها به عنوان پوشش و عایق عمل می‌کنند.

مطلب پیشنهادی: قرارداد مقاطعه کاری اجرای دیوارچینی

۲) تیغه چینی

دیوارچینی داخلی را تیغه چینی گویند. وظیفه اصلی این دیوارها، جداسازی فضاهای مختلف است. این دیوار اغلب دارای ضخامتی برابر با ۱۰ سانتیمتر است. دیوارهای داخلی باید عایق صوت و حرارت باشند تا بتوانند حداکثر شرایط رفاهی را برای ساکنین مهیا کنند. مصالح تیغه چینی نیز به مانند دیوارچینی بیرونی است.

۳) وال پست

وال پست که به عنوان یک عنصر غیر سازه‌ای شناخته می‌شود، جهت جلوگیری از آسیب دیدگی قسمت‌های اصلی ساختمان اعم از ستون، تیر و سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. اجرای وال پست به نظر مهندس طراح بستگی دارد و می‌تواند بر عملکرد مناسب عناصر سازه‌ای ساختمان تأثیر بگذارد.

۴) نصب فریم درب و پنجره‌ها

کار با نصب فریم درب و پنجره‌ها به پایان می‌رسد. به طور کلی، استفاده از فریم جهت کاهش مصرف انرژی، آلودگی صوتی، زیبایی و درزبندی جهت جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و حیوانات موذی استفاده می‌شود. جنس فریم درب‌ها و پنجره‌ها اغلب قوطی فلزی است.

برای مطالعه: طراحی تا اجرا ساخت پله بتنی

نکات اجرایی در مراحل سفت کاری ساختمان

دیوارچینی و تیغه چینی

نکات مهم در زمان دیوارچینی بیرونی و داخلی به شرح زیر هستند:

مطلب پیشنهادی: دیوار چینی با بلوک چگونه است بهترین استادکار را چگونه پیدا کنیم؟

قاب درب و پنجره‌ها

تعدادی از نکات اجرایی مربوط به فریم درب و پنجره‌ها به شرح زیر هستند:

وال پست

برخی از نکات اجرایی وال پست به شرح زیر هستند:

سخن آخر

بدون تردید یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها در ساخت بعد از سازه ساختمان، همین مرحله است. همانطور که توضیح داده شد، در این مرحله تمرکز کار بر روی عناصر عملکردی ساختمان است، بنابراین نیروهای مشغول در پروژه باید با دقت بیشتری به این بخش نظارت داشته باشند. یقیناً بعد از اجرای آن، نوبت به نازک کاری خواهد رسید و سپس ساختمان به مرحله بهره برداری و استفاده می‌رسد.

خروج از نسخه موبایل