نحوه پرداخت هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه از کارفرما به پیمانکار

کارگاه‌ چه در پروژه‌های ساختمانی کوچک و چه بزرگ، با شروع پروژه برپا و با اتمام پروژه هم برچیده می‌شود. کارگاه بسته به نوع پروژه ساختمانی و مقیاس آن به تجهیزات و امکاناتی نیاز پیدا خواهد کرد که در اصطلاح به آن تجهیز می‌گویند. حال این تجهیز و برچیدن همیشه با هزینه‌هایی همراه است که باید دقیق محاسبه شوند. در این مقاله از ویکی ساختمون به موضوع این هزینه و بخشنامه نحوه پرداخت تجهیز کارگاه و قوانین آن می‌پردازیم.

چنانچه به منظور اجرای سفت کاری ساختمان، احتیاج به نیروی متخصص دارید، درخواست خود را ثبت نمایید.

تجهیز و برچیدن کارگاه چیست؟

بخشنامه نحوه پرداخت تجهیز کارگاه به کلیه اقدامات و تدارکاتی گفته می‌شود که به صورت موقت برای یک پروژه خاص صورت می‌گیرد. این کار اگرچه موقت است اما باید با در نظر گرفتن اصول و استانداردهای تعریف شده باشد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص نکات و اصول اجرایی تجهیز کارگاه می‌توانید به مقاله «تجهیز کارگاه چیست؟ تعریف آن در شرایط عمومی پیمان و نکات اجرایی» رجوع کنید.

برچیدن کارگاه عبارت از جمع آوری مصالح، تجهیزات، تأسیسات و ساختمان‌های موقت، خارج کردن مواد زائد، مصالح، تجهیزات، ماشین‌آلات و دیگر تدارکات پیمانکار از کارگاه و تسطیح و تمیز کردن و در صورت لزوم به شکل اول برگرداندن زمین‌ها و محل‌های تحویلی کارفرما طبق نظر کارفرما است.

تجهیز و برچیدن کارگاه چیست؟

انواع تجهیز

تجهیز اولیه: اقدامات اولیه که برای تجهیز کارگاه اصلی صورت می‌گیرد. مدت زمان تجهیز کارگاه اولیه یک سوم یا یک چهارم مدت زمان تجهیز ثانویه است.

تجهیز ثانویه: مجموعه عملیات جهت انجام امور موضوع پیمان را شامل می‌شود.

هزینه تجهیز کارگاه چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود؟

اصولاً هزینه‌های تجهیز کارگاه درصدی از برآورد قیمت پروژه را تشکیل داده و آیتم‌های آن به‌صورت مقطوع بیان می‌گردد. لذا باید با توجه به نیازهای دائم و موقت و همچنین شرایط کار، کلیه هزینه‌های مستمر کارگاه و بخشنامه نحوه پرداخت تجهیز کارگاه و برچیدن کارگاه تعیین و جمع آنها به‌صورت یک رقم در قرارداد منظور می‌شود.

برآورد هزینه‌های تجهیز کارگاه، باید با توجه به شرایط و نیاز هر کار و نیز روش انتخابی اجرای موضوع پیمان و بر اساس اقتصادی روش اجرای تجهیز کارگاه تعیین و بر مبنای آن، طبق ردیف‌های پیش بینی شده در فهرست و برچیدن کارگاه حسب قیمت‌های محل اجرای عملیات و در نظر گرفتن ضریب بالاسری به صورت مقطوع در برابر ردیف‌های مورد نظر درج می‌شود. نحوه پرداخت هزینه تجهیز کارگاه از کارفرما به پیمانکار نیز اصول و روش خاص خود را دارد که در ادامه بحث شده است.

هزینه‌های دائم

هزینه‌های دائم، هزینه تهیه و تأمین آن دسته از مستحدثات، تجهیزات، تأسیسات و مبلمان دائم مربوط به تجهیز کارگاه را شامل می‌شود که متعلق به کارفرما بوده و بلافاصله پس از اتمام و یا تأمین آنها باید به کارفرما تحویل گردد.

کارفرما آن دسته از مستحدثات، تأسیسات، تجهیزات دائم را که در دوره اجرای کار موضوع پیمان مورد نیاز پیمانکار است را در اختیار آن قرار داده و در مدت پیمان از آن نگهداری نموده و پس از اتمام کار طبق مشخصات خواسته شده به صورتی که قابل استفاده باشد، حسب مورد بازسازی ساختمان، تعمیر و یا جایگزین کرده و به کارفرما تحویل خواهد داد و هزینه‌های نگهداری آن در قرارداد منظور می‌گردد.

هزینه‌های موقت

هزینه‌های موقت کارگاه هزینه‌هایی است که پیمانکار در مدت پیمان به منظور اجرای عملیات موضوع پیمان حسب مورد برای تجهیز و برچیدن کارگاه پرداخت می‌نماید.

نازک کاری ساختمان را در کارگشا ثبت و انجام دهید.

نحوه پرداخت هزینه تجهیز و برچیدن کارگاه

ساختار شکست پرداخت هزینه‌های تجهیز کارگاه

در جدول زیر جزئیات مربوط به ساختار شکست پرداخت هزینه‌های کارگاه آورده شده است.

تأمین و تجهیز محل سکونت کارمندان و افراد متخصص پیمانکار %۱۰
تأمین و تجهیز محل سکونت کارگران پیمانکار حداقل ۱۰۰ متر با تائید دستگاه نظارت %۱۲
تأمین و تجهیز ساختمان‌های اداری و دفتر کار پیمانکار حداقل ۴۰ متر با تائید دستگاه نظارت %۳۰
تأمین کمک هزینه با تسهیلات لازم برای تهیه غذای کارگران
تأمین لباس کار و کفش و کلاه حفاظتی کارگران با تائید دستگاه نظارت
تأمین و تجهیز محل سکونت کارکنان کارفرما و مهندس مشاور آزمایشگاه با تائیددستگاه نظارت
تأمین و تجهیز ساختمان‌های اداری و دفتر کار کارفرما و مهندس مشاور آزمایشگاه حداقل ۴۰ متر با تائید دستگاه نظارت
تأمین غذای کارمندان، مهندسین مشاور و کارفرما و آزمایشگاه
تأمین ساختمان‌های پشتیبانی و هزینه تجهیز انبارهای سر پوشیده آزمایشگاه پیمانکار و مواد مشابه
تأمین و تجهیز ساختمان عمومی به جز ساختمان‌های مسکونی اداری و دفاتر کار باتائید دستگاه نظارت
تأمین آب کارگاه شبکه آب‌رسانی داخل کارگاه
تأمین برق کارگاه شبکه برق‌رسانی داخل کارگاه
تأمین سیستم مخابراتی داخل کارگاه
تأمین راه دسترسی تأمین ایاب و ذهاب کارگاه
تأمین پی سکو برای نصب ماشین‌آلات و تجهیزات سیستم تولید مصالح %۰/۸
تأمین نصب ماشین‌آلات و تجهیزات راه‌اندازی آنها با تأمین آن از راه خرید مصالح %۱/۳
تهیه و نصب برچیدن داربست فلزی برای انجام نماسازی ساختمان
بیمه تجهیز کارگاه %۲/۵

سخن آخر

تجهیز و برچیدن کارگاه از اولین عملیات‌ها در شروع یک پروژه ساختمانی و آخرین عملیات در انتهای پروژه است. هزینه این تجهیز و برچیدن بسته به اقدامات و تدارکاتی صورت می‌گیرد می‌تواند متفاوت باشد. در این مقاله به نحوه محاسبه و پرداخت این هزینه از سوی کارفرما به پیمانکار پرداخته شد.

خروج از نسخه موبایل