مصالح کف سازی محوطه ؛ 11 متریال پرکاربرد + مزایا و معایب

کف سازی محوطه قلب هر ساختمان و سازه‌‌ای است. کف‌پوش یک پوشش دائمی است و تغییر آن به راحتی صورت نخواهد گرفت و متعاقباً هزینه‌های زیادی را نیز در پی خواهد داشت. از این رو باید در انتخاب مصالح کف در محوطه سازی ساختمان از درک و دانش کافی برخوردار بود.

انتخاب مصالح کف سازی مناسب‌ می‌تواند به نوبه خود بسیار چالش‌برانگیز باشد. هر یک از مصالح در دسترس نقاط ضعف و قوت خود را دارند. با این حال انواع مختلفی از مصالح کف سازی در بازار وجود دارند که از کیفیت و محبوبیت بالاتری برخوردار هستند. دست شما در انتخاب گزینه نهایی باز است. با معرفی محبوب‌ترین و بهترین مصالح کف سازی با ما همراه باشید.

عوامل مؤثر بر انتخاب مصالح کف سازی محوطه

اصولاً انتخاب مصالح کف سازی به سلیقه شخصی و تشخیص فرد بستگی دارد. صرف‌نظر از این موضوع باید که در انتخاب خود موارد و معیار‌های زیر را مدنظر قرار داد:

سیمان مصالح کف سازی محوطه

سیمان یا بتن به طور گسترده در کف سازی محوطه‌ها مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. سیمان را‌ می‌توان در هر نوعی از سازه‌ ساختمان به کار گرفت و علی‌رغم اینکه نسبت به دیگر مصالح ارزان‌تر تمام‌ می‌شود از مقاومت قابل قبولی نیز برخوردار است.

در ساختمان‌های صنعتی پرداخت گرانولی یا دانه‌ای به منظور ایجاد یک سطح مقاوم در برابر خوردگی و فرسایش ایجاد می‌شود. این دو نوع از پرداخت را‌ می‌توان با به کار گرفتن مواد اولیه دانه درشت با کیفیت در تهیه سیمان یا بتن ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: کف سازی بتنی، نحوه اجرای بتن ریزی کف

مزایا

معایب

مصالح کف سازی محوطه : آجر

از جمله مصالح ساختمانی رایج که به هدف کف سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، آجر‌ها هستند. اگرچه آجرها کاربرد وسیعی در انواع مختلفی از سازه‌ها و فضاها دارند اما با این حال به دلیل ویژگی‌هایی که دارند مناسب ساختمان‌های مسکونی نیستند. از آجرها به طور معمول برای کف سازی محوطه و فضاهایی که از اهمیت چندانی برخوردار نیستند استفاده‌ می‌شود. برای استفاده از آجر در کف سازی باید دقت داشت که آجر‌ها اندازه و رنگ یکسانی داشته باشند.

مزایا

معایب

سنگ‌فرش‌ها در کف سازی محوطه

سنگ‌فرش‌ها در واقع انواع مختلفی از سنگ‌های رسوبی، آذرین و دگرگونی را در بر می‌گیرند. هر یک از این قطعات سنگ فرش در راستای لایه‌بندی جدا می‌شوند. این نوع از مصالح در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی فرآوری‌ می‌شوند و به طور عمده در پیاده‌روها و خیابان‌ها مورد استفاده قرار‌ می‌گیرند.

مزایا

معایب

مصالح کف سازی محوطه : مرمر

مرمر‌ها در واقع از دگرگون شدن سنگ‌های کربناته تحت فشار و حرارت بسیار بالا تشکیل‌ می‌شوند. این نوع از مصالح کف سازی به طور عمده در ساختمان‌های تجاری، فضاهای مهم در داخل خانه‌ها از جمله اتاق‌ها و سرویس‌های بهداشتی مورد استفاده قرار‌ می‌گیرند. مرمرها از جمله مصالح لوکس به کار رفته در محوطه سازی هستند که در طرح ها و رنگ های بسیار متنوع و زیبایی در دسترس هستند.

مزایا

معایب

در صورت تمایل به بازسازی ساختمان درخواست خود را ثبت کنید.

کف سازی محوطه با سنگ گرانیت

گرانیت یک سنگ آذرین است و به عنوان یک سنگ طبیعی برای کف‌پوشی در فضاهای داخلی و بیرونی بسیار ایده آل است. گرانیت‌ها در شکل‌ها، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلفی در دسترس هستند. رنگ و طرح از عوامل مهم تعیین کننده قیمت گرانیت‌ها است. گرانیت‌هایی تیره رنگ با جذب نور خورشید بسیار گرم می شوند و گاهی حتی نمی‌توان روی آن‌ها راه رفت.

مزایا

معایب

شیشه

در دنیای امروزه شیشه‌ها نیز کاربرد زیادی در  قسمت های مختلف ساختمان مثل نما کاری ساختمان، تزئینات داخلی و کف سازی دارند و تحت شرایط خاص مانند نیاز به انتقال نور مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع از مصالح کف سازی در اشکال و اندازه‌های مختلف در دسترس هستند و در قاب‌های نزدیک به هم نصب‌ می‌شوند. اگرچه تهیه و نصب کف‌پوش‌های شیشه‌‌ای بسیار پر هزینه است اما ظاهر و نمای بسیار زیبایی را در نوع خود به دست‌ می‌دهند.

مزایا

معایب

سرامیک در کف سازی محوطه

سرامیک‌ها بدون شک معروف‌ترین و جذاب‌ترین مصالح به کار رفته برای کف سازی هستند. سرامیک با ترکیب کردن رس و آب ساخته‌ می‌شوند و از این رو غیر آلی هستند و از ویژگی‌هایی همچون مقاومت فشاری بالا، سختی بالا و درخشندگی خوب برخوردار هستند. این نوع از مصالح را‌ می‌توان آن در فضای بیرونی و همچنین فضای درونی ساختمان به کار گرفت.

مزایا

معایب

موزاییک

موزاییک‌ها از آن دسته مصالح کف سازی در صنعت ساختمان‌سازی هستند که در کارخانه و با استفاده از ترکیب کردن مواد دانه‌‌ای از جمله شیشه و سنگ با مواد چسبنده مختلف ساخته‌ می‌شوند. این نوع از مصالح کف سازی در طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی در دسترس هستند.

مزایا

معایب

کف سازی محوطه با پلاستیک

پلاستیک‌ها یا به عبارتی پلی وینیل کلرید نیز به طور گسترده در فضاهای مختلف به عنوان کف‌پوش مورد استفاده قرار‌ می‌گیرند. این نوع از مصالح باید بر روی یک بستر بتنی و سخت قرار بگیرند. پلاستیک‌ها در شکل‌ها، اندازه و رنگ‌های مختلفی در دسترس هستند. این کف‌پوش‌های پلاستیکی به دلیل ویژگی‌های ساختاری مقاومت بسیار پایینی در برابر حرارت و آتش دارد.

مزایا

معایب

کف سازی محوطه با چوب

چوب‌ها به دلیل طبیعی بودن و ظاهر بسیار زیبایی که دارند یکی از پرکاربردترین مصالح به کار رفته برای کف سازی فضاهای مختلف هستند. هزینه تهیه و نصب این نوع کف‌پوش‌ها به میزان در دسترس بودن چوب بستگی دارد. به طور کلی این کف‌پوش‌ها در مناطق جنگلی که هزینه تهیه آن به مراتب پایین‌تر است به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. قطعات این کف‌پوش‌ها در رنگ‌ها و اندازه‌های مختلفی در دسترس هستند.

مزایا

معایب

کف سازی محوطه با آسفالت

آسفالت یک ماده بسیار چگال به دست آمده از نفت خام است. این ماده به شیوه‌های مختلفی به عنوان یک ماده کف‌سازی مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. البته آنچه که در کشور ما آسفالت خطاب می‌شود در واقع ترکیبی از آسفالت با دانه‌های ماسه به نسبت ۱ به ۲ است. این نوع از مصالح کف‌سازی به صورت گرم و سرد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایا

معایب

بیشتر بخوانید: چمن طبیعی یا مصنوعی، انتخاب با شماست

منبع
theconstructorhomestratospheregharpedia
خروج از نسخه موبایل