مشکلات مجتمع های مسکونی چیست؟ از مشکلات زندگی تا خرید و فروش

زندگی در یک مجتمع مسکونی اغلب تنها راه یا حداقل مقرون به صرفه‌ترین راه برای زندگی در قلب یک شهر مهم مانند تهران است. بسیاری از شهرهای دیگر کشور نیز با توسعه شهرنشینی تحت سلطه مجموعه‌ای‌ پراکنده و متعدد از ساختمان‌ها قرار گرفته‌اند.

در ۳۰ سال اخیر، ما شاهد رونق ساخت‌وساز در قالب مجتمع یا شهرک‌های مسکونی بوده‌ایم. توسعه این مهم به دلیل افزایش جمعیت و مهاجرت افراد از روستاها به شهرهای بزرگ رخ داد. اما در تمام این سال‌ها ما تا چه اندازه توانسته‌ایم مشکلات مجتمع های مسکونی را حل کنیم؟ یا اصلاً بهتر است بپرسیم: «مشکلات زندگی در شهرک‌ها یا برج های بزرگ مسکونی چیست؟» برای پاسخ با ویکی ساختمون همراه باشید.

مجتمع مسکونی چیست؟

با توجه به تعریف آپارتمان، می‌توان مجتمع مسکونی را مجموعه‌ای از آپارتمان‌ها یا واحدهای مستقل در یک بلوک ساختمانی نامید. هر یک از این واحدها دارای سند ثبتی مجزا و مستقل است و به طور مشخص در مالکیت و اختیار یک شخصیت حقیقی یا حقوقی قرار دارد. سایر بخش‌های مجتمع به طور مشترک در مالکیت و اختیار تمامی مالکان واحدهای مسکونی قرار دارند. مجتمع های مسکونی  برحسب اقلیم و بافت منطقه در اشکال و توده‌های مختلف طراحی می‌شوند.

مطلب پیشنهادی: نحوه محاسبه کمیسیون مشاوره املاک چگونه است؟

انواع مشکلات مجتمع های مسکونی

در زیر یک‌به‌یک به مسائل شهرک‌های مسکونی اشاره می‌کنیم:

حتما بخوانید: قوانین آپارتمان نشینی از سیر تا پیاز شارژ، آسانسور، مشاعات و …

مشکلات مجتمع های مسکونی در بخش خرید و فروش

برای خرید و فروش واحدهای مجتمع های مسکونی ممکن است برخی از مشکلات و تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. اولین مورد این است که خرید و فروش واحدهای واقع شده در شهرک‌ها دشوار است. بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند در ساختمان‌های تکی چند طبقه زندگی کنند تا در مجتمع های متراکم چند واحدی! این مهم به آن‌ها استقلال، راحتی و حریم خصوصی بیشتری می‌دهد.

مجتمع های مسکونی ممکن است دچار مشکل پارکینگ باشند. اغلب مشاهده می‌شود که به تعداد واحدها، پارکینگ تعبیه نشده است. همچنین، متراژ کم واحدها، ارتفاع کم سقف و نورگیری ضعیف، برخی دیگر از دلایل عدم رقبت مردم برای خرید آپارتمان در مجتمع های مسکونی است.

یکی دیگر از موارد مهم که جزء مشکلات مجتمع های مسکونی در بخش خرید و فروش ملک است، عدم داشتن سند برای هر یک از واحدها است. مجتمع‌هایی که توسط وزارت تعاون و دیگر ارگان‌ها ساخته شده‌اند، به دلیل مسائل حقوقی و قراردادی مشکل سند دارند. این مجتمع‌ها هم اکنون به صورت قولنامه‌ای خرید و فروش می‌شوند و به دلیل نداشتن سند با قیمت کمتری معامله می‌شوند.

عدم داشتن سند به تنهایی می‌تواند بسیاری از خریداران را منصرف کند! زیرا این تصور را ایجاد می‌کند که واحدهای مذکور به صورت قانونی خرید و فروش نمی‌شوند. پس وظیفه شهرداری و سازمان‌های مسئول در رسیدگی به مشکلات این مجتمع‌ها چیست؟ در این وضعیت، مشکلاتی مانند عدم رسیدگی قانونی، رانت و فساد را نیز باید به مشکلات مجتمع های مسکونی بدون سند اضافه کرد.

سخن آخر

مشکلات مجتمع های مسکونی چه در حوزه فرهنگی و چه ساختاری، به وضوح نشان دهنده عدم برنامه‌ریزی دقیق در شهرسازی است. در کشور عزیز ما که به فور وسعت زمین وجود دارد، چه دلایلی برای تراکم جمعیت در شهرهای بزرگ و ساخت مجتمع های چندین طبقه است! در کشورهایی که وسعت زمین محدود است، به ناچار باید از آسمان استفاده کرد. ولی در ایران به راحتی می‌توان زیرساخت‌های منازل حیاط‌‌دار را بنا نهاد.

خروج از نسخه موبایل