لمبه چوبی چیست و از آن چه استفاده هایی می شود؟

لمبه واژه ای فارسی و از جمله واژه های معماری کلاسیک ایرانی است. لمبه در واقع به قرنیزهای سقف که در حدفاصل بین دیوار و سقف قرار می گرفتند، گفته می شد ولی امروزه لمبه به الوارهای چوبی گفته می شود که به منظور پوشش سقف و دیوار به صورت کاذب از آن ها استفاده می شود. در این مقاله از کارگشا با تعریف لمبه، مزایا و معایب و طریقه نصب آن همراه باشید.

لمبه چوبی چیست؟

همانطور که گفته شد لمبه به الوارهای چوبی گفته می شود که دارای ابعاد مشخص هستند. این الوارها دارای کام و زبانه هایی به نام کلیک هستند که باعث پیوستن آن ها به هم شده و در نهایت یک سطح را به وجود می آورند.

لمبه ها از متریال مختلفی مانند چوب، پی وی سی، پلاستیک، فایبرگلاس و فلز ساخته می شوند. لمبه های چوبی در بین تمامی لمبه ها از محبوبیت زیادی برخوردار هستند و در مناطق مرطوب مانند شمال کشور استفاده از لمبه چوبی بسیار پرطرفدار است.

ابعاد لمبه چوبی

در ابتدا باید عرض کنم که لمبه را می توان در ابعاد و ضخامت های مختلفی سفارش داد، ولی محدودیت طولی از ۸ میلی متر تا ۶۰ میلی متر برای آن وجود دارد.

به طورکلی لمبه ها در ابعاد 12 در 600 در 1/2 سانتی متری تولید می شوند. عرض لمبه 12 سانتی متر بوده ولی 2 سانتی متر آن به صورت همپوشانی با لمبه کناری به درون کلیک می رود تا دو لمبه در کنار هم چفت شوند. ضخامت یک و دهم سانتی متری لمبه هم با توجه به درخواست مشتری می تواند کمتر یا بیشتر شود و طول 600 سانتی متری آن هم به کارخانه سازنده باز می گردد و می تواند برای پوشش دیوارها به نصف تبدیل شود.

مزایای لمبه چوبی

موارد مصرف لمبه چوبی چیست؟

نصب لمبه چوبی

برای نصب لمبه چوبی به مداد، آماده سازی زیر کار، چکش، میخ، دستگاه میخ زن، دریل، پیچ، متر و اره فارسی بر نیاز دارید.

ابتدا ابعاد محل نصب را مشخص کرده و میزان لمبه مورد نیاز را به محل انتقال داده و زیر کار را آماده کنید.

منظور از آماده بودن زیر کار این است که اگر دیواری مانند دیوار آجری یا بلوکی گچ کاری شده باشد، نیازی به آماده سازی نیست ولی اگر دیوار پیش ساخت یا کاذب باشد باید اقدام به آهن کشی به منظور آماده کردن زیر کار برای تحمل وزن لمبه چوبی کرد.

اگر زیر کار دیوار آجری با روکش گچ باشد، لمبه ها را می توان مستقیماً با استفاده از میخ به دیوار متصل کرد ولی اگر دیوار بتنی یا سیمانی باشد، لازم است ابتدا با دریل سوراخ کاری و نصب رول پلاک صورت گیرد و لمبه با پیچ به دیوار متصل شوند.

همانطور که گفته شد اگر زیر کار برای نصب مناسب نیست باید به آهن کشی در حدی که برای نصب کناف انجام می شود، اقدام شود که معمولاً برای اجرای لمبه چوبی روی سقف به عنوان سقف کاذب این مورد انجام می شود.

لازم به یاد آوری است که پس از نصب لمبه چوبی باید اقدام به رنگ آمیزی آن ها با استفاده از کیلر، سیلر یا رنگ های طبیعی جدید که مخصوص چوب هستند اقدام شود.

قیمت روز لمبه چوبی

متأسفانه به دلیل نوسان قیمت ارز و وارداتی بودن این محصول نمی توان قیمت دقیقی از لمبه چوبی ارائه کرد ولی به منظور استعلام قیمت و اطلاع از قیمت تمام شده کار لمبه چوبی مورد نظر خود به کارگشا مراجعه کنید.

لمبه ارزان

اگر به دنبال لمبه ارزان هستید یک از راه ها استفاده از لمبه های با چوب ارزان تر و یا خرید لمبه چوبی دست دوم است. با کمی گشت و گذار در اینترنت میتوانید فروشنده هایی در این خصوص پیدا کنید.

سقف کاذب لمبه چوبی

ناگفته نماند که لمبه چوبی خود یک سقف کاذب است ولی می توان آن را با دیگر سقف های چوبی مانند کناف، پنجره مجازی، سقف کشسان و … ترکیب کرد. سقف کاذب لمبه چوبی یکی از بهترین انواع سقف کاذب برای خانه های با سقف شیروانی است.

نوع طرح و رنگ لمبه چوبی به نوع چوبی که از آن برای ساخت لمبه استفاده کرده اند بستگی دارد. لمبه چوبی را معمولاً از چوب کاج که قیمت پایینی دارد و چوب راش که معمولاً به هر نوع چوب سفیدی که از روسیه وارد شده، گفته می شود، می سازند.

البته لمبه هایی از جنس چوب های محکم تر مانند گردو هم ساخته می شود ولی به دلیل قیمت بالا معمولاً این امر صورت نمی گیرد و اگر هم از این چوب ها لمبه ساخته شود معمولاً به دلیل استحکام بالا برای کف مورد استفاده قرار می گیرد.

سخن آخر

برای استعلام قیمت لمبه چوبی نو و دست دوم، قیمت تمام شده یک پروژه با لمبه چوبی به کارگشا مراجعه کنید. برای یافتن فروشنده و نصاب لمبه چوبی هم می توانید از بستر آنلاین سفارش خدماتی ساختمانی کارگشا استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل