قوانین آپارتمان نشینی از سیر تا پیاز شارژ، آسانسور، مشاعات و …

صرف‌نظر از اینکه شما مالک یا مستاجر هستید، ساختمانی که در آن زندگی می‌کنید دارای مجموعه‌ای از آیین‌نامه‌ها با عنوان «قوانین آپارتمان نشینی» است که همه افراد ملزم به اجرای آن هستند. بخشی از قانون توسط دستگاه‌های دولتی و بخشی دیگر توسط اهالی ساختمان ایجاد شده و به مرحله اجرا در آمده‌اند. هدف از وضع قوانین آپارتمان نشینی، تأمین نیاز کلیه ساکنان و اطمینان از داشتن یک محیط امن، منظم و بدون از مشکل است. از این رو، دانستن هر یک از مفاد این آیین نامه (پارکینگ، شارژ ماهانه، نظافت، مشاعات و موارد دیگر) برای تک تک صاحبان واحدهای ساختمانی امری ضروری و مهم است؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

همه چیز درباره قوانین آپارتمان نشینی

زندگی در یک آپارتمان، نیاز به فرهنگ و قوانینی مخصوص به خود را دارد و می‌تواند به گونه‌ای دیگر به انتظارات مردم پاسخ دهد. دلایلی وجود دارند که مردم زندگی آپارتمان نشینی را انتخاب می‌کنند، افزایش جمعیت، نگرانی‌های مالی و امنیت بالا برخی از دلایل این انتخاب هستند.

حدود چهار دهه است که زندگی در آپارتمان در سبک زندگی ایرانیان امروزی مُد شده است. از همان روزهای نخست، مشکلات زندگی آپارتمان نشینی آشکار شدند (برای این مورد فیلم اجاره نشین‌ها ساخته داریوش مهرجویی را ببینید)، به طوری که قانون‌گذاران را مجاب به وضع برخی از قوانین آپارتمان نشینی کردند. با اینکه امروز این مشکلات به مقدار بسیار زیادی کاهش یافته است، ولی همچنان مسائل وجود دارند.

خب، بیایید بینیم قوانین زندگی آپارتمان نشینی چه مواردی هستند. اول باید بگوییم که مالکیت در آپارتمان‌ها به دو صورت است:

هر دو این مالیکت‌ها به یک اندازه تولید مشکل می‌کنند. برای مثال، ممکن است همسایه کناری و یا بالایی شما، سر و صدای گوش خراشی ایجاد کند و یا دو یا چند نفر از اهالی ساختمان برای استفاده از پارکینگ با یکدیگر وارد بحث شوند. برای کلیه این موارد، قانون وجود دارد. اگر همسایه شما مداوم تولید صدا می‌کند، می‌توانید به شورای حل اختلاف رفته و شکایت‌نامه وضع کنید تا مورد بررسی قرار گیرد. هر موضوعی که باعث سلب آسایش شما شود، قابل بررسی است. اما قوانینی که به مالکیت عمومی باز می‌گردند متفاوت بوده و همانند مالکیت خصوصی قابل اعتراض است.

اگر شما هم قصد بازسازی ساختمان خود را دارید، درخواست خود را ثبت نمایید.

قوانین آپارتمان نشینی برای مشاعات

مشاعات شامل زمین ساختمان، پشت بام، درب ورودی، راهرو، پنجره‌های راهرو، آسانسور، ورودی پارکینگ، پارکینگ اضافی، پله‌ها، موتورخانه، تاسیسات مشترک، انشعابات مشترک، حیاط، لابی و باغچه است. همچنین قوانین مشاعات به شرح زیر هستند:

مطلب پیشنهادی: قانون تراکم شهرداری چیست و تعداد طبقات مجاز ساخت در تهران؟

پارکینگ

در صورت تمایل به تغییر در نماکاری ساختمان درخواست آن را ثبت نمایید.

آسانسور و پشت بام

قوانین آپارتمان نشینی برای پرداخت هزینه شارژ ماهیانه

برای تعمیر یا اجرای روفگاردن درخواست خود را در محوطه سازی ساختمان ثبت نمایید.

حق شارژ به هزینه های مصرفی واحدها اطلاق می‌شود که هر واحد موظف به پرداخت آن است. هزینه شارژ شامل موارد زیر است:

همچنین قوانین آپارتمان نشینی در مورد حق شارژ به شرح زیر هستند:

اهمیت توجه به قانون آپارتمان نشینی

قوانین آپارتمان نشینی جهت ایجاد محیطی امن و دارای نظم و قانون تدوین شده است. این قوانین یکسری دستورالعمل‌های قضایی و فرهنگی هستند که ساکنین یک ساختمان کمک می‌کنند تا بتوانند در صلح آمیزترین شرایط در کنار هم زندگی کنند. پیروی از قانون‌های آپارتمانی نشینی باعث می‌شود زندگی پویایی خود را حفظ کرده و همه افراد روزهای خود را با آرامش بیشتری سپری کنند، همچنین بتوانند در صورت ایجاد مشکل، از حق مسلم خود دفاع کنند.

ماده 48 قانون تملک آپارتمان به چه موضوعی اشاره می‌کند؟

ماده 48 قانون تملک آپارتمان به موضوع رعایت نظم عمومی در یک مجتمع مسکونی می‌پردازد. در این ماده قید شده است که «قرار دادن کفش، دمپایی و جاکفشی در پشت درب آپارتمان و در محوطه راهروها ممنوع است و ساکنان باید به این ماده قانونی توجه کنند تا نظم عمومی ساختمان را از بین نبرند.» هدف از این قانون ارائه دستورالعملی برای رعایت نظم عمومی در راهروها برای عدم آزردگی ساکنان ساختمان است.

امکان رفت و آمد در پشت بام برای ساکنین وجود دارد؟

پشت بام جزء مشاعات ساختمان محسوب می‌شود و هیچ فردی حق جلوگیری از رفت و آمد ساکنان به پشت بام را ندارد؛ اما در شرایطی مدیر با جلب حمایت اکثریت ساکنان می‌تواند تصمیم بگیرد که برای حفظ امنیت وسائل (کولر، آنتن و غیره)، درب پشت بام قفل و با هماهنگی مدیر امکان رفت و آمد وجود خواهد داشت. بنابراین، وقتی بر این موضوع اجماع نظر شده است، پس امکان شکایت وجود ندارد.

آیا هر فردی می‌تواند به اختیار رنگ و طرح درب واحد خود را انتخاب کند؟

نمای بیرونی درب واحدها در آپارتمان‌ها جزء مشاعات محسوب می‌شوند و طبق قانون تملک آپارتمان‌ها، تغییر در آنها ممنوع است و همۀ درب‌ها باید یکی باشند؛ اما امکان تغییر درب معمولی به درب ضد سرقت وجود دارد، در صورتی که از نظر شکل و طرح مشابه دیگر درب‌ها باشد.

برای احداث روف گاردن اگر فردی مخالف باشد امکان احداث آن وجود دارد؟

احداث روف گاردن باید به تصویب ساکنان ساختمان برسد. اگر یکی از ساکنان مخالف باشد، امکان احداث وجود ندارد. در اینگونه موارد مدیر یا هئیت مدیره ساختمان به تنهایی اجازه ایجاد تغییرات را ندارند.

خروج از نسخه موبایل