نما

فلاشینگ نما : نفوذ آب به نما، دیوار و پنجره را غیرممکن نمایید!

رطوبت نه تنها به نمای ساختمان آسیب می‌رساند، بلکه مشکلات عمیق‌تر و بعضاً پرهزینه‌ای را نیز ایجاد می‌کند. در زمان ساخت و ساز، باید از عناصر طراحی و موادی استفاده شود که رطوبت مخرب را از نمای ساختمان دور نگه دارد. یکی از این عناصر، استفاده از «فلاشینگ نما» است. این تکنیک با حفظ ساختار نمای ساختمان، از آسیب‌های درونی جلوگیری می‌کند، همین امر از یک سو باعث کاهش هزینه‌های نگهداری و از سویی دیگر به افزایش خاصیت عایق‌پذیری نما کمک می‌کند؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

فلاشینگ نما چیست؟

فلاشینگ نما چیست؟

رطوبتی كه در نما نفوذ می‌كند، آسيب‌های خارجي و داخلی را بر روی مصالح وارد می‌كند. نماهای آسیب دیده در اثر رطوبت، بر فضای داخلی ساختمان نیز تأثیر می‌گذارد، زیرا رطوبت عاملی برای رشد قارچ‌ها، کپک‌ها و سایر آلودگی‌های میکروبی است. همانطور که در بالا بیان شد، فلاشینگ نما بهترین شیوه ممکن برای جلوگیری از نفوذ آب باران و برف به نمای ساختمان است. فلاشینگ از موادی ساخته می‌شود که برای محافظت از درزها در نمای ساختمان جهت جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلاشینگ به طور معمول در مکان‌های از نما که مستعد ابتلا به نشت و جذب رطوبت هستند نصب می‌شود.

نکته: نوع ورق‌های مورد استفاده در فلاشینگ، ورق گالوانیزه، ورق سیاه روغنی و ورق آلومینیومی هستند. از نظر قیمت، ورق سیاه روغنی ارزان‌تر از بقیه است؛ از نظر کیفیت، ورق آلومینیومی بالاترین کیفیت را دارد.

کاربردهای فلاشینگ نما

کاربردهای فلاشینگ نما

کاربردهای این نما اغلب به موارد زیر خلاصه می‌شوند:

  • سازه‌های شیروانی
  • فلاشینگ روی دیوار
  • نمای پیشانی ساختمان
  • پوشش سقف نورگیر
  • محوطه سرباز پارکینگ و آلاچیق
  • پوشش بام سوله‌ها، انبارها، کارگاه صنعتی، سالن‌های ورزشی، کارخانه‌ها، پاساژها، گلخانه‌ها و استخرها
  • در پارتیشن‌های داخلی فضاهای اداری، تجاری، سردخانه‌های صنعتی و محوطه‌های ورزشی

برای اجرای نماکاری ساختمان میتوانید در این صفحه ثبت سفارش انجام دهید.

فواید استفاده از فلاشینگ در نمای ساختمان

مزایای فلاشینگ برای نمای ساختمان در زیر آورده شده است:

  • آب‌بندی و عایق‌بندی نقاط مستعد رطوبت و آسیب
  • پنهان نمودن درزهای دو قطعه‌ای (اتصال دو دیوار)
  • جلوگیری از نیروی باد و پیچش جزئی و در نتیجه خرابی نما
  • زیباتر شدن نمای بیرونی ساختمان
  • همچنین باعث به وجود آمدن یک دیواره آبند،غباربند و هوابند مناسب سقف
  • پنهان نمودن خرپای شیروانی

انواع فلاشینگ نما

انواع فلاشینگ نما

وقتی مصالح ساختمانی مورد استفاده در نما دچار ترک خوردگی می‌شوند، نفوذ رطوبت اجتناب ناپذیر است. فلاشینگ یک ماده نازک است که از طریق مهر و موم کردن درزهایی که در معرض رطوبت قرار دارند، اجرا می‌شود.

انواع فلاشینگ نما از نظر اجرایی

از نظر اجرایی، دو نوع فلاشینگ نما وجود دارد که اغلب در ساختمان‌ها با نمای سنگی و آجری استفاده می‌شوند:

 فلاشینگ خارجی (در معرض دید)

فلاشینگ خارجی که در معرض نور قرار دارد، از نفوذ رطوبت به دیواره‌های دورتادور پشت بام، دیوار حیاط و لبه جلویی پنجره‌ها جلوگیری می‌کند.

فلاشینگ داخلی (پنهان از دید)

فلاشینگ داخلی، آبی که به دیواره نفوذ کرده است را می‌گیرد و آن را از طریق سوراخ‌های ریزی به سمت خارج از دیوار تخلیه می‌کند. علاوه بر این، فلاشینگ داخلی در هر مکانی که امکان نفوذ آب وجود دارد، مانند برآمدگی بالای پنجره یا درب ورودی (معمولاً برای برجسته نشان داده شدن، دورتادور پنجره‌ها را سنگ کار می‌کنند).

انواع فلاشینگ نما از نظر مکان مورد استفاده

فلاشینگ نما از نظر مکان مورد استفاده به انواع زیر تقسیم می‌شود:

فلاشینگ پنجره

برای آب‌بندی و ایجاد لبه فلزی در بالای پنجره‌ها استفاده می‌شود که در کنار زیبایی نما، از ریزش برف و باران روی شیشه‌های پنجره نیز جلوگیری می‌کند.

فلاشینگ پشت بام

ورق فلزی لبه پشت بام (جان‌پناه) است که از ورق گالوانیزه با کیفیت تهیه می‌شود تا در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی مختلف، از لبه پشت بام محافظت کند.

فلاشینگ دیوار

برای آب‌بندی سطح بیرونی دیوار در نمای ساختمان استفاده می‌شود. این فلاشینگ به زیباتر شدن نما می‌افزاید، به طوری که می‌تواند بخشی از طراحی نمای ساختمان باشد.

انواع فلاشینگ از نظر شکل ظاهری

فلاشینگ همچنین از نظر شکل ظاهر نیز به انواع زیر تقسیم می‌شود:

فلاشینگ هلالی

شکل هلالی این فلاشینگ به زیبایی نما می‌افزاید و به عنوان یک پوشش دهنده قوی برای شیروانی‌ها شناخته می‌شود. این نوع فلاشینگ از ورق گالوانیزه ساخته می‌شود و در ابعاد و ضخامت‌های مختلف به فروش می‌رسد.

فلاشینگ پله‌دار

از نظر فنی به شکل پله پله اجرا می‌شود و برای بیشتر نماهای ساختمانی کاربرد دارد. این نوع فلاشینگ نیز در ابعاد و ضخامت‌های مختلف در بازار موجود است.

فلاشینگ آینه‌ای (نوع رومی)

این فلاشینگ به دلیل نوع متریالی که دارد اغلب در سقف شیروانی به کار می‌رود. همچنین به نمای ساختمان ظاهری زیبا و منحصربه فرد می‌بخشد.

نحوه نصب و اجرای فلاشینگ نمای ساختمان

نحوه نصب و اجرای فلاشینگ نمای ساختمان

هر مدل نماکاری ساختمان منحصربه فرد است، بنابراین همیشه باید یک بازرسی از آن انجام شود، جایی که بتوان آسیب‌های موجود و علت مشکلات را بررسی کرد. به طور کلی، باید کل پوسته نما با دقت چک شود، یعنی نه تنها دیوارها بلکه اتصالات سقف‌ها، درزها، پنجره‌ها و موارد دیگر باید برشی شوند. به این ترتیب، می‌توان کاستی‌ها را شناسایی کرده و در مورد کارهای مقدماتی که قبل از انجام مراحل حفاظت در برابر رطوبت، تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام داد.

به عنوان مثال نمای آجری در برابر نفوذ رطوبت، ساختار بسیار پیچیده تری نسبت به نمای سنگی دارد. برای اینکه یک عایق ضد آب بتواند محافظت رضایت بخشی ایجاد کند، بستر که همان نمای ساختمان است باید عاری از نقص باشد (از نظر اجرایی). برای نمایی که قبلاً از طریق رطوبت آسیب دیده است، نخست باید محل آسیب دیدگی را تعمیر و سپس تمهیدات لازم برای محافظت از رطوبت انجام گیرد. همچنین، نوع متریال فلاشینگ و روش اجرا، به شرایط نما بستگی دارد.

اجرای فلاشینگ نما

چگونگی اجرای فلاشینگ نما به شرح زیر است:

  1. باید نخست محل نصب فلاشینگ را به وسیله ملات ماسه و سیمان و یا سنگ کاری به شکلی کاملاً صاف و محکم زیرسازی کرد. در زمان اجرای زیرسازی ضروری است در یک جهت شیب ملایمی ایجاد شود. شیب به وجود آمده برای دیوارهای پشت بام و حیاط به سمت داخل و برای جلوی پنجره‌ها به سمت بیرون است. همچنین در صورت بادخیز بودن محل نصب، می‌توان با استفاده از قوطی آهنی و یا چهارچوب زیرسازی را انجام داد.
  2. در مرحله بعد، لبه خارجی فلاشینگ باید به اندازه سه تا پنج سانتی‌متر از دیوار فاصله داشته باشد (قسمت آبچگان جهت جلوگیری از تماس قطرات باران با نمای ساختمان).
  3. سپس با استفاده از چسب آکواریوم یا بتونه و رنگ و یا به وسیله جوش‌کاری، محل اتصال قطعات فلاشینگ باید کاملاً به یکدیگ متصل و آب‌بندی شوند.

اهمیت استفاده از فلاشینگ در نمای بیرونی ساختمان

آیا شما در حال ساخت یک ساختمان جدید هستید و یا نمای آسیب دیده یک بنا را تعمیر می‌کنید، در هر وضعیتی که باشید، باید یک ساختار ایمن و اصولی جهت حفاظت از نما طراحی کنید. مهم است که برای محافظت از نمای ساختمان در برابر نفوذ رطوبت، راهکار مناسب مانند فلاشینگ نما را انتخاب کنید.

شایان ذکر است که هر کجای ساختمان که فلاشینگ را مشاهده کردید، باید بدانید این مکان‌ها مستعد نفوذ آب هستند. هرگونه نقص در متریال یا اجرا در این مناطق باید یک خط قرمز برای اهالی ساختمان باشد و فوراً باید تمهیدات لازم را برای اصلاح آن به کار ببرند. در پایان، اجازه ندهید به دلیل استفاده از متریال بی‌کیفیت و یا اجرای غیر اصولی، نمای ساختمان شما دچار آسیب و خرابی شود.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا