آنچه در این مطلب می خوانید:
شیلدینگ امواج چگونه انجام می شود؟
انواع محصولات کاربردی شیلیدینگ امواج
شیلدینگ امواج چیست؟
شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی در واقع کاهش شدت میدان الکترومغناطیسی در فضا از طریق مسدود کردن امواج با استفاده از موانع رسانا یا مواد مغناطیسی است. شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی اغلب در راستای ایزوله سازی سیستم ها و ساختار های خاص و حیاتی مانند نیروگاه های برق، بیمارستان ها، سایت های نظامی، مراکز داده، فرستنده ها و گیرندههای رادیو و تلویزیون، سیستم های مخابراتی، سایتهای پتروشیمی و پالایشگاهی و … به دلیل به کار گیری ادوات و تجهیزات حساس الکتریکی، الکترونیکی و مخابراتی، مطرح می شود.
تنها تجهیزات الکترونیکی نیستند که نسبت به هجوم امواج الکترومغناطیسی خارجی حساسیت پذیری بالایی دارند. فرایندهای بیولوژیک بدن انسان از طریق ارسال سیگنال های الکترومغناطیسی کوچک صورت می گیرد و به بیان دیگر انسان موجودی الکترومغناطیسی است. لذا مواجهه با امواج الکترومغناطیسی خارجی می تواند بر این سیگنال ها تاثیرگذار بوده و عملکرد فیزیولوژیکی بدن را دچار اختلال نماید. بنابراین کاهش آلودگی محل سکونت و اشتغال افراد از آلایندهایی چون امواج الکترومغناطیسی؛ به عنوان محلی که مدت زمان زیادی را در آن سپری می کنند، حائز اهمیت است. دلیل این امر آن است که مواجهه طولانی مدت با امواج الکترومغناطیسی حتی در سطوح کمتر از حدود پرتوگیری قانونی مطرح شده در استانداردها و خطوط راهنمای جهانی ایمنی امواج الکترومغناطیسی (IEEE, ICNRIP, FCC, …) می توانند منجر به اختلالات بیولوژیکی شود. این استانداردها معتقدند تا زمانی تغییرات لحظه ای دمایی دراندام ها ناشی از مواجهه با امواج ایجاد نشود، آسیب پذیری در برابر امواج الکترومغناطیسی امکان پذیر نیست. لازم است بدانیم که اثر پذیری افراد در برابر امواج الکترومغناطیسی یکسان نیست و اقشار حساس مانند مادران باردار، نوزادان، کودکان، سالمندان، بیماران و افرادی که حساسیت الکتریکی بالایی دارند، باید نسب به حفاظت خود در برابر امواج الکترومغناطیسی اقدام نمایند.
بنابراین لازم است افرادی که در ساختمان های مجاور دکل های مخابراتی حضور دارند، به سلامت خود و خانواده شان اهمیت داده و در صورت نظر کارشناسان شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی، نسبت به ایمن سازی در برابر امواج اقدام نمایند.
شیلدینگ امواج چگونه انجام می شود؟
شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی در واقع ایمن سازی محیط یا فرد در برابر امواج الکترومغناطیسی است. شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی با ایجاد یک حفاظ بین افراد و منابع امواج ایجاد می شود. در حوزه شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی محصولات و روش های متعددی وجود دارند. مسئله مهم آن است که بتوان شیلد مناسب را متناسب با شرایط انتخاب و به درستی اعمال کرد. محصولاتی که برای شیلدینگ امواج الکترومغناطیس مورد استفاده قرار گیرد می تواند به طور مستقیم بدن فرد را پوشش دهد و یا محیط پیرامون وی را شیلد نماید.
در واقع شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی با استفاده از متریال هایی صورت می گیرد که با ایجاد یک قفس فارادی میزان امواج الکترومغناطیسی را کاهش می دهد(اما صفر نمی کند). شدت کاهش امواج الکترومغناطیسی به شرایط استفاده، ضخامت، اندازه، حجم، مش بندی ساختار شیلد، فرکانس موج و … وابسته است.
جهت شیلدینگ امواج نفوذی از طریق پنجره ها به ساختمان، می توان از برچسب شیشه و پرده ضد امواج الکترومغناطیسی استفاده نمود. شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی نفوذی از طریق دیوارها و سقف ساختمان نیز، می تواند از طریق پوشش دهی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان با استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطیسی صورت گیرد. مصالح ساختمانی عادی خود می توانند بسته به ضخامت شان باعث تضعیف امواج الکترومغناطیسی نفوذی شوند. اما استفاده از رنگ ضد امواج الکترومغناطسی؛ به ویژه هنگامی که ساختمان در فاصله 200 متری از یک دکل مخابراتی قرار دارد، می تواند به میزان 99 درصد میزان آلودگی را کاهش دهد. همچنین استفاده از صفحات حاوی مش های فلزی قبل از نازک کاری ساختمان نیز می تواند یکی از راهکارهای ایمن سازی باشد.
استفاده از محصولات ضد امواج در شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی وابسته به شدت آلودگی امواج موجود در محیط است. گاهی با توجه به شدت امواج نیاز به استفاده از چندین محصول در نواحی مختلف و یا اعمال رنگ ضد امواج الکترومغناطیسی در چند لایه می باشد.
شیلدینگ بخش هایی از ساختمان چون اتاق خواب بسیار حائز اهمیت است چرا که امواج الکترومغناتیسی در شکل گیری چرخه خواب، اختلالات حافظه، سطح عملکردی افراد، ایجاد سردرد و … موثر است.
انواع محصولات کاربردی شیلیدینگ امواج
رنگ ضد امواج الکترومغناطیس: به منظور شیلدینگ امواج الکترومغناطیسی نفوذی از طریق دیوارها به ساختمان
برچسب شیشه ضد امواج الکترومغناطیس: جلوگیری از نفوذ امواج از طریق پنجره ها
کاغذ دیواری ضد امواج الکترومغناطیس: به منظور شیلدینگ دیوارها در برابر امواج الکترومغناطیس
کاور وای فای ضد امواج الکترومغناطیس:به منظور کاهش شدت سیگنال های موجود در محیط بدون تاثیرگذاری بر عملکرد آن
پارچه های ضد امواج الکترومغناطیس: به منظور منسوجات ضد امواج
لباس بارداری ضد امواج الکترومغناطیس: به منظور پوشش دهی بدن مادران باردار و حفظ جنین آنها
لباس نوزاد ضد امواج الکترومغناطیس: به منظور حفظ سلامت کودک در برابر امواج الکترومغناطیس
پشه بند ضد امواج الکترومغناطیس: به منظور جلوگیری از اثر امواج الکترومغناطیس بر خواب
جهت تهیه هر کدام از این محصولات و کسب اطلاعات بیشتر به خدمات کلینیک امواج مراجعه نمایید.