سرپرست کارگاه ساختمانی کیست و چه وظایف و مسئولیت هایی دارد؟

پیشرفت پروژه‌های ساختمانی طبق برنامه کاری و زمانی که از قبل مشخص شده است مستلزم ایجاد هماهنگی‌های لازم میان بخش‌های مختلف پروژه و همچنین کنترل و نظارت همیشگی بر تمامی فعالیت‌های به اجرا در آمده در پروژه است. سرپرست کارگاه کیست ؟ دست‌یابی به این مهم با بهره‌ گیری از یک سرپرست کارگاه ساختمانی با تجربه و کاردان ممکن خواهد شد. وجود این نیرو در تمامی پروژه‌ها هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ حرفه‌ای لازم و ضروری است. در این مطلب با ما همراه باشید تا با این موقعیت شغلی و تمامی شرح وظایف آن بیشتر آشنا شویم.

سرپرست کارگاه ساختمانی کیست؟

سرپرست کارگاه ساختمانی در صنعت ساخت‌وساز اغلب اشاره به فردی دارد که مسئول تمامی برنامه‌های روزمره پروژه ساخت‌وساز است. سرپرست یا رئیس کارگاه ساختمانی در واقع یک شخص حقیقی است که توسط پیمانکار تعیین می‌شود تا اجرای پروژه در کارگاه را به طور کامل هدایت و سرپرستی کند. به همین دلیل هم سرپرست کارگاه به عنوان یکی از کلیدی‌ترین نیروها در پروژه‌های ساختمانی در نظر گرفته می‌شود که نقش بسزایی در  پیشبرد اهداف تعیین شده در پروژه دارد.

بیشتر بخوانید: ایمنی در کارگاه ساختمانی ؛ مهم‌ترین اصول و استانداردها

ویژگی‌های یک سرپرست کارگاه ساختمانی

سرپرست کارگاه ساختمانی به منظور اینکه از توانایی مدیریت و هدایت نیروهای تحت نظارت خود بربیاید؛ لازم است که از شرایط و قابلیت‌هایی در زمینه مدیریت پروژه برخوردار باشد که در زیر به مواردی از آنها اشاره شده است.

سرپرست کارگاه ساختمانی باید از توانایی لازم برای مدیریت، به کارگیری و همچنین استفاده مناسب و بهینه از تمامی نیروهای اجرایی را داشته باشد. به طوری که باید شناخت و درک کافی و مناسب از نیروهای تحت نظارت خود داشته باشد و از توانمندی‌ها و قابلیت‌های هر یک از نیروها در بهترین زمان و مکان ممکن و به بهترین نحو بهره ببرد.

سرپرست کارگاه ساختمانی باید استراتژی‌های مدیریتی را در پیش گیرد که بتواند استقلال رای خود را در کارگاه تا حد امکان ثابت کند و از دخالت نیروهای خارجی در کارگاه جلوگیری کند. به عبارتی سرپرست باید خود را به عنوان مسئول اصلی محیط کارگاه و ناظر بر فعالیت تمامی نیروهای اجرایی نشان دهد.

سرپرست کارگاه ساختمانی باید با مدیریت پروژه و کارفرما ارتباط بسیار خوب و پیوسته‌ای داشته باشد و در مورد موضوعاتی همچون مدیریت مالی کارگاه و مسائلی از این قرار بدون هماهنگی وارد عمل شود.

از سوی دیگر سرپرست کارگاه ساختمانی باید مسلط به مسائل فنی کارگاه باشد و به بهترین نحو الگوی مناسب برای دیگر نیروهای اجرایی کارگاه ساختمانی باشد و تمامی سعی و تلاش خود را در جهت راضی نگه داشتن نیروهای خود صورت دهد. وی باید از ابزارهای تشویق و توبیخ در بهترین زمان و مکان مناسب استفاده کند.

برای مطالعه: تخریب ساختمان

مسئولیت های سرپرست کارگاه ساختمانی

سرپرست کارگاه کیست و چه مسئولیت هایی دارد؟ همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد سرپرست کارگاه به عنوان یکی از مهمترین نیروهای پروژه در کل مسئولیت کنترل و مدیریت چهار  موضوع بر عهده او است که از قرار زیر هستند.

بودجه

مصالح و لوازم

ماشین آلات و ابزار های ساختمانی

برای مطالعه: پایدار سازی ساختمان

پیشرفت پروژه

وظایف و تعهدات سرپرست کارگاه ساختمانی

سرپرست کارگاه ساختمانی در قبال مسئولیت‌هایی که در خصوص پروژه‌های ساختمانی به او واگذار می‌شود ملزم به اجرای یک سری تعهدات قانونی و شغلی است که در زیر به مهم‌ترین آنها اشاره شده است:

سخن آخر

سرپرست کارگاه ساختمانی با توجه به تمامی وظایف و مسئولیت‌هایی که در طول مدت زمان اجرای پروژه به او واگذار می‌شود، یکی از کلیدی‌ترین نیروهای اجرایی در هر پروژه ساختمانی به شمار می‌رود. سرپرست کارگاه ساختمانی مسئولیت مواردی همچون بودجه، مصالح و لوازم، ماشین آلات و ابزار و کنترل پروژه را بر عهده دارد. از این رو، به کارگیری یک سرپرست کارگاه ساختمانی متخصص و باتجربه یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید در تمامی پروژه‌های ساخت و ساز لحاظ شود.

خروج از نسخه موبایل