رابیتس کاری چیست و چه کاربردهایی در ساختمان سازی دارد؟

ساختمان‌ها از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند. سقف‌های کاذب و کناف کاری که در سقف‌ها اجرا‌ می‌شوند، یکی از این اجزا هستند و جزیی از مراحل نازک کاری ساختمان به حساب می آیند. رابیتس از اجزای اصلی سقف‌های کاذب است. این شبکه‌های فلزی با توجه به ساختاری که دارند، اجرای انواع سقف‌های کاذب را بسیار تسهیل‌ می‌سازند. با توجه به پرکاربرد بودن این شبکه‌های فلزی، در این مطلب به طور مفصل به معرفی رابیتس و کاربرد‌های آن در صنعت ساختمان سازی‌ می‌پردازیم.

رابیتس چیست؟

رابیتس محصولی ساخته شده از ورق‌های گالوانیزه است. برای ساخت رابیتس، ورق‌های گالوانیزه را در دستگاه‌هایی خاص برش و کش‌ می‌دهند و شبکه‌‌ای از رشته‌هایی از جنس گالوانیزه تولید‌ می‌کنند. رابیتس کاربردهای زیادی در ساختمان سازی دارد و به دلیل قرار گرفتن به عنوان پایه کار هیچ وقت به چشم نمی‌آید. رابیتس در صنعت ساختمانی به منظور بهبود پیوستگی سطوح مختلف مانند دیوار و سقف و همچنین فراهم کردن بستری مناسب برای تأسیسات الکتریکی مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد.

چرا رابیتس از جنس ورق گالوانیزه است؟

همان‌طور که در بالا نیز عنوان شد، رابیتس‌ها عمدتاً در زیر سطح قرار‌ می‌گیرند و با توجه به اندود‌هایی که روی آن‌ها قرار داده‌ می‌شوند، در تماس با رطوبت قرار‌ می‌گیرند و از این رو باید از جنس مصالح مقاوم در برابر رطوبت ساخته شوند. از طرفی نیز از آنجایی که رابیتس در داخل کار قرار‌ می‌گیرد متعاقباً دسترسی به آن بسیار سخت که در واقع با خراب کردن کار همراه خواهد بود؛ بنابراین عاقلانه است که این شبکه‌های فلزی از جنس‌های مقاوم مانند ورق گالوانیزه ساخته شوند.

کاربرد رابیتس کاری

رابیتس‌ها به دلیل مقاومت بالا عمدتاً به عنوان یک المان تقویتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از کاربرد‌های معمول و آشنای رابیتس کاری‌ می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

سفت کاری ساختمان خود را در کارگشا ثبت نمایید.

انواع رابیتس

تقسیم بندی‌هایی که در مورد انواع رابیتس صورت گرفته است بیشتر بر اساس ساختار فیزیکی این محصول است. بر همین اساس رابیتس را بر اساس تعداد ستون و وزن تقسیم‌بندی‌ می‌کنند که به شرح زیر است.

نکات مهم در رابیتس کاری

در استفاده و اجرای رابیتس به منظور کاربردهای مختلف رعایت و توجه به یک سری نکات بسیار ضروری است. از مهم‌ترین نکات‌ می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

مراحل اجرای رابیتس

همان‌طور که در بالا هم به آن اشاره شد، رابیتس کاربردهای مختلفی در صنعت ساختمانی دارد. یکی از مهم‌ترین این کاربردها اجرای سقف کاذب است. اجرای رابیتس در سقف کاذب طبق چند مرحله صورت‌ می‌گیرد که به شرح زیر است:

مرحله اول

در مرحله اول از رابیتس کاری باید ابتدا با دقت و با رعایت اصول و استانداردهای از پیش مشخص شده سقف را با استفاده از میلگرد‌های مخصوص به اصطلاح کلاف بندی کرد.

مرحله دوم

در مرحله دوم بعد از اجرای کلاف، نوبت به رابیتس‌ می‌رسد. در این مرحله توری مربوط به رابیتس را روی کلاف‌ها نصب‌ می‌کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله گچ کار اقدام به اجرای گچ بر اساس طرح‌های از پیش مشخص شده روی توری رابیتس‌ می‌کند. این عملیات تا پر شدن و صاف شدن سطح ادامه‌ می‌یابد.

مزایا و معایب رابیتس کاری

رابیتس به دلیل ساختار و فرآیند اجرایی که دارد از مزایا و معایبی برخوردار است که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است:

مزایا

معایب

بازسازی ساختمان خود را در کارگشا ثبت و با خیال راحت از نتیجه کار لذت ببرید.

سخن آخر

رابیتس کاری یکی از روش‌های اجرای سقف کاذب و همچنین اجرای بسیاری از طرح‌های دکوراسیونی در فضاهای داخلی و خارجی است. رابیتس‌ها عمدتاً در فضاهای داخلی و به منظور‌های مختلف استفاده‌ می‌شوند. ماندگاری و مقاومت بالا از مهم‌ترین ویژگی‌های رابیتس‌ها هستند. در انتخاب نوع مناسب رابیتس باید دقت فراوانی به خرج داد.

خروج از نسخه موبایل