معماری و زندگی

مراحل خرید خانه : ۶ مرحله اساسی خرید خانه تا سرتان کلاه نرود

خرید خانه همیشه کاری استرس‌زا است! اما فهمیدن اینکه مراحل خرید خانه چگونه است می‌تواند به شما در رسیدن به هدف‌تان کمک کرده و رویای‌تان را به واقعیت تبدیل کند. مهم نیست چه زمانی قصد خرید خانه دارید اما ضروری‌ست تا نکات مهم در این رابطه را بدانید. شما می‌خواهید با قیمت مناسب، در منطقه مورد نظر و به شکل کاملا قانونی، منزل محبوب خود را خریداری کنید.ما در مقاله دیگری از ویکی ساختمان درباره مراحل خرید خانه صحبت خواهیم کرد.

در کمترین زمان، دقیق‌ترین هزینه ساخت و سریع‌ترین برنامه ساخت خانه خود را از متری چند دریافت نمایید

مراحل خرید خانه چگونه است؟

مراحل خرید خانه چگونه است؟

برخی از اولین مواردی که هنگام خرید خانه باید به آن توجه کنید، میزان هزینه‌ای است که می‌خواهید پرداخت کنید. همچنین، مکان زندگی خود و مواردی که برای شما به عنوان خریدار مهم است نیز باید مورد توجه قرار گیرند. به هر روی، در اینجا چند سوال برای پرسیدن وجود دارد:

  • مقدار بودجه من چقدر است؟
  • در کدام منطقه می‌توانم خانه بخرم؟
  • آیا می‌خواهم وام بگیرم؟
  • آیا خانه سند دارد یا قولنامه‌ای است؟
  • آیا خانه به مدرسه فرزندانم نزدیک است؟
  • آیا خانه به امکانات رفاهی و تفریحی نزدیک است؟

و بسیاری از پرسش‌های دیگر که برای اکثر مردم مشترک هستند. حالا به سراغ مراحل خرید خانه می‌رویم:

میزان سودآوری پروژه ساختمانی خود را محاسبه کنید

مرحله اول: انتخاب خانه براساس میزان بودجه

در هنگام جستجو برای خرید خانه می‌توان از املاک معتبر، وبسایت‌ها یا اَپلیکیشن‌های خرید و فروش ملک استفاده کرد. پرس‌وجو از همسایه و تحقیقات لازم نسبت به محله و ملک مورد نظر نیز از جمله کارهایی است که می‌توان برای خرید منزل انجام داد. متراژ خانه، تعداد طبقه، ظاهر ساختمان، امکانات ساختمان (انباری، پارکینگ، آسانسور و …)، امکانات محله، نوساز و قدیمی بودن ملک و بسیاری موارد دیگر باید در مرحله اول مورد بررسی قرار گیرند.

مرحله دوم: مذاکره با فروشنده ملک

پس از انتخاب خانه مورد نظر، حالا باید با فروشنده ملک مذاکره کنید. این کار برای اطلاع از قیمت ملک، نحوه پرداخت هزینه و زمان تنظیم سند رسمی انجام می‌شود. مذاکره می‌تواند به طور مستقیم با مالک یا توسط مشاور املاک انجام شود. باز هم پیشنهاد ما به شما این است که مستقیما با مالک در تماس باشید. پیشنهاد می شود تمامی مدارک ملک را به دقت بررسی کنید تا هیچ‌گونه ابهامی در تنظیم مبایعه نامه وجود نداشته باشد. همچنین، تا قبل از نهایی شدن همه توافقات و امضا مبایعه نامه، هیچ متنی را تحت عنوان صورت جلسه یا تفاهم نامه و یا هر عنوان دیگر امضا نکنید!

نکات خرید خانه

مرحله سوم: نوشتن مبایعه نامه

در زمان خرید خانه، نوشتن مبایعه نامه ضروری است. نوشتن مبایعه نامه باید با دقت خاصی تنظیم شده تا از بروز اختلافات میان طرفین جلوگیری شود. در مبایعه نامه باید اطلاعات شخصی طرفین معامله (کارت ملی و شناسنامه)، مشخصات دقیق ملک، قیمت تعیین شده ملک (هم به صورت حروف و هم عدد)، تاریخ دقیق حضور در دفترخانه جهت انتقال سند رسمی و شیوه پرداخت نیز به طور کامل قید شود. مثلا اگر بخشی از هزینه ملک طی چک بانکی پرداخت می‌شود، لازم است مشخصات کامل چک در مبایعه نامه ذکر شود. اگر نمانیده قانونی مالک، مبایعه نامه را امضا می‌کند، لازم است که اطلاعات شخصی، سند وکالت یا سند نمایندگی او در قرارداد بیان شود.

مطلب پیشنهادی: مراحل ساخت خانه ، صفر تا صد از خرید زمین تا محوطه سازی

به طور کلی، موارد زیر باید در مبایعه نامه قید شوند:

  • نام و مشخصات طرفین قرارداد
  • نام و مشخصات نماینده قانونی (وکالت)
  • آدرس دقیق طرفین قرارداد
  • مشخصات دقیق ملک
  • مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت
  • زمان و شرایط تحویل ملک
  • زمان و شرایط تنظیم سند رسمی
  • تعهدات خریدار
  • تعهدات فروشنده
  • موارد فسخ قرارداد
  • نحوه حل و فصل اختلافات
  • وضعیت تعهدات در صورت وقوع قوه قهریه (هر حادثه غیرقابل پیش بینی)

مرحله چهارم: امضا مبایعه نامه

قبل از امضا مبایعه نامه حتما متن را یک‌بار دیگر مطالعه کرده و سپس آن را امضا کنید. اگر مبایعه نامه در چند نسخه تهیه شده باشد لازم است که تمامی صفحات امضا شده و اثر انگشت داشته باشند. بلافاصله پس از امضا قرارداد، هر دو طرف معامله باید نسخه مربوط به خود را از مشاور املاک دریافت کنند. در این مرحله مهم است تا زمان تنظیم سند به نام خریدار، اصل سند مالکیت به صورت امانت نزد مشاور املاک باشد تا از ایجاد هرگونه سو استفاده احتمالی جلوگیری شود.

خرید خانه

مرحله پنجم: تحویل خانه

در زمان خرید خانه حتما ملک را بار دیگر بازدید کنید و از تخلیه بودن آن مطمئن شوید. در زمان تحویل ملک مبلغی که باید پرداخت کنید (پیش پرداخت) را فقط در اختیار فروشنده یا نماینده قانونی او قرار دهید. شرایط تحویل ملک را در دو نسخه صورت جلسه کنید و به امضا طرفین برسانید. علاوه بر ملک موارد دیگر مانند پارکینگ و انباری را نیز باید تحویل گرفت. در این مرحله، از دایر بودن کلیه انشعابات نظیر آب، برق، گاز و تلفن مطمئن شوید. بلافاصله پس از تحویل خانه نیز قفل‌های درب ورودی را تعویض کنید.

مرحله ششم: تنظیم سند رسمی

هر دو طرف معامله در دفترخانه حضور به هم می‌رسانند تا فرآیند انتقال سند را نهایی کنند. در هنگام حضور در دفترخانه، مابقی مبلغ خرید خانه باید به صورت نقد یا چک پرداخت شود. اگر خریدار به هر نحوی مابقی مبلغ را پرداخت نکند، فروشنده می‌تواند گواهی عدم حضور او را از دفترخانه دریافت کند. اگر تاریخ حضور در دفترخانه توسط دو طرف معامله به تعویق بیافتد، توافق جدید باید به صورت مکتوب نوشته شود. همچنین، مشخص شدن تکلیف مالیاتی حساب و عوارض شهرداری برای تنظیم سند رسمی ملک ضروری است.

نکات مهم در زمان خرید خانه

نکات مهم در زمان خرید خانه

برای جلوگیری از کلاهبرداری‌ها و مشکلات متعدد، در هنگام خرید منزل به موارد زیر توجه کنید:

  • قبل از امضا قولنامه باید نشانی و مشخصات دقیق ملک خریداری شده مطالعه شود. بعضی کلاهبرداران خانه مشخصی را به خریدار نشان می‌دهند اما مشخصات واحد مسکونی یا زمین دیگری را در قولنامه درج می‌کنند!
  • اگر پای قرارداد هستید اما هنوز برای خرید خانه تردید دارید، بهتر است کمترین مبلغ پیش پرداخت را به فروشنده ارائه دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت پشیمان شدن از خرید، هزینه کمتری به عنوان خسارت بپردازید.
  • در مبایعه نامه مهلت ۳۰ تا ۴۰ روزه برای خریدار و فروشنده در نظر گرفته شده است تا روند قانونی نقل و انتقال سند تکمیل شود. بی‌توجهی به این مهلت منجر به باطل شدن قولنامه و پرداخت خسارت می‌شود.
  • اولین کار در دفتر ثبت اسناد رسمی استعلام سند خانه‌ای که معامله کرده‌اید. این کار برای این است که متوجه شوید آیا سند در گرو یا وثیقه زندانی یا ارگان خاصی است یا مورد مشکوک غیرقانونی و کلاهبرداری احتمالی درباره آن وجود دارد یا خیر!
  • عوارض ملک و تسویه حساب اداره دارایی و مالیات مهم است. در این مرحله فروشنده باید به شهرداری مراجعه کرده و عوارض نوسازی، پسماند را پرداخت کند.

کلام آخر

مراحل خرید خانه را در بالا بیان کردیم، حال با آگاهی بیشتر می‌توانید فرآیند انتخاب منزل مورد نظر خود را آغاز کنید. خرید خانه کار دشواری نیست اما زمانی کار به سختی می‌انجامد که نرخ قیمت خانه‌ها به طور عجیبی افزایش می‌یابد. این مورد اغلب در یک اقتصاد نامتوازن مانند ایران رخ می‌دهد که در آن حتی اجاره یک منزل دشوار خواهد بود، حال چه برسد به خرید خانه! به هر روی، اگر پول هنگفتی در بانک دارید و می‌خواهید خانه خود را عوض کنید، مراحل بالا را از دوباره مطالعه کنید.

نظرتان درباره خرید خانه در ایران چیست؟ چه موارد دیگری را باید به آن اضافه یا کم کرد. نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. باید بوجه هامونو نگاه کنیم خونه تهیه کنیم.. متاسفانه با این وضعیت اقتصاد نمیدونیم چه بکنیم… ما ی مبلغی پول داشتیم میخواستیم خونه بخریم قیمت مسکن سر به فلک زد .. نکاتی که اشاره کردین خیلی مهمه ممنونم ازتون که آگاهی میدین

    1. با سلام و احترام
      ممنون از شما که با ویکی ساختمون همراه هستید.
      بله متاسفانه گرانی و رشد قیمت مسکن خیلی از افراد را سردرگم نموده است.
      امیدواریم با ثبات قیمت در مسکن و آگاهی از مطالب گفته شده در این محتوا؛ بهترین خرید خانه را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا