جوش فورجینگ چیست؟ کاربرد، مزایا و معایب جوش سر به سر میلگرد

جوش فورجینگ یک جنبه مهم در زمینه مهندسی و همچنین در زمینه ماشین کاری است. در این دنیای دیجیتال، بسیاری از فرآیندهای جوش فورجینگ در عمل وجود دارند، که می‌توانند فرآیندهایی دستی یا کاملاً خودکار باشند. به هر روی، در این مقاله به مفهوم جوش فورجینگ می‌پردازیم؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

تعریف جوش فورجینگ

اصولاً جوش فورجینگ (Forge Welding) نوعی فرآیند جوشکاری حالت جامد است که در آن ابتدا دو قطعه فلزی گرم می‌شوند و سپس به هم متصل خواهند شد. در طی این روش جوشکاری، یک فرآیند چکش کاری نیز در حال انجام است. این روش به عنوان قدیمی‌ترین شیوه جوشکاری در نظر گرفته می‌شود.

در قرن گذشته، فرآیند جوش فورجینگ بیشتر به صورت دستی انجام می‌شد. اما همانطور که این فناوری روز به روز در حال پیشرفت است، جوش فورجینگ اتوماتیک نیز اکنون در دسترس است.

اصل کار جوش فورجینگ چگونه است؟

جوشکاری در خصوص اسکلت ساختمان انجام می شود، که یکی از مراحل ساخت سازه ساختمان است. در این روش جوشکاری، دو قطعه فلز زیر دمای ذوب گرم می‌شوند. همچنین می‌توان گفت که فلزات به گونه‌ای گرم می‌شوند که باید به شرایط پلاستیکی خود برسند. به طور کلی، این دمای گرمایش زیر ۱۰۰۰ سانتیگراد است؛ اما این دمای گرمایش برای برخی از فلزات، ممکن است بالاتر از ۱۰۰۰ سانتیگراد باشد.

این دمای گرمایش ممکن است از فلزی به فلز دیگر متفاوت باشد. بنابراین، در اینجا باید توجه داشت که شما نباید قطعه را بیش از دمای ذوب آن گرم کنید تا به حالت پلاستیکی خود برسد.

پس از انجام فرآیند گرمایش، چکش کاری نیاز است. قطعات فلزی به گونه‌ای چکش می‌خورند که تحت فرآیند انتشار یا پخش قرار می‌گیرند. بعضی اوقات به جای چکش زدن، به قطعات فلزی نیروی خارجی وارد می‌شود تا کاملاً به هم متصل شوند.

چه از نیروی خارجی استفاده کنید و چه از چکش کاری، باید توجه داشت که در محل اتصال باید جوش محکمی ‌ایجاد شود. ممکن است در حالی که این روش جوشکاری وجود دارد، اکسیداسیون در سطح جوش نیز انجام شود. بنابراین، برای جلوگیری از این اکسیداسیون، از یک شار استفاده می‌شود.

در زیر برخی تغییرات دما برای فلزات مختلف آورده شده‌اند:

جوش فورجینگ سر به سر میلگرد چیست؟

جوش فورجینگ سر به سر میلگرد در مبحث نهم آیین نامه ملی ساختمان جز جوش‌های خمیری محسوب می‌شود. در این فرآیند دو آرماتور از دو سَر خود به یکدیگر جوش می‌شوند و دیگر نیازی به اورلپ کردن آن‌ها نیست. دو سر میلگرد‌ها با استفاده از شعله و حرارت که ناشی از سوختن گاز اکسیژن و استیلن هستند به حالت خمیری در می‌آیند، سپس تحت فشار هیدرولیکی به یکدیگر متصل می‌شوند.

از مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد جوش فورجینگ

برخی از بهترین کاربردهای جوش فورجینگ عبارتند از:

مطلب پیشنهادی: میلگرد بستر چیست؟ روش های محاسبه میلگرد بستر و روش اجرای آن

مزایا جوش فورجینگ

برای اجرای فونداسیون ساختمان درخواست خود را ثبت نمایید.

معایب جوش فورجینگ

جوش فورجینگ معایب زیر را دارد:

بزرگ ترین اشتباهی که افراد در هنگام استفاده از این روش جوشکاری مرتکب می‌شوند این است که در حین اجرای این فرآیند جوشکاری، نباید سعی کنند خیلی سخت چکش بزنند زیرا چکش کاری بیش از حد در کل فرآیند جوشکاری تأثیر خواهد داشت و جوشکاری با کیفیت بالایی ارائه نمی‌شود.

مواردی که می‌توان با استفاده از جوش فورجینگ به هم متصل کرد

با جوش فورجینگ می‌توانیم از طیف وسیعی از مواد استفاده کنیم. از آهن، آلومینیوم و مس گرفته تا برنج و البته فولاد، گزینه‌های گسترده‌ای وجود دارند.

با این حال، در بیشتر موارد، فلزی که بیشتر اوقات از آن استفاده می‌شود، فولاد است. این فولاد می‌تواند به شکل یک میله، ورق تخت یا انواع دیگر باشد. در واقع، فولاد می‌تواند کربن کمی داشته باشد به شرطی که بتواند آن را تا دمای بالای کافی گرم کند تا قابلیت انعطاف پذیری یا قالب پذیری داشته باشد.

سفت کاری ساختمان را با متخصصان کارگشا انجام دهید.

آنچه برای جوش فورجینگ به آن نیاز دارید، عبارتند از:

نکات مهم در استفاده از جوش فورجینگ

اگرچه به نظر می‌رسد که جوش فورجینگ یک فرآیند برش است اما برخی از عوامل اصلی وجود دارند که باید آن‌ها را رعایت کنید:

همانطور که بحث کردیم، نیازهای دما براساس موادی که جوش می‌زنید متفاوت هستند. بنابراین، باید مواد مختلف را درک کنید و به استانداردهای مناسب برای مواد انتخاب شده خود پایبند باشید. از این واقعیت که فلز باید به اندازه کافی گرم شود تا جوش بخورد، آگاه باشید.

سخن آخر

در زمان اجرای جوش فورجینگ رعایت اقدامات ایمنی مناسب ضروری است. مواد گرم خطرناک هستند، مواد شیمیایی می‌توانند سمی باشند و چیزهای تیز برنده خواهند بود. قرار دادن همه این عناصر خطرناک در یک اتاق، می‌تواند یک دستورالعمل برای فاجعه‌ای زیان بار باشد. با این حال، آگاهی اولین قدم در انجام فرآیند جوشکاری است.

خروج از نسخه موبایل