تعریف و نحوه تخصیص منابع در نرم افزار MSP

تعریف منبع:

به هر یک از مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و نیروی انسانی “منبع” گفته می شود.

تابع مصرف منابع نسبت به زمان بر 2 گونه است:

علاوه بر این  2 نوع منبع، گونه دیگری از منبع نیز در نرم افزار وجود دارد که Cost نامیده می شود. این گونه در واقع بیانگر نوعی از منابع است که اهمیت خاصی به جز بحث هزینه ای ندارند و  فقط به صورت هزینه به آن ها پرداخته می شود.

تخصیص و تحلیل منابع

پس از تعریف منابع در Resource Sheet با مراجعه به نمای گانت چارت اقدام به تخصیص منابع به فعالیت ها می نماییم. این کار از چند طریق ممکن است:

نکته مهم در تخصیص چند منبع به یک فعالیت این است که منابع را به طور هم زمان و یک باره وارد کنید. در غیر این صورت (و در صورت عدم آشنایی با تنظیمات نوع فعالیت که بعدا گفته خواهد شد) ایجاد مشکل می شود.

برای تحلیل منابع از Resource Graph استفاده می شود. برای تحلیل، پس از اختصاص منابع به همه فعالیت ها می توان با مراجعه به نمای  Resource Graph مقدار موجود، میزان استفاده از هر منبع را در زمان های مختلف مشاهده کرد.

در صورتی که در یک بازه زمانی از یک منبع بیش از مقدار موجود استفاده شود -که به آن اضافه تخصیص یا Overallocation گفته می شود- این مساله با نماد قرمز رنگی در  Gant Chart نمایش داده می شود. هم چنین ردیف مربوط به آن منبع در Resource Sheet به رنگ قرمز در می آید. این مساله در Resource Graph نیز به رنگ قرمز نمایش داده می شود. با راست کلیک روی نماد قرمز رنگ زیر می توان مشکل اضافه تخصیص را حل کرد. در بخش تسطیح منابع درباره روش های حل مشکل اضافه تخصیص صحبت خواهد شد.

به طور مثال اگر در یک فعالیت  4روزه  3کارگر مشغول باشند، کار ایشان برابر  12نفرروز می باشد. اگر هر روز طبق استاندارد برابر 8 ساعت کاری باشد، آن گاه کار مربوط به این منبع در این فعالیت برابر 96 نفرساعت است.

هزینه یک منبع کاری اختصاص یافته به فعالیت نیز این گونه محاسبه می شود:

Resource Cost = Regul. work * Strd. Rate + Ovt. Work * Ovt. Rate + unit(s) * Cost/Use

تسطیح منابع

بحث تسطیح منابع از مباحث ویژه و مهم در مدیریت پروژه است. در برنامه هایی که منابع به درستی تعریف شوند، ازمهم ترین دستاوردهای تعریف منابع، امکان تسطیح آن ها است.

در صورتی که منابع در نرم افزار به درستی تعریف شوند، برخی از انواع روابط پیش نیازی که قبلا ذکر شد به دلیل محدودیت منابع است، دیگر در نرم افزار تعریف نمی شود. بلکه با تسطیح منابع، فعالیت ها به موقعیت های نسبی مناسب از هم قرار می گیرند. حسن این مساله در دقت و پویایی بیشتر برنامه است.

تنظیمات تسطیح:

در ادامه مطلب زیر پیشنهاد می شود: برنامه واقعی و برنامه پیشرفت

منبع:

products.office.com

خروج از نسخه موبایل