برچیدن کارگاه به مجموعه عملیاتی اطلاق می گردد که در آن پیمانکار مجری احداث ساختمان، اقداماتی جهت جمع آوری مصالح، تخریب و برچیدن ساختمان های موقت، خارج نمودن تجهیزات و در صورت لزوم به شکل اول برگرداندن محوطه کارگاه صورت می دهد. بعد از تحویل موقت عملیات اجرایی و پیش از اراده صورت وضعیت قطعی، عملیات برچیدن کارگاه و تحویل محل تجهیز مورد نیاز انجام عملیات اجرایی پروژه به کارفرما توسط پیمانکار انجام می گیرد.
مراحل برچیدن کارگاه ساختمانی
برچیدن کارگاه به مجموعه عملیاتی اطلاق می گردد که در آن پیمانکار یا سازنده اقداماتی را به شرح ذیل انجام میدهد :
- جمع آوری مصالح
- تخریب و یا جمع آوری و برچیدن ساختمانهای موقت
- خارج نمودن مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و دیگر تدارکات خود از کارگاه
- تسطیح، ترمیم و در صورت لزوم به شکل اول برگرداندن زمینها و محلهای تحویلی
- لازم به ذکر است کلیه عملیات فوق باید طبق برنامه زمان بندی تعیین شده و همراه با صورت جلسات کارگاهی و فرم های انبارگردانی انجام پذیرد.
مرحله اول برچیدن کارگاه: جمع آوری مصالح
پیمانکار یا سازنده بعد از پایان دوره پیمان (خاتمه پیمان یا اتمام کار) موظف به جمع آوری، دسته بندی و شمارش مصالح باقیمانده کاری خود و تحویل آن به کارفرما و یا نماینده وی می باشد.
این مرحله باید با توجه به نظر کارفرما (و یا نماینده قانونی وی) و طبق برنامه زمان بندی توافق شده فی ما بین صورت می پذیرد و عموما انباردار پروژه نیز جهت برآورد دقیق مقادیر و تنظیم صورتمجلس مصالح مازاد بر نیاز به همراه کارشناس دفتر فنی در این مرحله حضور خواهد داشت.
مرحله دوم برچیدن کارگاه: برچیدن ساختمانهای موقت
در این مرحله ، پیمانکار یا سازنده موظف به تخریب ساختمانهای موقت ساخته شده با مصالح بنایی و یا جمع آوری کانکس ها و ساختمان های پیش ساخته ای می باشد که در مرحله تجهیز کارگاه و یا در حین فعالیت در پروژه بنا نموده است. گفتنی است این عملیات باید پس از برچیدن تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و با در نظر گرفتن کلیه اصول تخریب، مراقبت جهت جلوگیری از وارد نمودن خسارت به بناهای اصلی، رعایت کامل ایمنی و همچنین مبحث 12 مقررات ملی ساختمان صورت پذیرد.
مرحله سوم برچیدن کارگاه: خارج نمودن تدارکات پیمانکار از کارگاه
بعد از پایان مرحله تخریب و جمع آوری و برچیدن ساختمان های موقت، پیمانکار می تواند اقدامات لازم جهت انتقال تجهیزات و تدارکات و ماشین آلات به خارج از پروژه را صورت دهد. این امر تنها پس از انجام مکاتبات لازم با مهندس مشاور و کارفرما و با حضور کارفرما و یا نماینده ایشان و نیز پس از تکمیل صورت جلسات انبارگردانی و فرم های اختصاصی حراست و خروج از کارگاه (در صورت وجود) امکان پذیر می باشد.
مرحله چهارم برچیدن کارگاه: ترمیم زمینها و محلهای تحویلی
پیمانکار پس از خارج نمودن تجهیزات و ماشین آلات و اتاقک های پیش ساخته خود از پروژه، طبق شرایط عمومی و خصوصی پیمان ملزم به تسطیح محل استقرار کانکسها و تجهیزاتی مانند سیلو های سیمان و بچینگ و سنگ شکن و …. می باشد. ضمنا در صورت وارد نمودن خسارات جزئی در هنگام برچیدن باید اقدامات ترمیمی را نیز انجام دهد.
این مرحله نیز باید با توجه به خواست کارفرما و تحت نظر وی و توافقات فی مابین صورت پذیرد و در صورت توافق با کارفرما، پیمانکار می تواند اقدامات لازم جهت محوطه سازی را نیز پس تسطیح عملی نماید.
مطالب مرتبط با این مقاله را در کارگشا دنبال کنید:
- بررسی دلایل عدم پرداخت برخی آیتم های تجهیز و برچیدن کارگاه در صورت وضعیت
- آشنایی با امکان سنجی تجهیز و برچیدن کارگاه
- استخدام نیروی انسانی جهت تجهیز و برچیدن کارگاه
- بررسی روشهای اجرایی تجهیز کارگاه
- بررسی ساختار معماری فضاها جهت تجهیز کارگاه
به منظور آشنایی بیشتر با این مبحث و رسیدن به جواب سوالات خود و یا ارائه هر گونه انتقاد و پیشنهاد به بخش مشاوره آنلاین کارگشا مراجعه فرمایید.
منبع : دپارتمان اجرا سامانه جامع صنعت ساختمان (کارگشا)