برق، رعایت اصول ایمنی و پیشگیری از خطر

مقاله حاضر در راستای معرفی برخی از موارد مهمی که ممکن است در تأسیسات برقی به دلیل عدم رعایت اصول اولیه ایمنی و استاندارد به وقوع بپیوندد و منجر به خطرات احتمالی از جمله شوک الکتریکی، جراحت و  آسیب و یا حتی متأسفانه فوت افراد گردد و در موارد بسیاری نیز منجر به حریق، آتش سوزی و حتی انفجار گردد ارائه گردیده است. باشد تا سهمی هر چند کوچک در کمک به کاهش خطرات ذکر شده در متن و فرهنگ سازی اصول ایمنی در کشور برداریم و شاهد حوادث بیشماری از جمله آتش سوزی که درد آورترین آنها حادثه ساختمان پلاسکو تهران بود و منجر به از دست دادن تعداد زیادی از هموطنان عزیر و آتش نشانان از جان گذشته میهن عزیزمان شد نباشیم.

برق، رعایت اصول ایمنی و پیشگیری از خطر

استفاده نادرست از برق می تواند منجر به شوک الکتریکی، حریق یا انفجار و در نتیجه جراحت شدید یا دائمی، یا حتی فوت افراد گردد. مصدومیت های ناشی از شوک الکتریکی می تواند با افتادن از نردبان، داربست و … بیشتر نیز گردد. نصب و اجرای ضعیف تأسیسات الکتریکی یا وسایل برقی معیوب نیز می تواند منجر به آتش سوزی گردد که نه تنها کاربر را به خطر می اندازد بلکه باعث آسیب یا مرگ دیگران نیز خواهد شد.

به هر حال، با استفاده صحیح از برق و اقدامات احتیاطی ایمن، اغلب سوانح ناشی از برق قابل پیشگیری می باشد.

این مقاله، اقدامات پایه ایمن و پیشگیرانه را برای کمک به کارفرمایان و کارکنان آنها در راستای کاهش خطرات استفاده از برق در محل کار بیان می نماید. بر اساس قوانین و مقررات حاکم بر صنایع و کارخانجات، مالک یک ساختمان صنعتی باید از اینکه تمهیدات ایمنی لازم برای تأمین برق انجام گرفته است اطمینان حاصل نماید.

خطرات احتمالی برق

خطرات درون محیط کار

خطر مصدومیت یا فوت ناشی از برق دقیقاً به اینکه کجا و چطور این تجهیزات استفاده شوند بستگی دارد. در صورت نامناسب بودن شرایط سایت و کارگاه، خطر بیشتری در کمین است. به عنوان نمونه:

تجهیزات برقی اگر به درستی نصب و حفاظت نگردند می توانند خطرناک باشند. به عنوان مثال، سیم های رابط برق می توانند به راحتی آسیب ببینند. توجه و مراقبت مضاعفی نیز باید در مورد کابل های برق انعطاف پذیری که برای برق رسانی استفاده می گردند صورت پذیرد، به ویژه آنهایی که به تجهیزات سیار مانند دریل، فرز و … متصل هستند و دائماً در حال جا به جایی هستند.

روشهای کاهش خطر

1- اطمینان از نصب ایمن تأسیسات الکتریکی

2- فراهم آوردن تجهیزات الکتریکی ایمن و مناسب

کارفرما می بایست برای کارکنان خویش تجهیزات برقی مناسب و ایمن جهت اطمینان از ایمنی آنها تأمین نماید. در زیر برخی نکات در استفاده صحیح و ایمن از تجهیزات برقی آورده می شود:

 

3- فراهم آوردن وسایل حفاظتی 

4- ایمنی در کار

خروج از نسخه موبایل