مبلمان فضای باز

انواع سایبان بر اساس کاربرد و جنس + مزایا و معایب

اگرچه سایبان یک وسیله بسیار ساده است اما کاربردهای بسیار زیادی به‌ویژه در کشور گرم و خشکی همچون ایران دارد که متأسفانه بسیار به‌ندرت به آن‌ها توجه شده است. هزاران سال است که انواع سایبان ها در تمدن‌های مختلف و در مناطق مختلف مورد استفاده قرار گرفته‌اند. سایبان‌ها سازه‌های بسیار منعطفی هستند که‌ می‌توان آن‌ها را بر روی هر سطح و سازه‌ای به کار گرفت.

سایبان‌ها را‌ می‌توان در پشت‌بام برای خنک کردن محیط اطراف کولرهای آبی و در نتیجه افزایش کارایی آن نصب کرد و یا می‌توان آن‌ها را در آپارتمان‌ها و در بخش بیرونی پنجره‌ها را نصب کرد تا از ورود نور مستقیم خورشید جلوگیری کرد.

انواع سایبان

مزایای استفاده از انواع سایبان

  • محافظت در برابر نور خورشید و اشعه فرابنفش
  • ایجاد فضای خنک با کمترین هزینه ممکن
  • سفارشی‌سازی به دلخواه فرد
  • افزایش بهره‌وری سیستم‌های خنک‌کننده از جمله کولر‌های آبی
  • کمک به خنک‌سازی فضاهای داخلی با ممانعت از ورود نور خورشید

انتخاب سایبان مناسب

تا اینجا متوجه شدیم که سایبان‌ها را‌ می‌توان به سادگی هر چه تمام‌‌تر و در بخش‌های مختلف به کار گرفت. از نظر جنس و نحوه کارکرد انواع مختلفی دارند. برای انتخاب یک سایبان باید فاکتورهای مختلفی را مد نظر قرار داد. اولین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت مکان و موقعیتی است که قصد دارید سایبان را در آن نصب کنید. تعیین محل دقیق قرارگیری سایبان مشخص‌کننده نوع آن خواهد بود. دومین نکته‌‌ای که باید به آن توجه داشته باشید نحوه کارکرد سایبان است.

مطلب پیشنهادی: ساخت پارکینگ در حیاط به صرفه است؟ معرفی انواع پارکینگ و سایبان

مورد سوم نیز که از اهمیت خاصی هم برخوردار است جنس و رنگ سایبان است. در انتخاب جنس مناسب باید به این موضوع توجه داشت که قصد داریم آن را در کجا به کار ببریم. درصورتی‌که قصدمان از استفاده از سایبان ایجاد محل مناسبی برای پارک خودرو است بنابراین استفاده از سایبان‌های فلزی و پلی کربنات گزینه‌ه‌ای مناسبی خواهد بود.

اجزای سایبان

سایبان‌ها از چهار جزء اصلی تشکیل شده‌اند که به قرار زیر هستند:

پوشش سایبان

مطمئناً خواسته قلبی شما این است که مواد و فابریک‌های با کیفیتی را برای پوشش دادن یک محل مشخص و ایجاد سایه به کار گیرید. در حالت ایده آل یک پوشش خوب باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • استحکام و ماندگاری بالا
  • مقاومت در برابر گرد و خاک
  • مقاومت در برابر اشعه فرابنفش
  • ثابت بودن رنگ

جنس پوشش انواع سایبان

اگر محل و موقعیت قرارگیری شما به گونه‌ای است که زاویه تابش نور خورشید بسیار کم است و سایبان‌های تاشوی افقی قادر به جلوگیری از ورود نور به فضای داخل نیستند،‌ می‌توانید که همراه با این سایبان‌های تاشو از انواع مختلف سایبان قائم متصل شونده به سایبان افقی نیز بهره ببرید.

قاب یا چهارچوب سایبان

قاب در واقع به منزله اسکلت سایبان است. بسیاری از چهارچوب‌هایسایبان‌ها به‌منظور کم کردن وزن نهایی محصول از آلومینیوم یا ورق گالوانیزه ساخته‌ می‌شود. آلومینیوم وزن سبکی دارد و دچار زنگ‌زدگی و خوردگی نیز نمی‌شود اما ورق گالوانیزه در مقایسه با آلومینیوم از استحکام بیشتری برخوردار است.

قاب‌ها‌ می‌توانند لوله‌ای شکل باشند که مناسب سایبان‌هایی است که هر روز باز و بسته‌ می‌شوند و هم می‌توانند مربعی یا مستطیلی باشند که ثابت هستند و به‌راحتی نمی‌توان آن‌ها را هر روز باز و بسته کرد. سایبان‌های تاشو اکثراً دارای قاب لوله‌ای شکل هستند.

کاست

کاست در واقع موتور سایبان را‌ می‌پوشاند و در هنگام جمع شدن پوشش آن را ثابت نگه‌ می‌دارد. این قسمت از سایبان به دیوار محکم‌ می‌شود.

موتور

مطمئناً وقتی که بحث موتور پیش‌ می‌آید انتظار دارید که موتور به کار رفته در سایبان بادوام و کم صدا باشد. در هنگام خرید سایبان مد نظر خود حتماً در خصوص ویژگی‌های موتور از شرکت تهیه‌کننده اطلاعات کسب کنید.

انواع سایبان بر اساس کارکرد

انواع سایبان تاشو یا جمع شدنی

این نوع از سایبان‌ها را می‌توان بسته به شرایط نور خورشید بسته یا باز کرد. سایبان‌های را بر سردر مغازه‌ها و فروشگاه‌ها بسیار دیده‌ایم. هدف فروشگاه‌ها از به‌کارگیری این نوع از سایبان‌ها جلوگیری از نفوذ نور خورشید به فضای داخل است اما خب این نوع از سایبان‌ها‌ می‌توانند با سایه انداختن در محیط بیرونی نیز فضای مناسبی را فراهم کنند.

انواع سایبان تاشو

گاهی برای جمع کردن سایبان‌های تاشو به انرژی و نیروی بسیار زیادی نیاز است. از این رو برای راحتی بیشتر برخی از سایبان‌های تاشو همراه با یک موتور که وظیفه جمع کردن پوشش را بر عهده دارد ساخته می‌شوند. به عبارتی سایبان‌های تاشو به دو نوع دستی و مکانیزه یا ماشینی تقسیم می‌شوند. سایبان‌های بر اساس ویژگی‌های خود دارای یک سری نقاط ضعف و نقاط قوت هستند که به‌طور خلاصه‌ می‌توانید در شکل زیر آن‌ها را مشاهده کنید.

مزایا و معایب سایبان تاشو

انواع سایبان ثابت

سایبان‌های ثابت شده یا به عبارتی سوار بر دیوار شده یک سایه دائمی و همیشگی را فراهم‌ می‌کنند. این سایبان‌ها را‌ می‌توان برای افزایش استحکام با ستون‌های اضافی به کار گرفت. این نوع از سایبان‌ها در پارکینگ‌های روباز بسیار رایج هستند.

انواع سایبان ثابت

سایبان‌های ثابت نیز به مانند سایبان‌های متحرک یا تاشو نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارند که به طور خلاصه‌ می‌توانید آن‌ها را در شکل زیر مشاهده کنید.

مزایا و معایب سایبان ثابت

انواع سایبان قابل حمل

سایبان‌های قابل حمل یکی از پرکاربردترین و انعطاف‌پذیرترین سایبان‌های موجود در بازار هستند که با توجه به قابلیت‌های منحصر به فردی که دارا هستند‌ می‌توان آن‌ها را در شرایط و مکان‌های مختلفی به کار گرفت. چندین نوع از سایبان‌های قابل حمل وجود دارند که در ادامه به سه نوع اصلی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • چتری
  • کانوپی یا خیمه
  • خود ایستا
انواع سایبان قابل حمل
انواع سایبان قابل حمل

سایبان‌های قابل حمل به شما این امکان را‌ می‌دهد که به راحتی بتوانید آن‌ها را به هر کجا که بخواهید حمل کنید که واقعاً یک مزیت بسیار قابل توجه است. با این وجود سایبان‌های قابل حمل مقدار سایه کمتری را به دست می‌دهند زیرا که اندازه پوشش آن‌ها در مقایسه با دیگر انواع سایبان‌ها کوچک‌تر است. از سوی دیگر استحکام و مقاومت آن ها عمدتا پایین است و اصلا مناسب به کار بردن در شرایط بد آب و هوایی نیستند.

انواع سایبان بر اساس جنس پوشش

بدون شک مهم‌ترین قسمت یک سایبان پوشش بکار رفته در آن است. این پوشش در معرض دائم نور خورشید و آب و هوا قرار دارد و از این رو باید در انتخاب جنس و کیفیت مناسب با توجه به شرایط آب و هوایی و هدف از استفاده از آن دقت داشت. به طور کلی پوشش‌ها را بر اساس موادی که از آن ساخته‌شده‌اند به انواع زیر تقسیم‌ می‌کنند:

اکریلیک

این ماده را به شیوه‌های مختلفی در پوشش‌ها به کار می‌گیرند. از طرفی‌ می‌توان از پوشش‌های که صد در صد از اکریلیک ساخته‌شده‌اند استفاده کرد و از طرف دیگر‌ می‌توان از پوشش‌های ساخته شده از پلی‌استر و کتان و پوشش‌های پلی‌استری که با لایه‌ای از اکریلیک پوشیده شده‌اند استفاده کرد. سایبان‌های ساخته شده از اکریلیک و پلی‌استر معمولاً ضخامت زیادی داشته و نسبتاً سنگین هستند.

سایبان وینیل

وینیل را نیز می‌توان به‌صورت لایه‌ محافظ و عایق بر روی پوشش در سایبان‌ها به کار گرفت. وینیل‌ها در مقایسه با اکریلیک‌ها نسبتاً سنگین‌‌تر هستند از طرفی نیز شفافیت بهتری دارد و از همین رو گزینه مناسبی برای اهداف نورپردازی هستند. پوشش‌های مجهز شده به وینیل در مقایسه با پوشش‌های اکریلیکی مقاومت بهتری در مقابل رطوبت دارند امادر طرح‌ها و رنگ‌های کمتری در دسترس هستند.

فلز

فولاد و آلومینیوم از مهم‌ترین فلز‌های به کار رفته در سایبان‌ها هستند. سایبان‌های دارای پوشش فلزی به طور عمده به‌منظور اهداف صنعتی و هم‌چنین مکان‌هایی که زیبایی بصری چندان مهم نیست به کار گرفته‌ می‌شوند. حفظ و نگهداری از این نوع سایبان‌ها زحمت بیشتری‌ می‌طلبد.

سایبان فایبرگلاس

پوشش‌های ساخته شده از فایبرگلاس جایگزین بسیار ایده آلی برای پوشش‌های فولادی و آلومینیومی هستند. فایبرگلاس‌ها برخلاف فولاد و آلومینیوم به حفظ و نگهداری کمتری نیاز دارند.

مواد طبیعی

چوب، گل‌ها و گیاهان خاص و همچنین فیبرهای طبیعی از مهم‌ترین مواد طبیعی به کار رفته در پوشش‌های سایبان‌ها هستند. پوشش‌های طبیعی فضای به‌مراتب زیباتر و خنک‌تری را به دست‌ می‌دهند اما از سویی دیگر حساسیت زیاد آن‌ها در برابر شرایط آب و هوایی یک نقطه ضعف عمده محسوب‌ می‌شود.

ثبت سفارش انواع سایبان از متخصصین کارگشا

گرد آورنده
retractablestructuresautogatesystemherculitelibertydoorandawninghomestratosphereecanopyhomeguideshomeadvisor
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا