برخی ملاحظات مهم در انتخاب سیستم لرزه ای سازه:
انتخاب سیستم لرزه ای تابع عوامل زیادی است. برخی از این عوامل عبارتند از:
- تعداد طبقات سازه، در حالتی که سازه دارای تعداد طبقات کمی باشد، نیازی به دیوار برشی نیست و معمولا به راحتی میتوان با قاب خمشی جواب گرفت. در صورتی که سازه بلند باشد، برای کنترل دریفت های سازه و همچنین برخی الزامات آییننامه برای استفاده از سیستم دوگانه نیاز به دیوار برشی داریم.
- تعداد قابهای سازه، اگر تعداد قابهای سازه در هر امتداد مناسب باشد، و سازه دارای نامعینی مطلوب باشد، احتمال اینکه با قاب خمشی بتوان جواب گرفت، بیشتر است.
- منظمی سازه، در صورتی که سازه شرایط منظمی مطلوبی داشته باشد، قرار دادن دیوار برشی ممکن است باعث نامنظمی سازه شود. زیرا معمولا مکان قرار گیری دیوارهای برشی چندان دست طراح نیست و به ملاحظات معماری بستگی دارد.
- نوع خاک، در صورتی که خاک محل به سمت نوع چهار میل نماید، احتمالا گزینه استفاده از قابهای مهاربندی و دیوار برشی به سبب جلوگیری از همفاز شدن فرکانس طبیعی خاک و سازه و افزایش سختی سازه گزینه بهتری است.
- ملاحظات معماری، در برخی حالات الزامات معماری نوع سیستم لرزهای را تعیین می کند.
- شرایط ساخت ممکن است شرایط استفاده از پیمانکاران مناسب و خبره برای اجرای برخی پروژهها با سیستم لرزهای خاصی وجود نداشته باشد.
- نوع کاربری، بسته به نوع کاربری و نیاز به سختی مناسب برای سازه، ممکن است نیاز به سیستم با سختی بالاتری باشیم. مثلا ممکن است در سازه از تجهیزاتی استفاده شده باشد که نبایستی تغییرشکلهای زیاد تجربه کنند.
- تجربه طراح، در نهایت این تجربه طراح سازه در طراحی است که بهترین سیستم لرزهای را پیشنهاد و مطرح میکند. طراح باید با پیشبینی همه شرایط سیستم لرزهای را انتخاب نماید.