کلوزت روم (closet room) یا واکینگ کلوزت (walk in closet) فضایی است که معمولاً در خانههای با متراژ بالا در نظر گرفته میشود. کلازت روم را میتوان برای هر اتاق به صورت جداگانه در نظر گرفت یا یک کلازت روم بزرگ برای همه اتاقها ساخت. در این مقاله از کارگشا به دنبال معرفی این فضای جدید در آپارتمانهای کوچک و بزرگ هستیم. در ادامه با همراه باشید.
کلوزت روم چیست؟
کلوزت به معنی کمد دیواری و کلوزت روم به معنی کمد دیواری است که میتوان در آن رفت و آمد کرد. از نظر ابعاد کلوزت روم از کلوزت بزرگتر است ولی همان کاربری را دارد. بهطورکلی به این دو اتاق لباس گفته میشود و شامل ردیفهایی از کش. قفسه و آویزهای لباس است و معمولاً از یک سو به اتاق خواب و از سوی دیگر به حمام و سرویس بهداشتی راه دارد.
مکان کلوزت روم در خانه
کلوزت روم معمولاً در اتاق خواب و به طور اختصاصی برای هر اتاق است ولی میتوان آن را به صورت عمومی در بین چند اتاق برای استفاده چند نفر مشترک نیز اجرا کرد.
کلوزت روم میتوان در اتاق در حدفاصل بین فضایی که در آن تخت خواب قرار میگیرد و حمام قرار گیرد. این جانمایی برای اتاقهای مستطیلی دراز مناسب است. در اتاقهای مربعی هم میتوان یک و نیم متر از فضای یک دیوار را برای کلوزت در نظر گرفت و با متریالی مانند چوب و ام دی اف در، طبقه، کشو و قفسه برای آن در نظر گرفت.
برای کلوزتهای مشترک نیز معمولاً یک فضای مشترک بین دو یا چند اتاق را در نظر میگیرند که از هر اتاق به آن راهی وجود داشته باشد و نهایتاً به حمام ختم شود. این فضا با قفسه، کشو و طبقه پر میشود و درهایی از هر اتاق برای آن در نظر گرفته میشود.
چیدمان کلوزت روم
کلازت روم از نظر ابعاد دارای چیدمان مختلفی است. به طور مثال کلوزتهای بزرگ دارای طبقه، کشو، قفسه و رخت آویزهای زیاد معمولاً به شکل ال (L) یا یو (U) در دیوارهای کلازت روم بوده و دارای یک کانتر در وسط دارای کشو یا قفسه هستند.
اکسسوریهایی مانند آینه قدی، میز کنسول، میز و آینه آرایش، صندلی، نیمکت و لوستر برای اتاقهای لباس بزرگ و کلوزت رومها در نظر گرفته میشود.
این حجم از تجهیزات مشخصاً در یک کلازت روم با ابعاد کوچکتر نمیتواند اجرا شود، بنابراین برای کلوزتهای کوچکتر، از اکسسوریهای کمتری استفاده میشود و فضا بیشتر به لباس اختصاص پیدا میکند و وسایلی مانند میز کنسول، آرایش، صندلی و نیمکت به بیرون از کلوزت انتقال پیدا کرده و کانتر حذف میشود.
اکسسوریهای کلوزت روم
طبقات و کشوهای کلوزت روم برای هر نوع لباس اختصاصی میشود، به صورتی که برای لباسهای بلند مانند انواع لباس شب، پالتو و مانتو آویزهای لباس بلند، برای کت، دامن، شال و شلوار آویزهای لباس کوتاه، برای لباسهای زیر کشوهای طبقه بندی شده، برای اکسسوریهایی مانند کمربند، کراوات و … کشوهای طبقه بندی شده و برای کفشها کشو یا طبقات مخصوص در نظر گرفته میشود.
آینه یکی از ملزومات و همچنین اکسسوریهای اتاق لباس است. بههرحال باید لباس انتخاب شده در تن دیده شود و با لباسهای مناسب دیگر و کفش ست شود. آینه میتواند به صورت جداگانه یا بر روی در کمدهای لباس تعبیه شود.
علاوه بر لباس در کلوزت روم، وسایلی مانند چمدان و سبد رخت چرک هم گنجانده میشود. چمدانها را معمولاً در قفسههای بالاتر که دسترسی به آنها کمتر است، نگهداری میکنند و سبد رخت چرکها نیز معمولاً به صورت کشویی در یکی از قفسهها گنجانده میشود و یا در حمام قرار میگیرد.
تفاوت کلوزت روم و واکینگ کلازت چیست؟
همانطور که گفته شد، واکینگ کلازت به اتاق لباسی گفته میشود که ابعاد آن بزرگ است و تجهیزات زیادی برای آن در نظر گرفته شده است و میتوان در آن رفت و آمد داشت، ولی کلوزت روم به کمد دیواریهای معمولی با طبقات، کشو و قفسههای متفاوتی گفته میشود.
تبدیل کمد دیواری به کلازت روم
تبدیل کمد دیواری به کلوزت روم در خانههای قدیمی و خانههایی که کمد دیواریهای بزرگ دارند یکی از گزینههای نوسازی و بازسازی است.
برداشتن درهای لولایی قدیمی و اجرای درهای ریلی، اجرای قفسه و کشو در کمد دیواری، اختصاص یک بخش به آویز لباس و بخش دیگری به قفسههایی برای کفش میتواند یک کمد دیواری قدیمی را به یک کلوزت جادار تبدیل کند.
سخن آخر
امیدوارم مقاله معرفی کلوزت روم برای شما مفید باشد. اگر به دنبال شرکت یا گروهی برای اجرای کلوزت روم یا اتاق لباس هستید از میان شرکتهای ارائه دهنده خدمات ساختمانی که در کارگشا ثبت نام کردهاند، یکی را انتخاب کرده و استعلام قیمت بگیرید.