در این مطلب می خوانید:
چرا دپارتمان تعاون و کارآفرینی در کارگشا راه اندازی شد؟
اهداف دپارتمان تعاون و کارآفرینی
چرا دپارتمان تعاون و کارآفرینی در کارگشا راه اندازی شد؟
طبق آمارهای تقریبی، بین ۱۲ تا ۱۵ درصد ساخت و سازها در کشور توسط «تعاونیهای مسکن» با تجمیع منابع مالی و سرمایه های کوچک برای اقدامی بزرگ انجام می شود. کارگشا با پرداختن به موضوع تعاونی های مسکن، تولید و توزیع مصالح ساختمانی، عمران و توسعه شهرستان ها می تواند به طور غیرمستقیم نشان دهد که اقتصاد ملی را شناخته و در حوزه صنعت ساختمان با بهره گیری از فناوری اطلاعات گام جدیدی در مسیر عدالت اجتماعی برداشته است.
ارتباط با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت مسکن و شهرسازی، همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می تواند دستاوردهای بزرگ را برای بهبود وضعیت تعاونیهای مسکن و سایر تعاونی های مرتبط با این حوزه رقم بزند.
از آنچه محتوای پژوهشی منتشر شده توسط سازمان بین المللی کار (ILO) در نیمه دوم قرن بیستم قابل برداشت است، افزایش ۵۰۰ درصدی تعاونی های مسکن از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۶ در جهان بوده که به ویژه در سطح اروپا با در اختیار داشتن حداقل 50 هزار تعاونی متشکل از حدود یک میلیون کارگر تا سال ۱۹۹۲ به عنوان بزرگترین تامین کننده مهم مسکن اجتماعی محسوب می شدند.
تعاونی های مسکن در سراسر دنیا تولید کننده واحد های مسکونی با صرفه اقتصادی مناسب فعال بوده و نمونه های موفقی با برنامه های معین ساخت و ساز محل سکونت جمعی را به نمایش در آوردند.
در کشورمان ایران، شرکتهای تعاونی مسکن موفق شدند بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از تولید ساختمانهای مسکونی و بخشی از فضاهای اداری و یا تجاری مورد نیاز ساکنین را در 10 سال گذشته برای متقاضیان به ویژه بخش های کارمندی، کارگری و معلمان تامین نمایند.
با توجه به توسعه روز افزون تکنولوژی و ورود آن به بازارهای مختلف از جمله صنعت ساختمان هر روزه شاهد نوآوری هایی در فرایند طراحی، اجرا و نظارت مهندسان متخصص عمران و معماری بوده و در پی آن تعاونیهای مسکن نیز بنا بر شرایط اقتصادی اعضا نسبت به تحولات جاری در به کارگیری مصالح ساختمانی و سایر فاکتورهای موثر در مدیریت و کنترل پروژه های تولید مسکن انبوه در قالب تعاونی، بهره مند شده اند.
اهداف دپارتمان تعاون و کارآفرینی
این بخش قصد دارد در کنار تعاونیهای مسکن ضمن معرفی مدل های جدید مدیریتی قبل، هنگام و پس از تشکیل تعاونی به تلفیقی از اصول تعاون و کارآفرینی در صنعت نوین ساختمان پرداخته و با برجسته نمودن اهمیت وضرورت تجمیع سرمایههای خرد و کاهش هزینههای اقدام فردی برای کاهش هزینه های زمانی و مالی پروژه های کوچک، متوسط و بزرگ عمرانی همراه با افزایش کیفیت محصولات و خدمات، گام های موثری بردارد.
دپارتمان تعاون و کارآفرینی با معرفی انواع تعاونی های متعارف اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی شامل شهری و روستایی، بانوان و دانش بنیان در صنعت ساختمان به همـراه تعاونی های نوع جدید مانند عمـران و توسعه شهـرستان، فراگیر ملی و سهامی عام به فعالان حوزه صنعت ساختمان و برقراری پیوند میان آنها به ویژه شبکه سازی، اقدامی اساسی در مسیر افزایش ظرفیتهای کارآفرینان و کارفرمایان و معرفی ایشان به متخصصین نرم افزاری و سخت افزاری این بخش سامانه ای قابل اعتماد به وجود آورد.
هیات مدیره و مدیران عامل تعاونی های مسکن ضمن هماهنگ کردن متقاضیان محل سکونت با روند تغییرات پرشتاب زندگی می بایست به افزایش کیفیت و روش های نوین کاربرد مصالح همراه با به کارگیری تکنولوژی جدید به نمایندگی از اعضای خویش پرداخته و با بهره گیری از منابع علمی و مجتمع شده در کارگشا به هدف اصلی تامین مسکن برای گروههای مختلف درآمدی بپردازند.
به منظور جلوگیری از سوء مدیریت و مبارزه با عوامل سوداگر و توسعه بخش تعاونی، توزیع عادلانه امکانات و تقویت انگیزه خودباوری و همکاری متقابل در دستور کار اعضای دپارتمان تعاون و کارآفرینی کارگشاست.