یک ایده خوب در طراحی داخلی، استفاده از چراغ دکوراتیو برای بهبود عملکرد نور است. در حالی که داشتن نور کافی برای انجام کارهای روزانه ضروری است اما وسایل تزیینی میتوانند عنصری زیبا برای دکوراسیون باشند. استفاده از چراغهای تزیینی میتوانند جنبه زیبایی محیط را با نورپردازی عملکردی ادغام کند.
برای اجرای نورپردازی و روشنایی درخواست خود را در تاسیسات الکتریکی ساختمان ثبت نمایید.
یک چراغ دکوراتیو تنها یک وسیله برای روشنایی فضای داخل نیست بلکه میتواند زینت بخش دکوراسیون داخلی شما شود. برای شناخت بیشتر چراغ دکوراتیو و نحوه استفاده از آن در محیط داخل، با مقاله دیگری از ویکی ساختمون همراه باشید.
چراغ دکوراتیو چیست؟
یک چراغ دکوراتیو علاوه بر استفاده به عنوان یک عنصر زینتی، میتواند به عنوان نقطه کانونی اتاق عمل کند. هنگام استفاده از یک چراغ تزیینی برای روشنایی عمومی، از صحت ابعاد آن مطمئن شوید. یک لوستر بزرگ که از وسط آویزان شده است، میتواند نامتناسب به نظر برسد. از سوی دیگر، چنین چراغی میتواند درب ورودی را نیز زیبا جلوه دهد.
چراغ باید به اندازه کافی فضا را روشن کند تا بتواند سبک دکوراسیون داخلی و زیبایی خود را به تمامی نشان دهد. همچنین مطمئن شوید که چراغ دکوراتیو کاملاً متناسب با نوع فضا باشد، یک چراغ در راهرو، متفاوت از اتاق خواب است. یک چراغ زینتی باید عملکردی نیز باشد و تنها به صرف زیبایی خریداری نشود زیرا کاربرد اصلی یک چراغ، روشن کردن فضای داخل است.
انواع چراغ دکوراتیو
سبکها، الگوها، اشکال و اندازههای مختلف از چراغهای دکوراتیو برای هر نوع سبک دکوراسیون در بازار موجود هستند. بنابراین، بیایید برخی از بهترین انواع چراغهای زینتی را معرفی کنیم:
لوسترهای دکوراتیو
لوسترها فقط به عنوان چراغهای تزیینی برای اتاق نشیمن یا پذیرایی استفاده میشدند اما امروزه این لوسترها دارای طرحهای مختلف مینیمالیستی و پیچیده برای آشپزخانه، اتاق خواب، سالن ورودی و حتی حمام هستند. برای افزودن زرق و برق به فضای داخلی، رنگ لوستر را طلایی انتخاب کنید.
مناسب برای فضاهای کاربردی زیر:
- فضای نشیمن
- اتاق خواب
- آشپزخانه
- دفاتر
- سالن ورودی
چنانچه در فکر تعویض یا نصب لوستر هستید، درخواست خود را در خرده کاری ساختمان ثبت نمایید.
چراغهای دکوراتیو فانوسی
اگر میخواهید جلوهای حیرت انگیز به دکوراسیون داخلی خود بدهید، چراغهای فانوسی را انتخاب کنید. این چراغها نه تنها یک گذرگاه زیبا را فراهم میکنند بلکه به زیبایی فضاهایی که کمتر مورد توجه قرار میگیرند نیز کمک میکنند.
مناسب برای فضاهای کاربردی زیر:
- ورودی
- راهرو
- سالن ورودی
- هال
چراغهای خطی آویزی
چراغهای خطی آویزی عمدتاً به عنوان راهحلهای روشنایی عملکردی طراحی شدهاند که دارای زیبایی نیز هستند. چراغهای خطی آویزی در بین بسیاری از جوانان محبوب هستند. آنها را میتوان در هر نقطه از میز آشپزخانه تا میز مطالعه استفاده کرد.
مناسب برای فضاهای کاربردی زیر:
- نشیمن
- اتاق خواب
- آشپزخانه
- حمام
- سالن ورودی
- پیشخوان آشپزخانه
- دفاتر
چراغهای تزیینی ردیفی
در سالهای اخیر شاهد تغییرات زیادی در انواع چراغ دکوراتیو ردیفی بودیم. این مدل چراغ هم میتواند نور مورد نیاز فضا و زیبایی دکوراسیون را دو چندان کند. انعطاف پذیری چراغهای ردیفی به شما این امکان را میدهد که آنها را در هر قسمتی از فضا که دوست دارید، استفاده کنید.
مناسب برای فضاهای کاربردی زیر:
- فضای نشیمن
- فضای پذیرایی
- پیشخوان آشپزخانه
- راهروها
- اتاق خواب
- دفاتر
- موزها
- هتلها
چراغهای تزیینی دیواری
چراغهای دیواری حس پیچیدگی و ظرافت منحصربهفردی را به طراحی داخلی میبخشند. آنها مکمل عالی برای لوسترها و سایر چراغها هستند. چراغهای دیواری برای راهروها، فضاهای نشیمن، اتاق خوابها و ادارات عالی هستند. این سبک روشنایی همچنین به عنوان نورپردازی عملکردی، چراغهای رو به پایین و چراغهای رو به بالا نیز استفاده میشوند.
مناسب برای فضاهای کاربردی زیر:
- سالن ورودی
- راهروها
- فضای نشیمن
- اتاق خواب
- دفاتر
چراغهای دکوراتیو سقفی توکار
این نورپردازی را به شیوهای ظریف در سقف به کار میبرند. اگر میخواهید به جای ظاهری پُر جنبوجوش و تأثیرگذار برای فضای خود، ظاهری روشنتر و کاملتر داشته باشید، باید این نوع چراغ را انتخاب کنید. نورپردازی توکار در سقف نصب میشود و فقط نور را از خود متصاعد و یک حالت دکوراتیو زیبا و مینیمال را نیز ایجاد میکند.
مناسب برای فضاهای کاربردی زیر:
- به عنوان روشنایی مخفی در نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه یا فضاهای اداری و تجاری
مطلب پیشنهادی: انواع جاشمعی با اشکال و سبک های مختلف از فانتزی تا روستایی
نحوه استفاده از چراغ دکوراتیو در دکوراسیون داخلی
اگر اتاقی در خانه شما وجود دارد که سایه ایجاد میکند یا تابش بد نور را تجربه میکند، یک چراغ دکوراتیو مناسب میتواند راه حلی باشد که شما به دنبال آن بودهاید. با سایههای روشن، میتوان کل فضای اتاق را از حالت عادی خارج کرد.
نورپردازی دکوراتیو راهی برای افزایش زیبایی فضای داخل یا هر فضای زندگی در داخل و خارج از محیط است. برای اینکه یک فضا بینقص باشد، داشتن یک طرح روشنایی خوب بسیار ضروری است.
استفاده از نورپردازیهای دکوراتیو در زمان مهمانیها، رویدادها و یا مناسبتهای خاص میتواند بسیار مناسب باشد؛ اما امروزه صاحبان املاک میخواهند فضاهای زندگی آنها منعکس کننده سبک و سلیقه خودشان باشد.
امروزه هیچ کمبودی برای گزینههای روشنایی دکوراتیو وجود ندارد و هر خانهای خاص و زیباست. این مهم یک بازتاب از افراد ساکن در آن است. در نورپردازی دکوراتیو، همه چیز مربوط به ایجاد روحیه و افزایش علاقه به فضاست. برای مثال، با برجسته کردن اشیا و مناطق مختلف در اتاق میتوان این نوع چراغ ها را کاربردی نشان داد.
وسایل تزیینی را میتوان در هر فضایی اعم از مسکونی یا اداری استفاده کرد. در استفاده از چراغ دکوراتیو، فاکتورهای مختلف مانند فضا، چیدمان مبلمان، رنگ اتاق و کاربری اتاق را باید در نظر گرفت. به عنوان مثال، یک اتاق مطالعه دارای سبک متفاوتی از نورپردازی تزیینی در مقایسه با سبک روشنایی آشپزخانه است.
طراحی فضای داخلی با چراغ دکوراتیو
نورپردازی تزیینی به فضا شخصیت و استایل میبخشد. وسایل روشنایی دکوراتیو شامل لوستر یا چراغهای رومیزی مانند لامپهاست. همچنین میتوان چراغ آویزهای سقفی و دیواری را نیز به این دسته اضافه کرد.
اگر در حال خرید یک چراغ دکوراتیو برای فضای ناهارخوری خود هستید، از منابع روشنایی مانند چراغ آویزهای سقفی استفاده کنید تا میز را از بالا روشن کند و نه از کنار! برای حمام، از چراغ های دیواری استفاده کنید.
برای اتاق نشیمن، منبع اصلی روشنایی میتواند یک لوستر دکوراتیو زیبا باشد تا بتواند محل نشستن افراد را روشن کند. همچنین میتوانید از گیاهان، نقاشیها و سایر قطعات نمایشی به عنوان کنتراست برای ایجاد جلوهای چشمگیر در فضا استفاده کنید.
برای روشنایی اتاق خواب، چراغهای کنار تخت که میتوانند روی دیوار نصب شوند یا از لامپهای رومیزی استفاده کنید. مهم است در اتاق خواب برعکس دیگر فضاها، به کاربردی بودن چراغ بیش از زیبایی توجه شود، زیرا در اتاق خواب اغلب افراد در حال مطالعه یا انجام کارهای مهم خود هستند.
بازسازی ساختمان را به متخصصان کارگشا بسپارید.
سخن آخر
چراغ دکوراتیو به شما این امکان را میدهد که در کنار روشن کردن فضا، دکوراسیون را در نهایت زیبایی تزیین کنید. نورپردازی دکوراتیو بر همه جنبههای طراحی فضا تمرکز دارد و هدفش تبدیل شدن به یک عنصر زینتی است.
گاهی اوقات یک چراغ تزیینی میتواند به نقطه کانونی فضا تبدیل شود و هر عنصر دیگر در دکوراسیون تحت تأثیر خود قرار دهد. سعی کنید تنها از چراغها برای روشنایی استفاده نکنید بلکه آنها را به عنوان عناصر دکوراتیو که جلوههای فضا را دو چندان میکنند، نگاه کنید.