پارکینگ های هوشمند (مزایا، تجهیزات و مدیریت)

پیشنهاد می شود قبل از مطالعه این مطلب پیشنیاز آن را مطالعه فرمایید:

پارکینگ هوشمند (Smart Parking)

در این مطلب می خوانیم:

معماری سامانه PMS

معماری سامانه PGS

در بخش قبل توضیحاتی راجع به سامانه PMS و PGS داده شد. در ادامه به چگونگی اجرای آن در سیستم شهری به ترتیب گفته شده خواهیم پرداخت.

معماری سامانه PMS

در واقع این سامانه متشکل از یک نرم افزار و یک سری سخت افزار می باشد که مصرف کننده می تواند بر مبنای نیاز خود هر کدام از تجهیزات مورد نظر خود را تامین و به سامانه متصل نماید. در ادامه هر یک از اجزاء سامانه را به تفکیک معرفی می کنیم.

 نرم افزار مدیریت هوشمند

این نرم افزار وظیفه مدیریت سامانه و همچنین کنترل تمامی تجهیزات متصل به آن را بر عهده دارد. فهرست قابلیت هایی که این نرم افزار باید داشته باشد عبارت است از:

سامانه پلاک خوان و تجهیزات مربوطه

             همانگونه که می دانیم تصاویری که از پلاک خودرو ثبت می شوند، تنها قابلیت مشاهده را دارند و امکان جستجو و یا ذخیره سازی متن پلاک را ندارند، لذا جهت ثبت متن پلاک که بتوانیم آن را در پایگاه داده ذخیره کرده و روی آن ها عملیات گزارشگیری، جستجو و ویرایش را انجام دهیم نیازمند یک نرم افزار هوشمند هستیم که تصاویر دریافتی از دوربین ثبت پلاک را پردازش کرده و متن پلاک را از روی آن استخراج نماید. 

نرم افزار پلاک خوان در واقع یک نرم افزار هوشمند است که وظیفه آن شناسایی پلاک خودرو از روی تصویر دریافتی از دوربین های ثبت پلاک می باشد. در واقع ورودی این نرم افزار تصویر و خروجی آن متن پلاک و بریده پلاک می باشد. 

کارت خوان RFID و کارت هوشمند

در واقع دستگاه کارت خوان، دستگاهی است که اطلاعات موجود روی کارت های هوشمند (RFID) را خوانده و از طریق پورت ارتباط با رایانه برای نرم افزار مدیریت هوشمند ارسال می کند. 

همانگونه که می دانیم کارت های هوشمند در فرکانس ها و شرایط کاری گوناگونی تولید می شوند که برخی از آن ها که به صورت رایج در پارکینگ ها استفاده می شوند شامل موارد زیر است:

دستگاه خودکار صدور کارت پارکینگ (Automatic RDIF Card Dispenser)

این دستگاه در قسمت ورودی پارکینگ نصب گردیده و وظیفه صدور خودکار کارت های پارکینگ را بر عهده دارد. استفاده از این دستگاه در ورودی در واقع نیرو انسانی اپراتور در ورودی را حذف کرده و سیکل صدور کارت پارکینگ در ورودی به صورت خودکار انجام خواهد شد. 

دستگاه خودکار دریافت کارت پارکینگ (Automatic RDIF Card Collector)

این دستگاه در قسمت خروجی پارکینگ نصب گردیده و وظیفه دریافت خودکار کارت های پارکینگ را بر عهده دارد. در واقع استفاده در این دستگاه در خروجی نیاز سامانه برای استفاده از یک اپرواتور را حذف کرده و سیکل دریافت کارت نیز به صورت اتوماتیک انجام خواهد شد.

دستگاه خودکار پرداخت هزینه پارکینگ (Automatic Payment Machine) 

این دستگاه را می توان در هر یک از طبقات نصب کرده و از طریق آن هزینه مربوط به پارکینگ را به صورت اتوماتیک از راننده دریافت نمود. از طریق این دستگاه می توان به وسیله کارت های بانکی عضو شتاب و همچنین وجه نقد هزینه پارکینگ را دریافت نمود.

 راه بند

جهت مسدود کردن مسیر های ورودی و خروجی پارکینگ مورد استفاده قرار می گیرد. کنترل و هدایت این راه بند جهت بازگشایی و یا بستن مسیر، هم به صورت دستی توسط اپراتور امکان پذیر است و هم به صورت خودکار و مکانیزه توسط سیستم PMS میسر می باشد.

معماری سامانه PGS 

سامانه اطلاعات و راهنمایی پارکینگ مبتنی بر شبکه سنسورهای بی سیم متشکل از قسمت های زیر می باشد:

حسگر های محلی و چراغ های هدایتگر (Local Sensor & Indicator)

این مجموعه بالای هر کدام از محل پارک خودروها نصب می شود. این مجموعه توسط یک سنسور آلتراسونیک وضعیت جای پارک (وجود یا عدم وجود خودرو) شناسایی کرده و به صورت (Stand Alone) نسبت به تصمیم گیری رنگ چراغ اقدام می نماید. سپس نتیجه تصمیم گیری را با استفاده از زیر ساخت شبکه رادیویی (RF Link) ارسال می کند. همچنین این مجموعه توانایی دریافت اطلاعات کنترلی از مرکز کنترل و مدیریت پارکینگ به منظور اعمال برخی از تغییرات (مثلا رزرو پارکینگ) را دارد.

قابلیت های این ماژول به قرار زیر است:

کنترلر محلی (Zone Controller)

همچنین با توجه به اینکه در پارکینگ های بزرگ ممکن است تعداد طبقات و یا ماژول های حسگر محلی بالا برود، می توان از این کنترلرها به عنوان تکرار کننده (Repeater) سیگنال های بیسیم (Wireless) نیز استفاده نمود.

کنترلر اصلی (Master Controller)

کنترلر اصلی در اتاق مانیتورینگ کل مجموعه پارکینگ هوشمند نصب می شود. این بخش اطلاعات و داده های کل مجموعه پارکینگ را جمع آوری نموده و از طریق یک پورت (COM) در اختیار بخش کنترل و مدیریت قرار می دهد. در واقع این نود رابطی بین شبکه سنسورهای بی سیم و دنیای خارج از آن است. ابعاد این دستگاه بسیار کوچک بوده و می توان آن را در رک سرور و یا یک جعبه کوچک جای داد.

منابع:

کارگشا، سامانه جامع صنعت ساختمان

www.ncbi.nlm.nih.gov
www.happiestminds.com
www.smartparking.com
modir21.com
www.civilica.com
www.cctvonline.ir
hdltehran.com
www.researchgate.net 
novin-afzar.ir

 

خروج از نسخه موبایل