معرفی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند (شهدای پاکدشت)
نیروگاه سیکل ترکیبی
نیروگاه سیکل ترکیبی در واقع ترکیبی از توربین بخار و توربین گازی میباشد به نحوی که ژنراتور توربین گازی برق را تولید میکند، درعین حال انرژی حرارتی تلف شده از توربین گاز (توسط محصولات احتراق) برای تولید بخار مورد نیاز توربین بخار مورد استفاده قرار میگیرد و به این طریق برق اضافی تولید میشود. با ترکیب کردن این دو سیکل بهره بری از نیروگاه افزایش پیدا میکند. بازده الکتریکی از یک چرخه ساده کارخانه نیروگاه برق بدون استفاده از اتلاف گرما به طور معمول راندمانی بین ۲۵ تا ۴۰ درصد دارد، در حالی که همان نیروگاه با سیکل ترکیبی راندمان الکتریکی حدود ۶۰ درصد را دارد. همانطور که گفته شد این نیروگاهها از ترکیب توربینهای بخار و گاز ساخته میشوند و بسته به نوع توربینها، دیگهای بازیافت گرما، و دستگاههای بازیابی انواع متعددی دارند. (ویکی پدیا)
موقعیت جغرافیایی پروژه
نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند (شهدای پاکدشت) در کیلومتر 45 جاده خاوران و در مجاورت شهرک صنعتی عباس آباد بعد از پلیس راه شریف آباد واقع شده است.
ویژگی های نیروگاه شهدای پاکدشت
- بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی خاورمیانه در زمان احداث
- دارای 12 واحد گازی تولید برق به ظرفیت هر یک 159 مگاوات
- دارای 6 واحد بخار تولید برق به ظرفیت هر یک 160 مگاوات
سوخت اصلی واحد ها، گاز طبیعی است و سوخت پشتیبان آن، گازوئیل (نفت گاز) است.
نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند با پیمانکاری شرکت سریک و در بین سالهای 1385 الی 1391 احداث گردیده است.
پرسنل سامانه جامع صنعت ساختمان (کارگشا) این افتخار را در کارنامه اجرایی خود دراند که در این پروژه ملی سهیم بوده و تجربه ای گرانبها از اجرای پروژه ای صنعتی و ملی، اندوخته اند.
منبع : دپارتمان متره و برآورد سامانه جامع صنعت ساختمان (کارگشا)