پارکینگها عمدتاً از ورودیهای پر رفت و آمد ساختمانهای مسکونی و غیرمسکونی هستند. از این رو باز کردن درب پارکینگ به طریق سنتی و پیاده شدن از خودرو این روزها به کل در حال فراموشی است و تقریباً تمامی ساختمانها بسته به نیاز خود اقدام به نصب دربهای خودکار در پارکینگ میگیرند. درب ریلی از جمله انواع جدید این نوع از دربها است که کم کم در حال باز کردن جایی برای خود در این بازار است. در این مطلب از کارگشا قصد داریم که شما را بیشتر با طریقه نصب، مزایا، معایب و تجهیزات درب ریلی پارکینگ آشنا کنیم.
«نصب درب ریلی پارکینگ توسط متخصصین ماهر کارگشا»
اجزای درب ریلی پارکینگ
در ضوابط پارکینگ دربهای ریلی برای نصب در پارکینگ از یک سری قطعات تشکیل شدهاند که از اصلیترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فلاشر
- آهن ربایی پایین
- ریل فلزی
- جک ریلی
- آهن ربایی بالا
- چشمی تشخص مانع
- موتور مخصوص درب
- دندان شانهای
- مدار کنترل یا فرمان
چگونگی نصب درب ریلی پارکینگ
به طور کلی ساختار کلی درب خودکار ریلی به شکلی است که یک لنگه درب که به طور معمول بیشتر از ۲/۵ متر طول دارد به صورت کشویی و بر روی ریل به سمت چپ یا راست حرکت میکند و فضای ورودی را به صورت کامل باز میکند. صرف نظر از انواع مختلف درب ریلی که در ادامه به معرفی هر یک از آنها خواهیم پرداخت، پروسه نصب و راه اندازی دربهای ریلی در پارکینگ ساختمانهای مسکونی و غیرمسکونی یکسان بوده که در ادامه مفصل تشریح شده است.
«نصب در پارکینگ اتوماتیک توسط متخصصین ماهر کارگشا»
- اولین مرحله در نصب درب ریلی پارکینگ، فراهم کردن بستری مناسب برای استقرار درب یا بهتر بگوییم ریلهای آن است. به همین منظور یک ناودانی را مماس با کف زمین نصب میکنند. گاهی بسته به شرایط سطح زمین شاید لازم به حفر محل قرار گیری ریل و بتن ریزی باشد زیرا وزن دربها زیاد است و اگر ساختار سطح زیرین ریل مستحکم نباشد میتواند ساختار درب را به کل خراب کند.
- در مرحله بعد و با اطمینان حاصل کردن از محکم شدن ناودانی باید نسبت به نصب ریل یا چرخ دندهها درون ناودانی اقدام کرد. برای نسبت ریل هم از پیچهای مخصوص که در فواصلی مشخص از هم محکم میشوند یا جوشکاری استفاده میکنند.
- بعد از نصب ریل و دندهها به نصب برد اقدام میشود.
- در گام بعدی باید چرخها را که در بین ریل و درب قرار میگیرند را نصب کرد.
- در مرحله بعد نیز درب در جای خود محکم شده و با اندازه گیریهای دقیق از تراز بودن آن اطمینان حاصل میشود.
- در آخر هم سیم کشیهای چشمیها و فلاشر و متصل نمودن سیم کشیها به برد موتور صورت میگیرد.
درب ریلی پارکینگ چه مزایایی دارد؟
نصب درب ریلی پارکینگ با توجه به نحوه عملکرد و سایر ویژگیهایی که دارد، یک سری مزیت را در پی خواهد داشت که در زیر به مهمترین آنها اشاره شده است.
- دربهای ریلی عملکرد سادهای دارند و همین موضوع طول عمر و ماندگاری آنها را بالا میبرد.
- برای پارکینگها با کاربریهای مختلف از جمله مسکونی و صنعتی مناسب است.
- روش باز کردن آنها بسته به فناوری که به کار برده میشود به شیوههای مختلفی از جمله کنترل از راه دور، کارت، کد و گوشی هوشمند امکان پذیر است.
- امکان سفارشی آنها بر اساس درخواست مشتری وجود دارد و میتوان آنها را از مصالح مختلفی مانند چوب، شیشه و فولاد ساخت.
- از نظر امنیتی نیز نسبت به دربهای تاشو عملکرد بهتری دارند.
- در صورت درخواست مشتری میتوان در اجرای آنها از نصب باتری هم استفاده کرد تا در مواقع قطعی برق هم بتوان از آن استفاده کرد.
- سرعت بالا و تولید صدای کم علیرغم قدرت بالای آن
- دارای سنسورهای حرکتی و مادون قرمز دقیق و قدرتمندی است که استفاده از آنها هر چه بیشتر ساده میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین مارک جک درب پارکینگ کدام است؟
معایب نصب درب ریلی چیست؟
علیرغم تمامی مزایایی که در بالا در خصوص نصب درب ریلی پارکینگ به آنها شاره شد شاید بتوان یکی دو مورد نقطه ضعف هم برای این نوع از دربها در نظر گرفت. مهمترین عیب این دربهای خودکار این است که به فضای زیادی نیاز دارند. به عبارتی درب برای باز شدن باید از سمت چپ و راست آزاد باشد. به عبارتی فضایی معادل اندازه خود درب در سمت چپ یا راست مورد نیاز است. ناگفته نماند که در چند سال اخیر نوعی از دربهای ریلی در بازار رایج شدهاند و این مشکل دربهای ریلی را حل کردهاند. این دربها از قطعات زیادی تشکیل شدهاند که هنگام باز و بسته شدن انعطاف پذیری بیشتری از خود نشان میدهند.
انواع درب ریلی پارکینگ
انواع دربهای ریلی را بر اساس ساختاری که دارند به دو نوع تک لنگه و دو لنگه تقسیم بندی کردهاند.
درب ریلی تک لنگه
همانطور که از اسم این دربهای ریلی بر میآید از یک لنگه ساخته شدهاند و با توجه به موتوری که روی آن نصب میشود و همچنین شرایط پارکینگ به سمت چپ و راست باز و بسته میشود. نکته مهم در خصوص این دربهای ریلی این است که به فضای زیادی نیاز دارند که کامل باز شوند و از طرفی هم با باز شدن ورودی بزرگی را در اختیار کاربران قرار میدهند.
درب ریلی دو لنگه
این نوع از دربهای ریلی که در پارکینگها نصب میشوند از دو لنگه ساخته شدهاند. تفاوت این نوع با نوع تک لنگه در این است که هر لنگه جدا از لنگه دیگر باز و بسته میشود. این دربهای ریلی در شرایطی به کار برده میشوند که فضای لازم برای باز شدن کامل دربهای تک لنگه وجود نداشته باشد. در بسیاری از ساختمانهای مسکونی کوچک به دلیل مجاورت با ساختمان دیگر امکان استفاده از دربهای تک لنگه وجود ندارد و عمدتاً از این نوع دو لنگه استفاده میشود.
در نصب درب ریلی پارکینگ باید به چه نکاتی توجه داشت؟
- مهمترین نکته در نصب دربهای ریلی انتخاب نوع مناسب درب و متعاقباً موتور با قدرت متناسب است. به این منظور باید وزن کل درب به طور دقیق محاسبه شود.
- باید توجه داشت که دربهای ریلی خودکار در دو نوع بالا بیشتر مناسب آن دسته از پارکینگهایی است که دارای فضای کم و محدود در عمق و بالای محیط پارکینگ یا محوطه هستند.
- در فضاهای جانبی سمت راست یا چپ محل نصب درب برای حرکت کشویی درب خودکار به اندازه کافی فضا وجود دارد.
- روغن کاری مداوم و منظم ریلها در طول عمر و ماندگاری دربهای ریلی تاثیر به سزایی دارد.
نصب درب ریلی پارکینگ را به چه کسانی بسپاریم؟
با کمی گشت و گذار در اینترنت و جستجو کلمه نصب درب ریلی پارکینگ با کلی شرکت کوچک و بزرگ که در زمینه فروش و نصب این دربها فعالیت میکنند مواجه میشوید اما خب همین موضوع میتوان انتخاب را برای شما سختتر کند. از طرفی هم سامانه جامع خدمات ساختمانی آنلاین کارگشا با سابقه چندین ساله بستر مناسبی برای درخواست خدمات مختلف نصب درب ریلی پارکینگرا با چند کلیک ساده در اختیار شما قرار میدهد.
سخن آخر
دربهای ریلی با توجه به عملکردی که دارند یکی از بهترین گزینهها برای نصب در پارکینگ ساختمانهای مسکونی، اداری و صنعتی هستند. دربهای ریلی در اندازههای مختلفی ساخته و اجرا میشوند. نحوه باز شدن و سرعت آن نیز در حد بسیار قابل قبولی است. در انتخاب نوع درب باید به وزن نهایی آن دقت داشت. سامانه کارگشا بستر مطمئنی برای ارائه طیف گستردهای از خدمات درب ریلی است.