معماری در جهان اسلام یکی از بزرگترین جلوههای ظهور یک حقیقت هنری در کالبد مادی بشمار میرود. از لحاظ تاریخی معماری اولین هنری بشمار میآید که توانست خود را با مفاهیم اسلامی سازگار نموده، از طرف مسلمانان مورد استقبال قرار گیرد. معماری اسلامی بعنوان یکی از موفقترین شیوههای معماری در تاریخ معماری جهان قابل بازشناسی است. در یک نگاه جامع نگر میتوان پیوستاری ارزشمند و پویا را در بناهای اسلامی باز شناسی کرد که موجب شده تمامی آنها در قالبی واحد با عنوان معماری اسلامی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
بنای شهر آرمانی اسلامی بعنوان مقدمه ای برای ایجاد جامعه آرمانی و مدینه فاضله اسلامی ضرورتی انکار ناپذیر است. جمهوری اسلامی ایران بعنوان ام القرای جهان اسلام و نمونه کامل و آرمانی مردم سالاری دینی در جهان، بهترین جایگاه را برای ارائه و تأسیس شهر آرمانی اسلامی دارا می باشد. شهری که می تواند الگویی برای سایر شهرهای جهان اسلام و حتی تمامی شهرهای جهان باشد. تحقق ایده انسان کامل و رسیدن به اوج قله های ایمان و معنویت تنها با زیستن در چنین شهری امکان پذیر خواهد بود. بنابراین ضرورت ایجاد شهر آرمانی اسلامی رابطه مستقیم با اهداف عالیه اسلام در راستای تربیت و پرورش انسان کامل الهی دارد.
در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری (مبنی بر توجه به سیمای شهر اسلامی و پایبندی به معماری اسلامی و ایرانی، حفظ هویت و اصالت شهرها و روستاها و رعایت زیبایی و استحکام بناها) همچنین ماده 2 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری و مدیریت مرکز معماری و شهرسازی اسلامی ژرفا با همکاری موسسه آرمان پژوهش کمال دانش تصمیم به برگزاری نخستین همایش ملی پیرامون معماری، شهرسازی و مدیریت شهری اسلامی ایرانی (در حوزه آموزش و نظام آموزشی ایران)؛ در روز های 3 و 4 اردیبهشت ماه سال 1397 با همکاری و حمایت علمی و معنوی دانشگاه ها و سایر نهادهای مرتبط دارد.
علاقمندان به شرکت در این کنفرانس و آشنایی با شرایط آن می توانند به اینجا مراجعه کنند.
مبنع: