معرفی نرم افزار شبیه سازی انرژی DesignBuilder و مقایسه قابلیت های آن با Carrier HAP

معرفی نرم افزار Designbuilder :

این نرم افزار یکی از محبوب ترین و قوی ترین نرم افزار های شبیه سازی سیستم های انرژی برای مهندسان و معماران می باشد.

این نرم افزار  برای شبیه سازی ساختمان از جنبه های متفاوت همانند: مصالح ، سیستم های گرمایش و سرمایش، معماری ساختمان، نورپردازی و غیره استفاده می شود؛ بنابراین این نرم افزار توانایی مدل سازی ساختمان در زمینه های مختلف را دارا می باشد. این نرم افزار که یکی از پیشرفته ترین و بروز ترین نرم  افزار ها در این زمینه است علاوه بر شبیه سازی سیستم های گرمایش و سرمایش  توانایی مدل سازی مصارف مختلف انرژی ساختمان  از جمله گرمایش، سرمایش، روشنایی، وسایل خانگی، آب مصرفی و غیره را به صورت پویا دارد.

 

نمونه مدل سازی شده در نرم افزار دیزاین بیلدر

 

دیزاین بیلدر همچنین قابلیت اندازه گیری و محاسبه مقدار روشنایی روز و حتی مدل سازی سی اف دی را دارد.دیزاین بیلدر توانایی مدل سازی سیستم های تهویه طبیعی و مکانیکی، محاسبه محدوده آسایش حرارتی، میزان ورود و خروج انرژی از قسمت ها و اجزا مختلف ساختمان را دارد. هم چینین نتایج شبیه سازی برای کل سال یا برای یک ماه خاص یا یک روز معین و حتی به صورت ساعتی قابل استخراج و استفاده است و این نتایج برای کل ساختمان، یک طبقه خاص و یا یک، تک فضای ساختمان قابل استفاده می باشد. از قابلیت های مهم این نرم افزار توانایی تهیه خروجی به صورت فایل اکسل یا دیاگرام می باشد که در تجزیه و تحلیل اطلاعات بسیار مفید و ارزشمند است.

 

موتور شبیه سازی این نرم افزار، انرژی پلاس می باشد که خود از قوی ترین و محبوب ترین نرم افزار های شبیه سازی است.

 

 اما درباره انرژی پلاس، از دیرباز نرم افزارهای مختلفی برای محاسبات انرژی و موارد وابسته به آن توسعه یافته است. یکی از این نرم افزارها که توسط دپارتمان انرژی آمریکا در سال 2001 تولید شد نرم افزار "انرژی پلاس" می باشد.

این نرم افزار با دارا بودن قابلیت های متعددی همچون:

1- آنالیز انرژی در بازه زمانی کمتر از یک ساعت
2- جریانات هوایی چند منطقه ای
3- شرایط آسایش
4- تهویه طبیعی
5- سیستم های فتوولتائیک و غیره

 

به سرعت توانست مورد توجه جامعه مهندسین مرتبط با انرژی واقع شود. این نرم افزار که ورژن های مختلفی از آن توسعه یافته و اخیرا ورژن 8.8 در دسترس عموم قرار گرفته یک نرم افزار رایگان و قوی ولی بدون هیچگونه رابط گرافیکی می باشد.

 

محیط کاربری نرم افزار انرژی پلاس

 

شرکت های مختلفی در دنیا با توجه به ماهیت رایگان بودن این نرم افزار از موتور تحلیل و شبیه سازی آن در نرم افزارهای خود استفاده جسته اند که از این نرم افزارهای میتوان به : Openstudio, Simergy, Design  builder و غیره نام برد.

بهترین رابط گرافیکی یا نرم افزار سوم شخص که از موتور تحلیل و شبیه سازی انرژی پلاس استفاده میکند نرم افزار "دیزاین بیلدر" می باشد.

در آخر لازم به ذکر است که در کشور ایران که مصرف انرژی با استاندارهای جهانی بسیار فاصله دارد و مصرف بالایی در زمینه گاز و برق در ساختمان های مسکونی، تجاری و … شاهد هستیم نیاز مبرم به استفاده از این نرم افزار جهت طراحی ساختمان هایی با کمترین مصرف انرژی و یا بهینه سازی ساختمان های موجود برای کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری انرژی، احساس می شود.

این نرم افزار که قدرتمندترین نرم افزار حوزه تحلیل انرژی در دنیا به حساب می آید علاوه بر کارها و محاسباتی که نرم افزارهای تحلیل انرژی مرسوم مانند "کریر" که در کشور ما استفاده میشود و مورد تایید سازمان نظام مهندسی می باشد و مهندسین طراح از آن ها استفاده می کنند انجام می دهد پا را فراتر گذاشته و مهندسین حوزه های مختلف صنعت ساختمان با بهره گیری از آن میتوانند به سمت طراحی ساختمان هایی با مصرف انرژی کمتر و بهره وری انرژی بیشتر روند.

کارهای عملی و تحقیقاتی گسترده ای با استفاده از این نرم افزار انجام گرفته که همگی بر قدرت بالای آنالیز و تحلیل و نتایج دقیق حاصل از آن صحه گذاشته است.

 

نمودار خروجی نرم افزار دیزاین بیلدر

 

 در جدول زیر به مقایسه عملکرد و کارایی سه نرم افزار designbuilder( که پاسخ گوی معماران و مهندسان است)، Carrier(نرم افزاری برای محاسبه بار های ساختمان که مورد استفاده مهندسان است) و Ecotect(نرم افزار مورد استفاده معماران) پرداخته ایم که خود نشانگر کارایی و عملکرد خوب نرم افزار designbuilder است.

 

مقایسه اجمالی سه نرم افزار پرکاربرد حوزه انرژی

منبع:

کارگشا، سامانه جامع صنعت ساختمان

www.buildingenergysoftwaretools.com

www.javidenergy.com

کانال upgreengrade

مطالب مرتبط:

سیستم گرمایش از کف

تهویه محیط استخر های شنا

نقشه های اجرایی تاسیسات مکانیکی

از سیستم های تولید هم زمان برق و حرارت ( CHP) چه می دانید؟

روش گام به گام محاسبه نرخ تهویه پارکینگ + مثال کاربردی

خروج از نسخه موبایل