واژه فلاور باکس مستقیم از زبان انگلیسی وارد واژگان ما شده است در واقع به صورت تحتاللفظی به معنای جعبه گل است. کاربردهای مختلف در طراحی انواع فضاهای سبز برای این نوع از مبلمان شهری در نظر گرفته است. در ادامه این مطلب از ویکی ساختمون قصد داریم که به پرسش فلاور باکس چیست؟ بپردازیم و معرفی انواع و کاربردهای آن را داشته باشیم.
برای ایجاد انواع فضاهای سبز، درخواست خود را در محوطه سازی ساختمان ثبت نمایید.
فلاور باکس چیست؟
شاید شما هم از جمله کسانی باشید که پرسش فلاور باکس چیست؟ را در ذهن خود دارید. قبل از هر چیزی باید بدانید که فضای سبز یکی از انواع متنوع مبلمان شهری است که عمدتاً فلاور باکس به عنوان یکی از المانهای طراحی فضای سبز به کار برده میشود. فلاور باکس یا جعبه گل در واقع محفظهای تو خالی است که یا در داخل خاک قرار داده میشود و یا به شیوههای مختلف در فضاهای سبز اجرا میشود و از فضای خالی آن برای پرورش گل و گیاهان استفاده میکنند. فلاور باکسها امروزه با توجه به کمبود فضای لازم برای ایجاد فضاهای سبز گزینه بسیار مناسبی برای جایگزینی باغچهها هستند.
بیشتر بخوانید: گیاهان مناسب برای روف گاردن چه گیاهانی هستند؟
انواع فلاور باکس
بعد از اینکه به پرسش فلاور باکس چیست؟ پاسخ مناسبی دادیم به انواع مختلف فلاور باکس می پردازیم که هر یک تحت شرایط خاصی باید مورد استفاده قرار گیرند. به طور کلی فلاور باکسها را بر اساس مصالح به کار برده شده در ساخت آنها دستهبندی میکنند که در ادامه بیشتر به هر یک از آنها پرداخته شده است. بر اساس مصالح، فلاورباکس را به انواع سفالی، چوبی، بتنی، پلاستیکی، سنگی و فلزی تقسیم میشوند و هر یک از آنها باید تحت شرایط خاصی صورت گیرد که در ادامه به هر یک پرداخته شده است.
فلاورباکس سفالی
سفالها همیشه به عنوان گلدان کاربرد داشتهاند. فلاورباکسهای سفالی نیز به دلیل جنبه زیباشناختی متمایز و همچنین طرحها و رنگهای مختلفی که دارند در طراحی فضاهای سبز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. علی رغم مزایایی که دارند، این نوع از فلاورباکسها در مقابل ضربه از استحکام پایینی برخوردار هستند و به همین دلیل بیشتر در فضاهای داخلی به کار برده میشوند.
فلاورباکس چوبی
چوبها تنها به صورت روکش دار در ساخت فلاورباکسها مورد استفاده قرار میگیرند چون در غیر این صورت با توجه به میزان جذب بالای رطوبت ماندگاری کمی خواهند داشت. جنبه زیباشناختی فلاورباکسهای چوبی نیز ایده آل بوده ولی عمدتاً در فلاورباکسهای آویزان و دیواری مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از چوب در ترکیب با دیگر مصالح نیز در ساخت فلاورباکسها بسیار رایج است.
فلاور باکس بتنی
شاید امکان سفارشیسازی در طرحهای بسیار متنوع از مهمترین مزیتهای این نوع از فلاورباکسها باشد. از طرفی نیز وزن بالا نقطه ضعفی برای آنها به شمار میرود البته انواعی از آنها که گرانتر هستند نیز در بازار موجود هستند که وزنهای به مراتب کمتری دارند. استفاده از این فلاورباکسها به صورت زمینی، دیواری و آویزان امکانپذیر است.
تغییرات اساسی را با ثبت درخواست در بازسازی ساختمان انجام دهید.
فلاور باکس پلاستیکی
وزن پایین، ارزان قیمت بودن و طرح و رنگهای مختلف همگی باعث شدهاند که استفاده از این فلاورباکسها به شدت رواج پیدا کند. جنبه زیباشناختی این فلاورباکسها چندان تعریفی ندارد اما به دلیل ارزان و سبک بودن در تراسها و بالکنها زیاد استفاده میشوند.
فلاورباکس فلزی
فلاورباکسهای فلزی با پوششهای رنگی مخصوص، برای مقاوم سازی آنها در برابر رطوبت و زنگزدگی بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع از فلاورباکسها بیشتر به صورت دیواری و آویزان به منظور به حداقل رساندن تماس با رطوبت کاربرد دارند.
فلاورباکس سنگی
سنگهای مختلف همچون مرمر و تراورتن را میتوان در ساخت فلاورباکسها به کار برد. این فلاورباکسها نفوذپذیری بسیار کمی دارند و به همین دلیل باید منافذی را به طور مصنوعی در آن ایجاد کرد. اگرچه وزن بالایی دارند اما جنبه زیباشناختی آن به این نقطه ضعف میچربد.
فلاورباکس شیشهای
این نوع از فلاورباکسها که جنبه زیباشناختی آنها از دیگر جنبههای آن به مراتب پر رنگتر است. به دلیل مقاومت پایینی که در برابر ضربه دارند، به طور عمده در فضاهای داخلی ساختمانها و در ترکیب با سایر مصالح مانند فلز و چوب مورد استفاده قرار میگیرند.
فلاورباکس ترکیبی
در ساخت این نوع از فلاورباکسها به طور عمده از ترکیب دو یا چند نوع مصالح استفاده میشود. ترکیب چوب، فلز، سنگ و بتن با یکدیگر در ساخت فلاورباکسها بسیار دیده میشود.
کاربردهای فلاور باکس چیست؟
امروزه فلاور باکس جای خود را به عنوان یک المان پر استفاده در میان مبلمان شهری باز کردهاند. استفاده از آنها در خانه تا خیابان در اندازههای مختلف دیده میشود. به طور کلی، فلاورباکسها به صورت زمینی، آویزان و دیواری به کار برده میشوند. در ادامه به مهمترین این کاربردها اشاره شده است:
- استفاده از فلاورباکس در فضای سبز شهری به منظور کاشت انواع گل، گیاه و درخت بسیار رایج است. در فضاهای سبز شهری فلاورباکسها به صورتهای آویزان، دیواری و زمینی مورد استفاده قرار میگیرند. فلاورباکسهای فلزی، چوبی، سنگی و بتنی از انواع پر استفاده در فضاهای شهری هستند.
- فلاورباکس در فضاهای داخلی ساختمانهای اداری و تجاری نیز بسیار استفاده میشود. فلاورباکس شیشهای، چوبی، سفالی و سنگی در طراحی داخلی ساختمانها مرسوم هستند. در فضای داخلی از فلاورباکسها بیشتر به صورت دیواری و آویزان استفاده میشود.
- تراسها و بالکن به دلیل فضای کوچکی که دارند بستر بسیار مناسبی برای استفاده از انواع فلاورباکس در اندازههای مختلف هستند. فلاورباکسهایی که در تراس و بالکن از آنها استفاده میشود در درجه اول باید وزن کمی داشته باشند. فلاورباکسها بیشتر به صورت آویزان به نردههای تراس اتصال داده میشوند.
- روف گاردنها هم به دلیل محدودیتهای عمدهای که دارند محل مناسبی برای کاربرد فلاورباکس هستند. فلاورباکسها را میتوان در اندازههای مختلف برای کاشت بسیاری از گیاهان و درختچهها به کار برد. استفاده از فلاورباکسهای سبک وزن مورد مهمی است که باید حتماً به آن توجه داشت.
- فضای بیرون از پنجرهها نیز که کاملاً بلااستفاده هستند گزینه مناسبی برای اجرای فلاورباکسهای آویزان است. شایان ذکر است که باید از فلاورباکسهای فلزی، چوبی و پلاستیکی که وزن کمی دارند استفاده شود.
فلاورباکسها چگونه اجرا میشوند؟
فلاورباکسها از آنجایی که از قبل آماده شدهاند چندان فرآیند اجرای سخت و پیچیدهای ندارد و با کمی دقت هر فرد قادر به اجرای آن در روف گاردن، پشت بام و تراس خانه خود است. شاید مهمترین نکته در اجرای فلاورباکس توجه به زهکشی مناسب است که به این منظور نسبت به ایجاد سوراخهایی در کف فلاورباکس اقدام میکنند.
کارهای خرد مانند: دریل کاری، نصب و تعویض لوستر را در خرده کاری ساختمان ثبت و انجام دهید.
سخن آخر
اهمیت مبلمان شهری در دنیای امروز و زندگی شهری بیش از پیش به چشم میآید. فلاورباکس نوعی از مبلمان شهری است که به دلیل ویژگیهای ساختاری که دارد میتوانند در فضاهای مختلف به کار برده شوند. انواع مختلف از فلاورباکسها بر اساس مصالح و نوع کاربرد وجود دارد که در استفاده از آنها باید عواملی همچون نوع کاربری، زهکشی و وزن را مد نظر قرار داد. استفاده از فلاورباکسها مزیتهای زیادی در پی دارد. به طور مثال استفاده از آنها در فضاهای سبز شهری با کاهش نیاز به چمنکاری میزان مصرف آب را طرز قابل توجهی کاهش خواهند داد.