دستور کار کارگاهی چیست؟ انواع دستور کار کارگاهی و نکات مهم آن

دستور کار کارگاهی بخشی از دستورالعمل اجرایی است که از سوی طراحان و ناظران به مجریان طرح ابلاغ می‌شود و مجری موظف است با توجه به آن کار را پیش ببرد. ابلاغ دستور کار در شرایطی مانند هنگامی که تغییری در نقشه و اسناد پیمان پیش بینی نشده باشد و در حال اجرای عملیات در چارچوب موضوع پیمان قرار داشته باشیم، شرورت پیدا می‌کند. در این مقاله از ویکی ساختمون مروری بر دستور کار کارگاهی و انواع آن خواهیم انداخت.

دستور کار چیست؟

دستور کار کارگاهی در واقع نامه‌ای است که از سوی کارفرما، مدیر طرح، مهندس ناظر و طراح به مجری طرح یا پیمانکار ابلاغ می‌شود. در این نامه عنوان می‌شود که مجری باید طبق ضوابط و نقشه‌های تعیین شده اقدام به ساخت و اجرای بخش‌های مختلف خواسته شده در قرار داد کند و در صورت هر گونه ابهام و مغایرت کارفرما یا ناظر می‌تواند به مراجع قضایی مراجعه کند. دستور کار کارگاهی برای انجام هر گونه عملیات ساختمانی به صورت جداگانه باید تنظیم و تفهیم شود.

دانلود تمام چک لیست‌های ابنیه به صورت یکجا

تقاضای ارائه دستورکار کارگاهی

تقاضا برای دریافت دستور کار کارگاهی می‌تواند از سوی مجری طرح و پیمانکار در صورت بروز هرگونه ابهام در زمان اجرای عملیات از طراح و مهندس ناظر طی نامه‌ای کتبی درخواست شود.

ارائه دستور کار کارگاهی

ارائه دستور کار چیست ؟ طی یک نامه از سوی طراح و مهندس ناظر به مجری طرح و پیمانکار ابلاغ می‌شود. این ابلاغیه می‌تواند با توجه به نیاز پیمانکار و مجری انجام شود یا اینکه مجری خود تقاضا کند. دستور کار بهتر است دست نویس باشد و فرمت مشخصی داشته باشد. چنانچه مالک یا مجری از دریافت دستور کار اجتناب کند، مهندس ناظر می‌تواند از طریق دفاتر خدمات الکترونیک درخواست ابلاغیه قضایی کند.

بیشتر بخوانید: تجهیز کارگاه چیست؟ تعریف آن در شرایط عمومی پیمان و نکات اجرایی

چه عملیاتی نیاز به دستورکار کارگاهی دارد؟

انواع دستورکار کارگاهی

سخن آخر

دستور کار چیست ؟ دستور کار کارگاهی در واقع نامه‌ای دست نویس است که از جانب مهندس ناظر یا طراح به مجری طرح، پیمانکار یا مالک ابلاغ می‌شود و بیانگر چگونگی انجام یک عملیات تاریخ و بیان جزئیات آن با توجه به نقشه‌ها است. برای هر نوع عملیات ساختمانی دستور کار کارگاهی می‌تواند صادر شود.

خروج از نسخه موبایل