به مناسبت هشتادمین زادروز بهرام فریور صدری
بهرام فریور صدری در شهرضا (اصفهان) به تاریخ 26 دیماه 1316 متولد شد. تحصیلات خود را در رشته ریاضی در دبیرستان هدف (تهران) به پایان رساند و سپس در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در خرداد ماه 1343 در رشته معماری فارغ التحصیل گردید و از همان سال کار حرفه ای خود را در دفتر فنی وزارت کشور در امور طرح ریزی آغاز نمود. در مقدمه کتاب "تحولات طرح ریزی شهری ایران در دوران معاصر – 1393" می نویسد: "در آن زمان، من هیچ شناختی از شهرسازی نداشتم، به ویژه این که در دفتر فنی وزارت کشور، چگونه به شهرسازی پرداخته می شود.
یک روز بر حسب اتفاق ملاقاتی با سید مرتضی موسوی داشتم (که دورۀ دانشکده را با هم و در آتلیه سیحون گذرانده بودیم) و پیشنهاد کرد که اگر عده ای از دوستان معمار به او بپیوندیم، می توانیم مرکزی را برای گسترش فعالیت های شهرسازی و ارائه طرح ریزی، به شهرداری های کشور پایه گذاری کنیم. به همین سادگی، راه من از معماری به سوی شهرسازی و طرح ریزی شهری تغییر یافت"
احمد سعیدنیا درباره او می نویسد: "مهندس بهرام فریور صدری دانش آموختۀ معماری و شهرسازی دانشگاه تهران، از ابتدای دهه 1340 وارد عرصه شهرسازی کشور شد و اکنون 50 سال (نیم قرن) از آن زمان می گذرد و پیوسته در کار شهرسازی حضور فعال داشته و منشاء اثرات بسیار در این رشته بوده است. علاوه بر دانش شهرسازی، از تجربیات گرانباری نیز در حرفه برخوردار می باشد. به طوری که انباشت این تجربیات، او را صاحب نظر تراز اول در شهرسازی کشور ساخته است. وی نمایندگی نسلی از معماران شهرساز را به دوش می کشد که ما آنان را پیشرو خود می دانیم. قبل از تاسیس دوره جدید تخصصی شهرسازی در سال 1351 در دانشگاه تهران، آن ها کار خود را در این زمینه آغاز کردند و مهندس صدری که در این راه نقشی فعال داشته و پیشگام بوده است، همواره به ثمرات مثبت آن باور دارد."
در دویست و شصت و ششمین گفتمان هنر و معماری که به برگزاری مراسم هشتادمین زادروز مهندس فریور صدری اختصاص دارد آقایان عطاءاله آیت الهی، جواد اکبری، محمدسعید ایزدی، محمدرضا حائری مازندرانی، عباس فرخ زنوزی، حسین شیخ زین الدین، حمیدرضا سپهری، ایرج کلانتری طالقانی و سهراب مشهودی سخن خواهند گفت که با نمایش فیلم همراه است. دبیر پنل گفتگو آقای مهندس سعید سادات نیا هستند.
زمان: چهارشنبه 27 دی ماه 1396 از ساعت 15:30 الی 17:30
مکان: موزه هنرهای دینی امام علی (ع) خیابان ولیعصر (عج) – بالاتر از ظفر – بلوار اسفندیار – شماره 35
منبع: