اکسسوری کابینت چیست ؟ دنیایی از وسایل جذاب آشپزخانه را یکجا ببینید!

اکسسوری آشپزخانه اگر درست انتخاب و در جای مناسب به کار گرفته شود، می‌تواند فضای آشپزخانه شما را از جنبه‌های مختلف بهبود دهد. اکسسوری‌های کابینت آشپزخانه شامل: وسایل و تجهیزات کوچک و بزرگ بسیار متنوعی می‌شوند. وسایلی که داخل کشو و طبقات کابینت‌ها قرار می‌گیرند و به منظور افزایش فضای کابینت یا نظم دادن به چینش وسایل استفاده می‌شوند. اینکه اکسسوری کابینت چیست، انواع آن کدامند و در کجاها باید از آنها استفاده کرد از جمله موضوعاتی هستند که در این مقاله از ویکی ساختمون به آنها می‌پردازیم.

بازسازی ساختمان را با متخصصان کارگشا تجربه کنید.

منظور از اکسسوری کابینت چیست؟

در پاسخ به پرسش اکسسوری کابینت چیست؟ می‌توان گفت که منظور از اکسسوری کابینت در واقع وسایل و تجهیزات کمکی هستند که به منظور مختلف داخل طبقات و کشوهای کابینت قرار می‌گیرند. هدف اصلی استفاده از این اکسسوری‌ها نظم دادن به کابینت‌ها است. از این اکسسوری به منظور نگهداری ظرف‌های اضافه، ابزارها و مواد غذایی خشک استفاده می‌شود.

انواع اکسسوری بر اساس ساختار

بعد از پرداختن به پرسش اکسسوری چیست به انواع آن می‌پردازیم. اکسسوری‌های کابینت آشپزخانه از نظر ساختار نیز انواع مختلف دارند. تنوع در ساختار انواع اکسسوری‌ها از جمله سبدها و آویزها باعث می‌شود، از بخش‌های مختلف آشپزخانه بهره برد و از طرفی هم از فضای در دسترس، بهترین استفاده را کرد. اکسسوری‌ها را بر اساس ساختار و نحوه حرکت می‌توان در چند دسته زیر قرار داد:

انواع اکسسوری کابینت بر اساس کاربرد

اکسسوری‌های کابینتی را اغلب بر اساس کاربرد و موقعیتی که از آنها استفاده می‌شود، دسته بندی می‌کنند. بر همین اساس انواع آنها را می‌توان در لیست زیر قرار داد:

سبدها، مهمترین اکسسوری کابینت

سبدهایی که در اشکال و اندازه‌ها و به شیوه‌های مختلف در بخش‌های مختلف کابینت‌ها استفاده می‌شوند را می‌توان یکی از مهمترین و ضروری‌ترین اکسسوری‌های آشپزخانه در نظر گرفت. سبدها به صورت کشویی، ایستاده، زمینی، چرخشی و آویزان استفاده می‌شوند.

از طرفی از آنجایی که آنها را می‌توان در اندازه‌های کوچک و بزرگ در همه قسمت‌های کابینت به کار برد، استفاده‌های بسیار متنوعی از سبدها می‌شود. سبدها نیز خود بر اساس ساختار و کاربرد، انواع مختلف دارند که در ادامه به آنها پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: دستگیره مخفی کابینت، آشپزخانه‌ای زیبا و مطابق مُد روز!

سبدهای کشویی

این نوع از سبدها در طبقات یا کشوهای کابینت استفاده می‌شوند. در کشوهای آشپزخانه اغلب با باز شدن کشوی کابینت، سبد نیز بیرون می‌آید اما در طبقات ساختاری این موضوع مقداری متفاوت است و برای بیرون آمدن نیازمند یک نیروی جانبی مانند فشار یک دکمه یا کشیدن ساده با دست است.

این نوع از اکسسوری‌های کابینت به سبدهای سوپر مارکتی نیز معروف هستند که دلیل آن هم کاربرد گسترده آنها به منظور نگهداری از محصولات سوپرمارکتی از خوردنی‌ها تا شوینده است. سبدهای سوپر مارکت از ساختاری فلزی برخوردار هستند. بدنه این محصول از فلز آبکاری شده ساخته شده و به رنگ استیل آغشته شده است. از این رو در برابر رطوبت یا شستشو با آب، مقاوم است و هرگز دچار زنگ‌زدگی نمی‌شود.

این سبدها اندازه و اشکال مختلف دارند. می‌توانند از یک طبقه تا بیش از ۱۰ طبقه باشند. سبدهای بسیار بزرگ به دلیل شباهت زیادی که با یخچال‌ها دارند را تحت عنوان سبد‌های یخچالی می‌شناسند. این سبدها همیشه داخل کابینت‌ها قرار می‌گیرند.

به منظور تعمیر، طراحی و نصب کابینت درخواست خود را در نازک کاری ساختمان ثبت نمایید.

کاربرد سبدهای کشویی

بر اساس اندازه، ساختار و مکانی که از سبدهای کشویی استفاده می‌شود، کاربردهای مختلف می‌توانند، داشته باشند که در زیر به اصلی‌ترین آنها اشاره شده است:

بیشتر بخوانید: یراق آلات کابینت : راهنمای خرید با معرفی بهترین برندها

سبدهای گوشه

یکی از جالب‌ترین و کاربردی‌ترین اکسسوری‌های کابینت همین نوع از سبدها هستند. هر آشپزخانه دارای یک یا چند کابینت است که در گوشه قرار گرفته و دسترسی به فضا یا وسایل قرار گرفته در آن بسیار عذاب‌آور است. این نوع از سبدها که ساختار و شکل پیچیده‌تری دارند در داخل کابینت‌های گوشه یا کنج قرار می‌گیرند و دسترسی به این فضا را بسیار ساده می‌کنند.

از این نوع از اکسسوری‌های کابینت نیز مانند سبدهای کشویی استفاده‌های مختلف همچنین نگهداری و قرار دادن انواع ظروف کوچک و بزرگ، مواد شوینده و بهداشتی، مواد و محصولات خوراکی می‌شود. در انتها چند نمونه از این اکسسوری‌های جالب آورده شده است.

سبدهای کنجی یا گوشه اغلب به صورت چرخی عمل می‌کنند؛ یعنی سبدها که به نحوی به درب کابینت متصل هستند، با باز شدن درب به صورت خودکار همراه با چرخ بیرون می‌آیند. البته گاهی هم این سبدها جدا از درب هستند و با یک نیروی جانبی بیرون می‌آیند.

بعضی از سبدهای گوشه نیز ساختار و باز شدن پیچیده‌تری دارند. گاهی اگر فضای کابینت اجازه دهد، چند کشوی مختلف را به صورت کشویی و تاشو به یکدیگر متصل می‌کنند که هنگام بیرون آمدن با ترکیبی از حرکت چرخشی، تاشویی و کشویی بیرون می‌آیند.

چک لیست پیشنهادی: چک لیست ساخت و نصب کابینت‌های آشپزخانه

آویزها

از دیرباز اکسسوری‌های کابینت رایج که بسیار هم استفاده می‌شوند، انواع مختلف از آویز‌ها هستند. این اکسسوری‌ها بر خلاف سبدها می‌توانند در بیرون از کابینت‌ها و در بالای سینک یا هر جای دیگری قرار بگیرند.

از این اکسسوری‌های کوچک و بزرگ هم استفاده‌های مختلف می‌شود. از آویزان کردن دستکش گرفته تا آویزان کردن لیوان و ماهیتابه‌های دسته‌دار همگی از جمله کاربردهای این اکسسوری‌های آویزی هستند.

خشک کردن ظروف از مهمترین کاربردهای آویزها است. آبچکان آویز فضای دیوار را در معرض استفاده قرار می‌دهد و محصولی کاربردی برای خشک کردن ظروف محسوب می‌شود. اگر فضای آشپزخانه شما به گونه‌ایست که امکان نصب آبچکان درون یونیت نداشته و از طرفی به دنبال طرحی شیک و محصولی جادار برای قرار دادن ظروف هستید جا ظرفی آویز همراه با تعداد طبقات متنوع کاربرد خواهد داشت.

یک محصول مناسب در این زمینه می‌تواند فعالیت‌های روزمره شما در آشپزخانه را بهبود بخشد و به خشک شدن طبیعی ظروف در جریان هوای آزاد کمک کند در حالی که این روش خشک شدن به صورت طبیعی از بهداشتی‌ترین روش‌های نظافت ظروف است.

سطل زباله، اکسسوری کابینت ضروری

از لازم‌ترین اکسسوری که باید در کابینت‌های هر آشپزخانه‌ای در نظر گرفت، سطل‌های زباله هستند. این اکسسوری کابینت در اندازه‌ها، ساختار و اشکال مختلفی طراحی و ساخته می‌شود و از این رو می‌توان آن را در کابینت‌های کوچک و بزرگ به کار برد.

سطل‌های زباله به شکل‌های یک قلو تا چند قلو که به صورت کشویی، ریلی یا چرخشی بیرون می‌آیند در بازار موجود هستند. برحی از سطل‌های زباله ساختار ساده‌ای دارند و صرفا چند سطل داخل کشو قرار گرفته‌اند که به صورت کشویی از داخل کابینت خارج می‌شوند. برخی نیز ساختار پیچیده‌تری دارند و به صورت چرخشی در دسترس قرار می‌گیرند.

شاسی یا همان قاب سطل زباله توکار از فلز طراحی شده است. طراحی فلزی بدنه باعث دوام بیشتر در برابر هر گونه ضربه یا فشار و همین‌طور استحکام آن در برابر رطوبت است. در آشپزخانه‌ها سطل زباله در زیر سینک جای داده می‌شود و این محیط معمولاً محیط مرطوبی است که باید جنس سطل از نوعی باشد که دچار پوسیدگی و قارچ نشود و به همین دلیل هم جنس مخازن نیز اغلب از پلاستیک نانو درست شده است.

نظم دهنده یا ارگنایزر

این اکسسوری‌های کابینت نیز شامل انواع مختلف از وسایل کوچک و بزرگ با اهداف مختلف به کمک کاربران می‌آیند. همان‌طور که از نامشان پیداست، به منظور مرتب کردن و نظم دادن به وسایل، به ویژه ظروف استفاده می‌شود. جا ادویه‌ها، ست بشقاب، ست چاقو و لیوان از جمله این وسایل هستند.

ارگنایزر‌ها به صورت جدا داخل کشو‌ها یا طبقات کابینت قرار می‌گیرند یا به آنها پیچ می‌شوند. بسیاری از این ارگنایزرها به صورت اختصاصی طراحی می‌شوند زیرا اندازه و تعداد ظروفی که قصد نظم دادن به آنها را دارید برای هر خانه و خانواده‌ای قاعدتا متفاوت است.

دریل کاری، نصب کلید و پریز و نصب لوستر را در خرده کاری ساختمان ثبت و انجام دهید.

اکسسوری‌های خاص

انواع اکسسوری‌هایی که در کابینت‌ها و آشپزخانه استفاده می‌شوند را صرفا نمی‌توان به چند نمونه‌ای که در بالا به آنها پرداختیم خلاصه کرد. اکسسوری‌های بسیار خاص و منحصر به فردی هم وجود دارند که وجود آنها در آشپزخانه می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

جای ست چاقو همراه با تخته گوشت که به دیوار آشپزخانه محکم شده است و پریزهای برقی که به صورت کشویی از داخل کابینت بیرون می‌آیند از جمله این اکسسوری‌های خاص هستند.

سخن آخر

اکسسوری کابینت چیست و انواع آن کدامند؟ دو موضوع اصلی بود که در این مقاله به تشریح آنها پرداختیم. انواع سبدها، سطل زباله، آویزها و ارگنایزر از مهمترین انواع اکسسوری کابینت هستند.

 

خروج از نسخه موبایل