آموزش جامع نرم افزار MSP

برنامه مدیریت زمانبندی چیست؟

مولفه ای از برنامه مدیریت پروژه است که معیارها و فعالیت های توسعه، نظارت و کنترل زمانبندی را تثبیت می کند.

تعریف فعالیت ها:

تعریف فعالیت ها، فرآیند شناسایی و مستندسازی اقدامات خاص است که جهت تولید تحویل شدنی های پروژه انجام می شوند. این فرآیند مبنایی را برای برآورد، زمانبندی، اجرا، نظارت و کنترل کار پروژه فراهم می سازد. این فرآیند کمک می کند تا اهداف پروژه تامین گردد. فرآیند ایجاد WBS، تحویل شدنی ها را در پایین ترین سطح در ساختار شکست کار- بسته های کاری، شناسایی می کند. بسته های کاری، معمولاً به اجزای کوچک تری به نام فعالیت ها تجزیه می شوند تا بیانگر حجم کاری موردنیاز جهت تکمیل بسته کاری باشند.

فعالیت ها جدای از مایلستون ها، دارای زمان هستند که طی آن یک فعالیت انجام می شود و ممکن است دارای منابع و هزینه های مرتبط با کار باشند. اجزای هر فعالیت شامل شناسه (ID) فعالیت، توصیف فعالیت، فعالیت های پیش نیاز، فعالیت های پس نیاز، روابط منطقی، الزامات منابع، محدودیت ها و فرضیات را در بر می گیرد.

مایلستون:

مایلستون، یک نقطه یا رخداد مهم در پروژه است. یک مایلستون، شامل تمامی اطلاعات تاریخی شبیه به فعالیت های عادی بوده با همان ساختار و ویژگی ها، اما زمان آن ها صفر می باشد. زیرا بیانگر لحظه ای از زمان می باشد. 

مسیر بحرانی:

مسیر بحرانی، توالی فعالیت هایی است که طولانی ترین مسیر یک پروژه را ارائه می کند که تعیین کننده کوتاه ترین زمان ممکن پروژه می باشد. یک مسیر بحرانی، معمولا با شناوری کل صفر می باشد. هر فعالیتی در مسیر بحرانی، یک فعالیت مسیر بحرانی نامیده می شود.

ساختار شکست کار:

WBS محدوده کلی پروژه را تعریف و سازماندهی می کند و پروژه را به بسته های کاری کوچکتر و قابل کنترل تر خرد می کند که از هر سطح از آن تعریف مشروح تر و ریزتری از کار پروژه را نشان می  دهد. 

کار برنامه ریزی شده در سطوح پایین WBS که بسته های کاری خوانده می شوند، انجام می گیرد. این بسته های کاری، فعالیت (task) نامیده می شود.

معرفی نوار های اصلی نرم افزار:

5 بخش اصلی نرم افزار در صفحه ابتدایی شامل:

قبل از هر فعالیتی در نرم افزار توصیه می شود حتما فعالیت ها به صورت اتوماتیک برنامه ریزی شوند. در حالت پیش فرض نرم افزار به صورت manual بوده که در زیر شیوه تنظیم آن به صورت اتوماتیک بیان شده است.

تنظیمات File و Option  نرم افزار

توصیه می شود هر فایل جدید از نظر OPtion کنترل شود (file/option). مهمترین و پرکابرد ترین تنظیمات نرم افزار در بخش Schedule و Advanced می باشد.

قسمت General:

نمایش تاریخ: نحوه نمایش تاریخ میلادی فرمت ثابتی ندارد. لذا توصیه می شود از یک فرمت ثابت در کارهای خود استفاده کنید. فرمت yy-mm-dd مناسب است. تنظیمات از Region and Language ویندوز و سپس Option نرم افزار قابل ادیت می باشد.

در نرم افزار های جدید مایکروسافت امکان بهتری وجود دارد، در قسمت Screen Tip Style فعال یا غیر فعال می  شود. که توصیه می شود این امکان فعال شود.

قسمت Display:

قسمت Schedule

از مهم ترین تنظیمات نرم افزار مربوط به بخش تبدیل واحدها در این قسمت انجام می شود. به طور پیش فرض هر روز برابر  8ساعت (= ساعت کاری) و هر هفته برابر  40 ساعت یا 5 روز کاری است. هم چنین هر ماه برابر 20 روز کاری است. این تنظیمات در تبدیل واحدها بسیار مهم است و در تبادل اطلاعات با بخش های فنی و سایر
ذی نفعان باید قرارداد روشنی از تبدیل واحدهای روز، ماه و هفته به ساعت داشت. واحد محاسبه زمان برای نرم افزار دقیقه است.

قسمت Save:

در این قسمت واحدهای زمانی مورد استفاده و نحوه نگارش آن در برنامه تعیین می شود که به صورت پیش فرض مطابق زیر است:



 

 فرایند برنامه ریزی در نرم افزار شامل مراحل زیر است:

تعریف مشخصات پروژه:

تعریف فعالیت ها (Duration & Task Name):

ستون ها در نرم افزار:

ستون WBS:

می توان ستون WBS را در نمای گانت چارت اضافه نمود. کدهای این ستون از طریق  Project/Properties/WBS/Define code قابل تعریف است.

تعریف فعالیت تکرار شونده:

ستون های کاربری (غیر محاسباتی)

برخی ستون ها در محاسبات نرم افزار هیچ تاثیری ندارند و فقط برای حفظ اطلاعات کاربر هستند. در این ستون ها باتوجه به فرمت ستون می توان فرمول نویسی کرد. فرمول نویسی از برتری های منحصر به فرد این نرم افزار می باشد.

برخی از این ستون ها مانند:

فعالیت های وابسته Level of Effort

اگر دو فعالیت نیاز به فعالیت سوم هم زمان داشته باشند به نحوی که با آغاز فعالیت اول آغاز شود و با پایان فعالیت دوم تمام شود، از روش زیر استفاده می شود:

تعریف بسته کاریSummary:

تعریف رویداد (Milestone)

در ادامه مطالب پیشنهادی مرتبط را مطالعه نمایید:

نکات ضروری در برنامه ریزی زمانبندی پروژه به کمک نرم افزار MSP

ساخت تقویم پروژه در نرم افزار MSP

کنترل پروژه در نرم افزار MSP

منابع:

https://products.office.com

خروج از نسخه موبایل