فضاهای داخلی

آشپزخانه جزیره چیست و آیا گزینه مناسبی برای شما خواهد بود؟

آشپزخانه جزیره ، سبکی از چیدمان آشپزخانه است که پس از طراحی آشپزخانه باز یا اپن به روی کار آمد و اکنون با استقبال خوبی روبرو شده است و طرفداران زیادی در ایران و سایر نقاط دنیا دارد. در این مقاله از ویکی ساختمون قصد داریم به ارائه مطالبی حول محور آشپزخانه جزیره، انواع آن، انواع جنس‌ها و مزایا و معایب بپردازیم. در ادامه همراه ما بمانید.

اجرای کابینت‌های خود را به بهترین‌ها بسپارید

شکل گیری آشپزخانه جزیره

در گذشته آشپزخانه‌ها مانند هر فضای داخلی دیگری با دیوارها پوشیده شده بود. با گسترش روند شهرنشینی و کوچک شدن آپارتمان‌ها آشپزخانه‌ها با فضای نشیمن مخلوط شد و اینگونه شد که آشپزخانه‌های اوپن پدید آمدند، پس از مدتی از روی مد بودن آشپزخانه‌های اپن، ادغام اتاق نشیمن یا غذاخوری با آشپزخانه بیشتر شد و آشپزخانه‌های جزیره‌ای به وجود آمدند. اشتراک فضاها تا جایی پیشرفت که امروزه میز صبحانه خوری با میز کار آشپزخانه یکی شده‌اند و با نام جزیره خوانده می‌شوند.

انواع جزیره آشپزخانه چیست؟

جزیره‌ آشپزخانه‌ انواع مختلفی دارد و با امکان و شکلی که دارند تقسیم بندی می‌شود. البته سبک دکوراسیون داخلی نیز بر این تقسیم بندی تأثیر دارد. به طور مثال آشپزخانه‌های کلاسیک معمولاً جزیره‌های مستطیل با زوایای مشخص و آشپزخانه‌های مدرن دارای جزیره‌های منحنی بدون زاویه‌ دارند. در ادامه مروری بر انواع جزیره آشپزخانه داریم.

بیشتر بخوانید: دکوراسیون داخلی آشپزخانه را با کدام سبک می‌پسندید؟!

جزیره آشپزخانه مبله

جزیره آشپزخانه معمولاً محلی برای کار است و یک پیشخوان ثابت است که در بین مثلث کار (اجاق گاز، ظرفشویی و یخچال) قرار می‌گیرد. گاهی جزیره خود جزئی از مثلث کاری می‌شود. در جزیره‌های آشپزخانه مبله معمولاً اجاق گاز، سینک ظرفشویی، فر، ماشین ظرفشویی و یخچال دارند و چیزی بیشتر از میز کار به حساب می‌آیند. حال با فاصله‌ای ممکن است جایگاهی برای سرو غذا و چیدن صندلی نیز فراهم شود یا نشود که به سلیقه کارفرما بستگی دارد.

جزیره آشپزخانه مبله

جزیره آشپزخانه ال شکل

جزیره آشپزخانه ال شکل مختص آشپزخانه‌های بزرگ است. معمولاً یک سوی ال به ظرفشویی یا اجاق گاز و سر دیگر آن به میز غذاخوری با صندلی‌های پایه بلند که به اصلاح بار خوانده می‌شود، اختصاص دارد. در این گونه جزیره‌های آشپزخانه سعی می‌شود سطح میز سرو کمی بلندتر از سطح میز کار باشد و یا اگر هم ‌سطح هستند فاصله آن‌ها از هم زیاد است.

بیشتر بخوانید: نحوه نصب کابینت چگونه است و نصب کابینت ممبران و هایگلاس چه مراحلی دارد؟

جزیره آشپزخانه مستطیل

اولین و کاربردی‌ترین جزیره آشپزخانه، جزیره‌های مستطیل هستند. معمولاً در آشپزخانه‌های بزرگ یا کوچک با گذاشتن یک میز در میان دو ردیف کابینت در دو طرف آشپزخانه، جزیره قرا می‌گیرد که در آن سینک ظرفشویی یا اجاق گاز قرار دارد. در جزیره‌های مستطیل با عرض زیاد معمولاً در یک طرف طول اجاق گاز و سینک ظرفشویی قرار می‌گیرد و در طول دیگر میز سرو قرار داده می‌شود. حالا در جزیره‌های با عرض کم، دو طرف عرض مستطیل میز سرو و در یک طرف طول مستطیل اجاق گاز یا ظرفشویی قرار می‌گیرد.

جزیره آشپزخانه مستطیل

جزیره آشپزخانه گرد

در خانه‌های با دکوراسیون داخلی مدرن استفاده از سطوح منحنی زیاد است که معمولاً به صورت هماهنگ با اجزا مختلف خانه استفاده می‌شود. در آشپزخانه‌های با دکوراسیون داخلی مدرن جزیره‌های گرد یا منحنی رایج هستند. در این گونه جزیره‌ها معمولاً سینک ظرفشویی در جزیره قرار می‌گیرند و اجاق گاز در بخشی از کابینت‌های متصل به دیوار جاگذاری می‌شود. در این جزیره‌ها از سینک‌های گرد تک لگنه بیشتر استفاده می‌شود تا هماهنگی بین شکل منحنی جزیره و سینک برقرار شود.

بیشتر بخوانید: مراحل ساخت کابینت ممبران، نحوه محاسبه + معرفی مجریان کابینت

جزیره آشپزخانه گرد

جزیره آشپزخانه همراه با میز

همانطور که در بخش‌های بالا نیز به آن‌ها اشاره شد، در جزیره آشپزخانه میز سرو نیز قرار می‌گیرد. این جزء از جزیره به سلیقه و درخواست کارفرما اجرا می‌شود و ممکن است مناسب صندلی‌های پایه بلند یا کوتاه ساخته شود و یا اصلاً تعبیه نشود. نکته‌ای که در این باره باید رعایت شود این است که اگر قصد ایجاد یک بخش سرو برای جزیره آشپزخانه دارید، حتماً بخشی برای قرار گرفتن پا در هنگام نشستن روی صندلی در نظر بگیرید و پهنای این بخش از جزیره را قدری در نظر بگیرید که خوردن و نوشیدن در آن سخت و با مشکلات همراه نباشد.

جزیره آشپزخانه همراه با میز

انواع جنس و رنگ جزیره آشپزخانه

معمولاً جزیره آشپزخانه از همان متریالی که سایر کابینت‌ها ساخته شده‌اند، تهیه می‌شود. البته گاهی نیز بنا به سلیقه، طراحی مورد نظر و نوع کاربری جزیره، ممکن است جنس، طرح یا رنگ آن از سیار بخش‌های آشپزخانه و کابینت‌ها متفاوت باشد.

چوبی یا صفحه چوبی

یکی از متریال پرطرفدار و گران‌قیمت برای ساخت جزیره آشپزخانه چوب است. از چوب در ساخت خود جزیره و یا صفحه رویی آن استفاده می‌شود. به تازگی رنگ آمیزی متفاوت کابینت و صفحه رویی جزیره آشپزخانه از سایر کابینت‌ها رواج پیدا کرده است. معمولاً از رنگ‌های خنثی مانند سفید و طوسی در رنگ آمیزی کابینت‌ها و دیگر رنگ‌ها مانند قهوه‌ای، دودی، سرمه‌ای، مشکی، ارغوانی و … برای رنگ آمیزی جزیره استفاده می‌شود.

انواع جنس و رنگ جزیره آشپزخانه

ام دی اف

استفاده از ام دی اف در ساخت کابینت در ایران و سایر نقاط دنیا محبوبیت زیادی دارد. ام دی اف به دلیل تنوع در روکش‌ها، رنگ، طرح، مقاومت خوب در برابر رطوبت و امکان ساخت انواع اشکال هندسی زاویه‌دار و منحنی با استفاده از آن، این متریال پرکاربرد را برای ساخت آشپزخانه‌های جزیره مناسب کرده است.

چوبی یا ام دی اف با صفحه سنگی

یکی از فضاهای آشنا آشپزخانه‌های جزیره که در آن جزیره چوبی یا ام دی اف با صفحه رویی سنگی ساخته شده است. معمولاً از سنگ‌های کورین و کوارتز که در ایران به سنگ مصنوعی (ترکیب دانه‌های سنگ یا کوارتز و رزین) شهرت دارند، در ساخت این جزیره‌ها استفاده می‌شود. استفاده از رزین در ساخت آن‌ها، مقاومت این صفحه‌ها در برابر رطوبت، حرارت و فشار بسیار بالا است.

چوبی یا ام دی اف با صفحه سنگی

بتنی

بتن از متریال پر استفاده در آشپزخانه‌های جزیره مدرن و مینیمال است. ساخت جزیره بتنی به دلیل خاصیت بی‌نظیر بتن در برابر رطوبت، فشار، ضربه و همچنین انعطاف آن در تهیه انواع اشکال هندسی و منحنی بسیار پرطرفدار است. علاوه بر جزیره آشپزخانه بتنی، کابینت‌های بتنی نیز پرطرفدار هستند و در دکوراسیون مینیمال بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایا و معایب آشپزخانه جزیره چیست؟

از مزایای آشپزخانه‌های جزیره ‌این است که فضای آشپزخانه و نشیمن را به هم وصل می‌کند و باعث بزرگ‌تر جلوه دادن فضا می‌شود. دسترسی آسان به همه بخش‌های آشپزخانه، استفاده بهینه از فضای آشپزخانه، کاربردی سازی کانتر یا پیشخوان آشپزخانه و تنوع در محیط آشپزخانه از دیگر مزایای این سبک آشپزخانه است. از سوی دیگر با همه مزایایی که دارد، معایبی نیز دارد.

اگر اجاق گاز روی جزیره قرار گرفته باشد در صورت نبود هود یا هواکش مناسب، ممکن است بوی غذا در فضای خانه و آشپزخانه پخش شود و یا اگر ظرفشویی در جزیره قرار داشته باشد می‌تواند رطوبت ناشی از ظرف شستن و … آزار دهنده باشد. در آشپزخانه‌های کوچک قابلیت اجرایی ندارد و در آشپزخانه‌های بزرگ تناسب دارد. از سویی نیز این سبک طراحی آشپزخانه ممکن است با سلیقه بسیاری هماهنگی نداشته باشد و در صورت دقت نکردن در جایگری مبلمان آشپزخانه، جزیره می‌توان مثلث کار را برهم زند.

 سخن آخر

آشپزخانه‌های جزیره از گزینه‌های پرطرفدار بسیاری از خانواده‌ها است و بسیاری از افراد در هنگام بازسازی خانه، تلاش می‌کنند آشپزخانه خود را به صورت جزیره‌ای درآورند. این سبک طراحی آشپزخانه مناسب خانه‌های با سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک و هم مدرن است؛ تنوع بالایی دارد و می‌تواند در صورت طراحی مناسب در آسان شدن کار در آشپزخانه مؤثر باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا