اخیراً به خانه بهترین دوستم رفتم و او یکی از شگفتانگیزترین آبنماهای سیمانی که تاکنون دیده بودم را به من نشان داد. وقتی از او پرسیدم که آن را از کجا خریده است، او گفت: «خودم ساختم.» من که کاملاً گنگ بودم، از او خواستم به من نشان دهد که چگونه این آبنما سیمانی زیبا را ساخته است. سپس وقتی به سرعت به خانه رسیدم سریعاً شروع به ساخت آبنمای سیمانی خود کردم؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.
بازسازی ساختمان را به متخصصصان ماهر کارگشا بسپارید.
طرز ساخت آبنما با سیمان
حتی کوچکترین آبنماهای سیمانی میتوانند صدها پوند وزن داشته باشند. بنابراین، ضروری است وزن آب را اضافه کنید و سپس خواهید فهمید که آبنما به یک پایه سیمانی جامد نیاز دارد تا بتواند پایداری لازم را فراهم کند. ایجاد قطعات سیمانی یک فرآیند نسبتاً ساده است. از آبنما میتوان برای لابی، حیاط خانه و حتی فضای داخلی منزل و محیط کار نیز استفاده کرد. حرکت و صدای آب یک آبنمای کوچک، میتواند حس و حال فضا را به کلی تغییر دهد. به هر روی، مراحل ساخت آبنما دیواری در زیر آورده ایم تا به شما بگویم که چطور میتوانید خودتان به تنهایی دست به کار شده و یک آبنما سیمانی زیبا ایجاد کنید:
مصالح مورد نیاز برای ساخت آبنمای سیمانی
- قالب چوبی
- توپ پلاستیکی فوتبال
- سیمان
- کیسه زباله
- نوار چسب
- سنگریزه
- پمپ آب و لولههای پلاستیکی
- توری فلزی
ابزارهای مورد نیاز برای ساخت آبنما سیمانی
- سطل مخلوط کردن ملات سیمانی
- دستکش و عینک ایمنی
- متر و مداد
مرحله اول: این آبنما سیمانی از ۳ بخش جداگانه اعم از یک گوی، یک ستون توخالی و یک حوضچه مربعی تشکیل شده است. یک پمپ آب از طریق ستون توخالی که بر رویش یک گوی قرار دارد، آب را به بالا هدایت میکند و از انتهای گوی به حوضچه خالی میکند. انتخاب ارتفاع ستون توخالی و اندازه گوی را میتوان برحسب علاقه و نیاز انتخاب کرد.
مرحله دوم: برای قالب گیری، مخلوط سیمانی را باید در قالب بریزید. میتوانید قالبهایی از چوب بسازید، اما در هر صورت مهم است که قالب سبک بوده و بعد از سفت شدن سیمان به راحتی برش داده شود. قالب ستون توخالی را میتوان در ابعاد مناسب برش داده و با قرار دادن یک لوله پلاستیکی در داخل ستون، اطراف آن را پُر از سیمان کنید. برای گوی هم میتوان از یک توپ پلاستیکی فوتبال استفاده کنید و داخل آن را به اندازه قطر لوله پلاستیکی داخل ستون، خالی بگذارید. داخل توپ پلاستیکی را پر از سیمان کنید.
مرحله سوم: بگذارید حداقل ۲۴ ساعت سیمان در داخل قالب بماند. سپس قالب را برش دهید و قطعات سیمانی را به طور مداوم مرطوب کنید. هر چه سیمان طولانیتر مرطوب بماند، استحکام بیشتری خواهد داشت. ستون، گوی و حوضچه را با کیسه زباله پلاستیکی بپوشانید تا آب آن به سرعت تبخیر نشود. کیسه زباله را میتوان با استفاده از نوار چسب به بدنه قطعات سیمانی بچسبانید.
مرحله چهارم: قبل از اینکه قطعات را روی هم دیگر سوار کنید، لازم است سیستم لوله کشی آبنما سیمانی را طرحریزی کنید. جریان آب به طور مداوم از بالای گوی به داخل حوضچه ریخته میشود و دوباره همین آب توسط پمپ به بالای گوی هدایت میشود. برای این منظور، ضروری است پای ستون را تنها در دو طرف سوراخ ایجاد کنید تا آب داخل حوضچه داخل ستون توخالی رفته و توسط پمپ به بالا هدایت شود. لوله پلاستیکی که به پمپ آب وصل شده است را به لوله پلاستیکی ستون توخالی و از ستون به گوی متصل کنید.
مرحله پنجم: قطعات سیمانی را بر روی هم قرار دهید، به طوری لولههای پلاستیکی نیز مسیر جریان آب را مشخص کرده باشند. حال یک توری فلزی را به اندازه فضای خالی بین ستون و حوضچه بریده و از دو طرف خم کنید تا ارتفاع لازم ایجاد شود. این توری، برای ایجاد جریان آب هدایت شده از گوی به حوضچه در نظر گرفته میشود. سپس روی توری فلزی را در دورتادور حوضچه، از سنگریزه پُر کنید.
برای انجام لوله کشی محوطه، درخواست خود را در تاسیسات مکانیکی ساختمان ثبت نمایید.
مرحله ششم: حوضچه را با آب پُر کرده و پمپ را روشن کنید (پریز برق که پمپ را تأمین میکند باید به وسیله GFCI محافظت شود). دکمه کنترل جریان را روی پمپ بچرخانید تا جریان آب تنظیم شود. اگر آب از یک طرف ستون میریزد اما طرف دیگر چنین نیست، میتوانید بر سر گوی از یک توری نازک استفاده کنید تا در همه مساحت گوی به پایین ریزش کند. همچنین، حوضچه به خاطر پاشش و تبخیر آب به زودی خالی خواهد شد، بنابراین هر زمان که آبنما سیمانی شروع به کار کرد، مراقب سطح آب آن باشید. اگر حوضچه خشک شود، پمپ خراب خواهد شد. در یک روز بسیار گرم ممکن است لازم باشد فقط بعد از چند ساعت به حوضچه آب اضافه کنید. در آب و هوای سرد، یخ زدن آب میتواند بازم هم پمپ آب را خراب کند. هر زمستان، پمپ را برداشته و حوضچه را خالی کنید یا اگر میتوانید تمام آبنما را به داخل خانه بیاورید.
نکته: میتوانید قطعات سیمانی را به دلخواه رنگ کنید تا ظاهری جذاب و مطابق با فضایی باشد که آبنما را در آن قرار میدهید.
سخن آخر
حیاط جلوی خانه شما، فضایی ایدهآل برای زیباتر کردن محیط بیرونی و جلب توجه مهمانان است. به همین دلیل میخواهید با یک طراحی و برنامهریزی دقیق و انتخاب دقیق از عناصر باغ، شخصیت و سبکی به این منطقه بیفزایید. ایدههای زیادی برای محوطهسازی ساختمان وجود دارند، یکی از آنها ساخت یک آبنما سیمانی ساده است. آبنما به غیر از زیبایی ظاهری، میتواند صدای دلنشین آب را در شبهای ساکت در هوا پراکنده کند و لذت یک فضای معنوی را برای اهالی خانه فراهم کند.